Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ: «Κυβερνητική ανεπάρκεια στον Πολιτισμό»
Ερώτηση 40 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τα πεπραγμένα του υπουργείου Πολιτισμού

Επίκαιρη επερώτηση προς την υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, με θέμα: «Κυβερνητική ανεπάρκεια στον Πολιτισμό», κατέθεσαν 40 βουλευτές της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ, με πρώτο υπογράφοντα τον τομεάρχη Πολιτισμού του κόμματος Π. Σκουρολιάκο.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, η ερώτηση διαρθρώνεται σε πάνω από 30 ερωτήματα εφ' όλης της ύλης. «Η κίνηση αυτή έρχεται σε συνέχεια της αμέλειας (;) της υπουργού να παραστεί στην αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή, παρά το σχετικό αίτημα από τον ΣΥΡΙΖΑ και ακολούθως την πρόσκληση του προέδρου της, την οποία η υπουργός υποτίθεται ότι είχε αποδεχθεί από τον περασμένο Νοέμβριο» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Σημειώνεται, δε, ότι «οι υποθέσεις που αφορούν την πολιτική για τον Πολιτισμό αλλά και τη λειτουργία του ίδιου του υπουργείου και των εποπτευόμενων από αυτό οργανισμούς συσσωρεύονται, τα προβλήματα διογκώνονται και οι κινήσεις της υπουργού οδηγούν σε επικίνδυνες ατραπούς. Ο καλλιτεχνικός κόσμος αλλά και η ελληνική κοινωνία στο σύνολό της παρακολουθεί εμβρόντητη το ξεδίπλωμα μιας πολιτικής που εξυπηρετεί οτιδήποτε άλλο εκτός από τον Πολιτισμό».


Σύμφωνα με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, «ήδη από τις προγραμματικές της δηλώσεις διαφάνηκε η πρόθεση της υπουργού να μετατρέψει το υπουργείο σε κέντρο εκποίησης των πολιτιστικών αγαθών της χώρας, με εργαλεία την απαξίωση του έργου των φορέων πολιτιστικής κληρονομιάς, την αδρανοποίηση ή την κατάργηση θεσμικών αλλαγών που είχε κάνει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στους εποπτευόμενους φορείς σύγχρονου πολιτισμού και την πλήρη απαξίωση των εργαζομένων του Υπουργείου».

Επισημαίνεται επίσης ότι «στην κατατεθείσα ερώτηση περιλαμβάνονται τα μέχρι στιγμής πεπραγμένα αλλά και οι εκκρεμότητες που συνεχώς αυξάνονται και τα προβλήματα που συνεχώς διογκώνονται».

Ο ΣΥΡΙΖΑ, καταλήγουν οι επερωτώντες βουλευτές «έχει χρέος να εμποδίσει την κατρακύλα του πολιτισμού, τη γελοιοποίηση των ανθρώπων του, το ξεπούλημα των αγαθών του».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Διέγραψαν από σχολικό βιβλίο την λέξη Ιντιφάντα: Η "ουδετερότητα" που δεν είναι ουδέτερη

750 ευρώ  σε 170.000 πολίτες - Πάρτε τα με μια μόνο αίτηση και όλα εξα αποστάσεως μέσω golearn

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 2/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ιωάννης Σαρακιώτης
Δικαιώματα αναπληρωτών: Μέχρι τις 7/7 η προθεσμία για νομοθετική συμμόρφωση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή
Η Ελλάδα κινδυνεύει με καταδίκη από την Ε.Ε. αν δεν εξασφαλίσει ίσα δικαιώματα στους εκπαιδευτικούς ορισμένου χρόνου!
Δικαιώματα αναπληρωτών: Μέχρι τις 7/7 η προθεσμία για νομοθετική συμμόρφωση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή
25102paidikikakopiisi-666x399.jpg
Εκπαιδευτικοί: Καταδικάζουμε κάθε μορφή κακοποιητικής συμπεριφοράς σε βάρος των μαθητών μας εντός και εκτός σχολείου
Είναι προφανές ότι καταδικάζουμε -με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο- κάθε συμπεριφορά που προσβάλλει και απαξιώνει την υπό διαμόρφωση προσωπικότητα των...
Εκπαιδευτικοί: Καταδικάζουμε κάθε μορφή κακοποιητικής συμπεριφοράς σε βάρος των μαθητών μας εντός και εκτός σχολείου