Τ. Θεοδωρικάκος: Τέλη Απριλίου η αξιολόγηση για την χαλάρωση των μέτρων
Τουλάχιστον ακόμη δύο εβδομάδες θα ισχύσουν οι αυστηροί περιορισμοί κυκλοφορίας - «Πλήρης κανονικότητα μόνο όταν υπάρξει εμβόλιο»

Στα τέλη Απριλίου θα γίνει η αξιολόγηση της πορείας της επιδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας, ώστε να εξεταστεί και το ενδεχόμενο σταδιακής άρσης των περιορισμών σε περίπτωση θετικής πορείας, τόνισε ο Υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Οι αποφάσεις που θα λάβει ο πρωθυπουργός, σε κάθε περίπτωση, θα ληφθούν με βάση τις εισηγήσεις της επιστημονικής επιτροπής υπό τον κ. Σωτήρη Τσιόδρα. «Σε πλήρη κανονικότητα θα επιστρέψουν όλα τα κράτη ανάμεσά τους και η Ελλάδα μόνο όταν υπάρξει το εμβόλιο», σημείωσε ο κ. Θεοδωρικάκος. Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών, η εικόνα από την εφαρμογή των μέτρων «είναι πολύ καλή», ενώ κάλεσε τους «κάποιους λίγους» που θέλουν να παραβούν αυτές τις ημέρες τους κανόνες να το ξανασκεφτούν.

«Οι Έλληνες λειτουργούν με ενότητα και αυτοπειθαρχία», τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος και πρόσθεσε ότι υπάρχει συνείδηση ότι δεν πρέπει να χαθεί αυτή η μεγάλη προσπάθεια που έχει γίνει. Για φαινόμενα συναθροίσεων σε Εκκλησίες, ο υπουργός Εσωτερικών, σημείωσε ότι η Εκκλησία, έχει συμβάλει με ώριμες αποφάσεις και έχει παίξει σημαντικό ρόλο στην αντιμετώπιση της κρίσης.

«Πιστεύω ότι όλοι θα κάνουν αυτό που πρέπει και απόψε το βράδυ στις 12, θα είναι η ώρα που θα δείξουμε την πίστη μας με έναν δικό μας εσωτερικό τρόπο καθένας», είπε ο κ. Θεοδωρικάκος σημειώνοντας ότι με αυτό τον τρόπο θα είμαστε γεροί για να γιορτάσουμε παραδοσιακά το Πάσχα του χρόνου.
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

εκπαιδευτικος
Αυτοδίκαιη αργία στους εκπαιδευτικούς και στο Δημόσιο: πότε επιβάλλεται, πότε όχι και γιατί δεν είναι «απλή υπόθεση»
Πότε ένας εκπαιδευτικός ή ένας δημόσιος υπάλληλος τίθεται αυτομάτως εκτός υπηρεσίας – Τι προβλέπει ο νέος νόμος για την αυτοδίκαιη αργία
Αυτοδίκαιη αργία στους εκπαιδευτικούς και στο Δημόσιο: πότε επιβάλλεται, πότε όχι και γιατί δεν είναι «απλή υπόθεση»
axiologisi-ekpaideftikon
Σχολεία: Αλλαγές στην αξιολόγηση των εκπαιδευτικών ώστε να συνδεθεί άμεσα με δείκτες ποιότητας, λειτουργικότητας και αποτελεσματικότητας
Aρχίζει η αξιολόγηση και των μονίμων εκπαιδευτικών σε πολλές περιοχές ανά την Ελλάδα - Στόχος του υπουργείου Παιδείας είναι να αυξηθούν οι σχολικοί...
Σχολεία: Αλλαγές στην αξιολόγηση των εκπαιδευτικών ώστε να συνδεθεί άμεσα με δείκτες ποιότητας, λειτουργικότητας και αποτελεσματικότητας