Συνεδριάζει το Υπουργικό συμβούλιο: Στο «τραπέζι» ο κατώτατος μισθός
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα προεδρεύσει, στις 11:00 στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, η οποία θα πραγματοποιηθεί μέσω τηλεδιάσκεψης

Συνεδριάζει στις 11:00 το Υπουργικό Συμβούλιο μέσω τηλεδιάσκεψης υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στην ατζέντα των θεμάτων, μεταξύ άλλων, είναι ο κατώτατος μισθός και οι επικείμενες αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα.

Τα θέματα της συνεδρίασης είναι τα εξής:

-Παρουσίαση από τον υπουργό Δικαιοσύνης, Κωνσταντίνο Τσιάρα, του νομοσχεδίου για τις τροποποιήσεις στον Ποινικό Κώδικα.

-Παρουσίαση από τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη του νομοσχεδίου του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων: «Γενικό Εμπορικό Μητρώο και Υπηρεσίες Μιας Στάσης - Ενσωμάτωση Οδηγίας (ΕΕ) 2019/1151».

-Παρουσίαση από τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια και τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη των νομοθετικών πρωτοβουλιών Υπουργείου Υγείας: α) Κύρωση δύο συμβάσεων δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος: Δημιουργία Παιδιατρικού Νοσοκομείου στη Θεσσαλονίκη, Δωρεά PET CT στα Νοσοκομεία Ιωαννίνων, Αλεξανδρούπολης, Ηρακλείου και Λάρισας, β) Φαρμακευτικοί σύλλογοι: Κωδικοποίηση και επικαιροποίηση της νομοθεσίας, γ) Σύσταση νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου «Ένωση Τεχνολόγων Ακτινολογίας/Ακτινοθεραπείας Ελλάδας» (Ε.Τ.Α.Α.Ε.).

-Εισήγηση από τον υπουργό Δικαιοσύνης, Κωνσταντίνο Τσιάρα και τον υφυπουργό Δικαιοσύνης, Γιώργο Κώτσηρα, για την Κύρωση Σύμβασης της Χάγης για Διεθνή Προστασία Ενηλίκων.

-Εισήγηση από τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωνσταντίνο Χατζηδάκη, για την παροχή σύμφωνης γνώμης για τον κατώτατο μισθό και το κατώτατο ημερομίσθιο σύμφωνα με το άρθρο 103 παρ. 7 του ν. 4172/2013 (Α' 167).

-Ενημέρωση από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιο Λιβανό, για την Κοινή Αγροτική Πολιτική 2021-2027.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΣΟΚ στην Καλλιθέα: Καθηγήτρια Γυμνασίου συνελήφθη για διακίνηση ναρκωτικών σε μαθητές

Πίνακες εκπαιδευτικών ΑΣΕΠ: Το «στοίχημα» για τη Μεγάλη Εβδομάδα

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ντόναλντ Τραμπ
Ρήγμα στη Συμμαχία: Η στρατηγική Τραμπ και το ρήγμα στο ΝΑΤΟ
Η ρητορική του Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι απλώς προεκλογική υπερβολή ή προσωπικό ύφος. Είναι σύμπτωμα μιας βαθύτερης αλλαγής: της μετάβασης από έναν...
Ρήγμα στη Συμμαχία: Η στρατηγική Τραμπ και το ρήγμα στο ΝΑΤΟ
Μανώλης Κουτούζης
Μανώλης Κουτούζης (Πρύτανης ΕΑΠ) στο alfavita.gr: Σταθερά στην Κορυφή της Ποιότητας - Έξι ακόμη ΠΜΣ του ΕΑΠ πιστοποιήθηκαν με «Άριστα»
Τι δήλωσε ο Πρύτανης του ΕΑΠ στο alfavita.gr
Μανώλης Κουτούζης (Πρύτανης ΕΑΠ) στο alfavita.gr: Σταθερά στην Κορυφή της Ποιότητας - Έξι ακόμη ΠΜΣ του ΕΑΠ πιστοποιήθηκαν με «Άριστα»
Χρήματα από τον μισθό σε πορτοφόλι
Αύξηση στον κατώτατο μισθό: Ποιοι κερδίζουν, πόσο αλλάζουν τα ημερομίσθια και τα επιδόματα
Οδηγός της ΕΝΥΠΕΚΚ: Νέος κατώτατος μισθός 920 € μεικτά (772 €) και 34 αυξημένα επιδόματα-παροχές από 1-4-2026
Αύξηση στον κατώτατο μισθό: Ποιοι κερδίζουν, πόσο αλλάζουν τα ημερομίσθια και τα επιδόματα