Thumbnail
Για το προσφυγικό, τόνισε ότι πρέπει να επιταχυνθούν οι διαδικασίες απέλασης

 

«Όπως εξελίσσεται μπορεί να αποτελέσει μεγάλο πρόβλημα για την Ελλάδα σε όλα τα επίπεδα. Η Κυβέρνηση σωστά κάνει νέα σύσκεψη, μέσα σε δύο εβδομάδες, υπό τον Πρωθυπουργό. Η Ευρώπη πρέπει να καταλάβει ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να είναι μόνη της σε αυτό. Έρχεται η ώρα δύσκολων αποφάσεων. Δεν μπορείς να αφήσεις μια χώρα να καταστραφεί. Πρέπει τα σύνορά μας να προστατευθούν και να επιταχυνθούν οι διαδικασίες απέλασης. Όσοι δεν δικαιούνται το καθεστώς του πρόσφυγα, πρέπει να επιστρέφουν πίσω εντός λίγων ημερών» δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Αναφορικά με τη Novartis σχολίασε «Εξαρχής είπα ότι έχουμε να κάνουμε με μια τεράστια σκευωρία. Προφανώς κάποιος την έστησε και αυτός που την έστησε πρέπει να τιμωρηθεί. Όποιος και αν είναι. Το αν θα βρεθούν ατράνταχτες αποδείξεις και για ποιον, δεν μπορώ να το γνωρίζω. Η διαδικασία θα το δείξει».

«Το ΣτΕ εξέδωσε μια πολύ σημαντική απόφαση, κατά τη γνώμη μου απολύτως αυτονόητη. Το ΣτΕ είπε αυτό που ορίζει το Σύνταγμα. Το άρθρο 16 γράφει ότι τα σχολεία είναι υποχρεωμένα για τη θρησκευτική και την ιστορική συνείδηση των παιδιών των Ελλήνων. Γιατί διαμαρτύρονται οι κ. Γαβρόγλου και Φίλης;» ανέφερε.

«Ο Υπουργός είναι καλό να παρεμβαίνει για να “ξεκολλάει” μια επένδυση αλλά είναι κακό να παρεμβαίνει για τον φτωχό; Ως Υπουργός είμαι και για τον πλούσιο και για τον φτωχό. Σε όποιον δεν αρέσει οι Υπουργοί να είναι μόνο για τους πλουσίους, να βγει και να το πει. Η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι για όλους τους Έλληνες» τόνισε.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Βγήκαν οι προκηρύξεις εκπαιδευτικών - Όλα τα κριτήρια

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ο Αλέξης Τσίπρας μιλάει για την Ιθάκη και την Πρωτομαγιά 2026
Αλέξης Τσίπρας για Πρωτομαγιά: «Το κόκκινο νήμα του αγώνα και της ελπίδας συνεχίζεται»
«Αρνούμαστε οι εργαζόμενοι να αντιμετωπίζονται σαν αναλώσιμο υλικό και σαν απλή στατιστική»
Αλέξης Τσίπρας για Πρωτομαγιά: «Το κόκκινο νήμα του αγώνα και της ελπίδας συνεχίζεται»
Κωνσταντίνος Βλάσης
Μετατάξεις για Διευθυντές-Υποδιευθυντές ΣΑΕΚ: «Δεν υπάρχει κενό νόμου» λέει το υπουργείο Παιδείας
Γιατί αποκλείονται Διευθυντές και Υποδιευθυντές ΣΑΕΚ από τις μετατάξεις – Τι απαντά ο Κώστας Βλάσης στη Βουλή
Μετατάξεις για Διευθυντές-Υποδιευθυντές ΣΑΕΚ: «Δεν υπάρχει κενό νόμου» λέει το υπουργείο Παιδείας
Γυναίκα εκπαιδευτικός μπαίνει μέσα σε τάξη σχολείου
ΠΕΣΥΕ: Στο «σκοτάδι» οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης για τις επιμορφώσεις ΙΕΠ και ΙΝΕΔΙΒΙΜ
«Εκπαιδευτικοί επιμορφώνονται σε αντικείμενα που εμείς αγνοούμε» αναφέρει η Πανελλήνια Ένωση Συμβούλων Εκπαίδευσης
ΠΕΣΥΕ: Στο «σκοτάδι» οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης για τις επιμορφώσεις ΙΕΠ και ΙΝΕΔΙΒΙΜ