Γ. Βρούτσης: Με την τροπολογία προστατεύουμε τους εργαζόμενους
Η τροπολογία για την κατάργηση της αιτιολόγησης της απόλυσης καθώς και της ευθύνης του εργοδότου για παραβάσεις της νομοθεσίας συγκέντρωσαν τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης

Στο Open TV μίλησε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, μια μέρα μετά την επεισοδιακή συνεδρίαση της Βουλής και την αποχώρηση της αντιπολίτευσης από την αίθουσα του κοινοβουλίου, σε εξαιρετικά έντονο κλίμα.

Θέλω να εξηγήσω το τι έγινε σημαντικό χθες στη Βουλή. Κεντρική μας γραμμή είναι η μείωση της ανεργίας, η τάξη, η κοινωνική δικαιοσύνη. Να νοικοκυρευτεί ο τόπος» είπε αρχικά ο υπουργός Εργασίας κι εν συνεχεία επιτέθηκε στην προηγούμενη κυβέρνηση.

«Το θέμα με τις περίφημες χρυσές συντάξεις του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν μια ανοιχτή πληγή για το υπουργείο. Δεν ήταν ούτε ηθικό, ούτε δίκαιο να δοθούν. Υπήρχε τρία χρόνια με το νόμο Κατρούγκαλου. 

Το πλαφόν στις συντάξεις τακτοποιήθηκε χθες. Αν περάσουμε τις 25 Αυγούστου που θα ξανά ανοίξει η Βουλή, έχουμε πληρωμή συντάξεων. Χθες το επείγον ήταν να υπάρξει η τροπολογία για να λειτουργήσουν οι υπηρεσίες και να μην υπάρξει άλλη πληρωμή συντάξεων, που θα άνοιγε τους ασκούς του Αιόλου αν δίνονταν οι «χρυσές συντάξεις» του ΣΥΡΙΖΑ»

Για το αν έχει αναδρομική ισχύ και θα πρέπει να επιστρέψουν τα χρήματα οι συνταξιούχοι είπε ότι «Δεν θα ήταν κοινωνικά δίκαιο να παραμείνουν αυτές οι συντάξεις. Θα υπάρξει μείωση καταβολής στις συντάξεις σε ποσοστό 20% μέχρι να ισοσταθμιστεί».

«Με την τροπολογία ισχυροποιείται όλο το εργατικό Δίκαιο κι επανέρχεται στην αρχική του μορφή. Αν το πίστευε ο ΣΥΡΙΖΑ ότι στήριζε τους εργαζόμενους θα έφερνε το νομοσχέδιο νωρίτερα κι όχι τον Μάιο του 2019. Έλεγε ότι μ' αυτή τη διάταξη θα προστατεύσουμε τους εργαζόμενους και δεν θα γίνουν απολύσεις. Μετά την ψήφιση της διάταξης του ΣΥΡΙΖΑ, οι απολύσεις αυξήθηκαν κατά 17.000 και μέχρι και τον Ιούλιο υπήρξε αύξηση των απολύσεων σε κάθε μήνα. Η διάταξη λειτούργησε αντίθετα. Επαναφέρουμε την προστατευτική «ασπίδα» του εργαζόμενου» επεσήμανε ο υπουργός.

σχετικά άρθρα

Θλίψη στη Χαλκίδα - Υπάλληλος έχασε τη ζωή του εν ώρα υπηρεσίας στο Αρχαιολογικό Μουσείο
Θλίψη στη Χαλκίδα - Υπάλληλος έχασε τη ζωή του εν ώρα υπηρεσίας στο Αρχαιολογικό Μουσείο
Προανάκριση για τις συνθήκες του περιστατικού διεξάγει το Αστυνομικό Τμήμα Χαλκίδας
Θλίψη στη Χαλκίδα - Υπάλληλος έχασε τη ζωή του εν ώρα υπηρεσίας στο Αρχαιολογικό Μουσείο