Thumbnail
Κύμα ζέστης στην Ιαπωνία

Η θερμοπληξία εκτιμάται πως ήταν η αιτία θανάτου ενός εργαζόμενου στο εργοτάξιο της εγκατάστασης που θα μετατραπεί στο κέντρο Τύπου στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο, μετέδωσε το ιαπωνικό δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο NHK σήμερα, καθώς η ιαπωνική πρωτεύουσα συνεχίζει να υπομένει κύμα καύσωνα που έχει στοιχίσει τη ζωή δεκάδων ανθρώπων, έναν χρόνο πριν αρχίσει η διοργάνωση.

Το κύμα αποπνικτικής ζέστης, που έχει στοιχίσει τη ζωή 57 ανθρώπων από τα τέλη Ιουλίου σε όλη την Ιαπωνία, υπογραμμίζει πόσο σοβαρή είναι η απειλή για την υγεία αθλητών και θεατών, που χαρακτηρίζεται μια από τις σημαντικότερες προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει η οργανωτική επιτροπή.

50χρονος εργάτης, ο οποίος τοποθετούσε καλωδίωση έξω από τον χώρο του Tokyo Big Sight [σ.σ. ανεπίσημη ονομασία του κέντρου διεθνών εκθέσεων της ιαπωνικής πρωτεύουσας], που ανακαινίζεται για να γίνει το κέντρο των μέσων ενημέρωσης κατά τη διάρκεια των αγώνων, βρέθηκε αναίσθητος χθες το απόγευμα και διακομίστηκε σε νοσοκομείο όπου αργότερα κατέληξε, ανέφερε το NHK.

Αστυνομικοί είπαν ότι οι συνθήκες στο εργοτάξιο υποδεικνύουν πως η αιτία του θανάτου του ήταν η θερμοπληξία, κατά το τηλεοπτικό δίκτυο, ωστόσο επισήμως η αστυνομία απέφυγε να επιβεβαιώσει τη συγκεκριμένη πληροφορία και δεν ήταν διαθέσιμος κάποιος εκπρόσωπος του Τόκιο 2020 —της οργανωτικής επιτροπής— για σχόλια.

Οι θερμοκρασίες στο Τόκιο ανέβηκαν πάνω από τους 31° Κελσίου από την 24η Ιουλίου, έναν χρόνο πριν από την ημερομηνία έναρξης των αγώνων. Τον Αύγουστο αυξήθηκαν περαιτέρω, φθάνοντας στους 34,8° Κελσίου. Χθες Πέμπτη, η υψηλότερη θερμοκρασία ήταν 35,5 βαθμοί Κελσίου.

Τουλάχιστον 57 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους σε όλη την Ιαπωνία εξαιτίας του καύσωνα από την 29η Ιουλίου ως την 4η Αυγούστου, ενώ άλλοι 18.347 διακομίστηκαν σε νοσοκομεία. Περίπου 45 άνθρωποι πέθαναν μόνο στο Τόκιο από την 1η Αυγούστου, σύμφωνα με το NHK, στην πλειονότητά τους ηλικιωμένοι που ζούσαν μόνοι.

Οι οργανωτές σχεδιάζουν να λάβουν μέτρα όπως το να υπάρχουν περιοχές ξεκούρασης με σκίαση για τους αθλητές, καθώς και σκίαση σε χώρους όπου θα γίνονται οι έλεγχοι ασφαλείας πριν από την είσοδο των θεατών, μεταξύ άλλων.

Εξάλλου οι ώρες έναρξης αγωνισμάτων όπως ο μαραθώνιος ανδρών και γυναικών (2α και 9η Αυγούστου αντίστοιχα) μετακινήθηκαν στις 06:00 προληπτικά.

Το Τόκιο θα φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες για δεύτερη φορά, από την 24η Ιουλίου ως την 9η Αυγούστου 2020.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ChatGpt για όλους: Παρέχεται σε 100.000 υποψήφιους πανελλαδικά ως 20/11

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 20/11

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

συνταξεις
Πλήρης σύνταξη πριν τα 62 χωρίς πλασματικά: Ποιοι ανοίγουν την πόρτα εξόδου από το 2025
Νέα δεδομένα στη συνταξιοδότηση για όσους είχαν θεμελιώσει δικαίωμα με 25ετία πριν το 2010
Πλήρης σύνταξη πριν τα 62 χωρίς πλασματικά: Ποιοι ανοίγουν την πόρτα εξόδου από το 2025
πανελλαδικες
Πανελλαδικές: Τμήματα με «θολά» επαγγελματικά δικαιώματα που συχνά αγνοούν οι υποψήφιοι
Ένας πρακτικός οδηγός για τα λιγότερο γνωστά επαγγελματικά μονοπάτια που προσφέρουν ορισμένα πανεπιστημιακά τμήματα, ώστε οι μαθητές να κάνουν πιο...
Πανελλαδικές: Τμήματα με «θολά» επαγγελματικά δικαιώματα που συχνά αγνοούν οι υποψήφιοι