Κ. Χατζηδάκης: Θέλουμε αυτοδυναμία
Στην εκπομπή Open Mind του Open και την Έλλη Στάη μίλησε ο Κωστής Χατζηδάκης σε μία άτυπη τηλεμαχία με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο.

«Η χώρα δεν μπορεί να κυβερνηθεί από μια κυβέρνηση μειοψηφίας, θέλουμε αυτοδυναμία γιατί η χώρα πρέπει να κυβερνηθεί» είπε ο Κωστής Χατζηδάκης τονίζοντας πως η ΝΔ είναι ανοιχτή σε συνεργασίες, διευκρίνισε όμως πως το μόνο κόμμα με το οποίο μπορεί να υπάρχει συνεργασία είναι το ΚΙΝΑΛ.

Μιλώντας για το γεγονός ότι τελικά δεν θα πραγματοποιηθεί τηλεμαχία μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Κυριάκου Μητσοτάκη ο κ. Χατζηδάκης δήλωσε πως η ΝΔ είχε προτείνει τη διεξαγωγή συζήτησης με τους πέντε πολιτικούς αρχηγούς με βάση τα όσα είχε πει ο κ. Τσίπρας κατά το παρελθόν. « Η τακτική του κ. Τσίπρα είναι η ένταση και η πόλωση, εμείς δεν θα τον ακολουθήσουμε. Έγιναν 41 συζητήσεις σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών στη Βουλή. Εμείς συμφωνήσαμε σε όλες τις ημερομηνίες που πρότεινε ο ΣΥΡΙΖΑ. Η στρατηγική του κ. Τσίπρα είναι ολοφάνερο πως είναι η ένταση. Ας μείνει μόνος του», είπε ο κ. Χατζηδάκης.

Κληθείς να σχολιάσει την πρώτη παρέμβαση του Κώστα Καραμανλή μετά από 10 χρόνια ο κ. Χατζηδάκης τόνισε πως υπάρχει μια συσπείρωση στη ΝΔ προσθέτοντας πως η τοποθέτηση του πρώην πρωθυπουργού έρχεται να δείξει αυτή την ενότητα και τη συστράτευση. «Εμένα μου φάνηκε μια πολύ σωστή τοποθέτηση», είπε τονίζοντας πως ο κ. Καραμανλής ήταν πάντα στρατιώτης της παράταξης.

Αναφερόμενος στις δηλώσεις του κ. Τσίπρα για τον Κώστα Καραμανλή ο αντιπρόεδρος της ΝΔ κάλεσε το Μαξίμου να απαντήσει αν ο κ. Τσίπρας είχε προτείνει στον κ. Καραμανλή τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας. Απαντώντας στις κατηγορίες πως η ΝΔ έχει στους κόλπους της στελέχη που βρίσκονται στην ακροδεξιά αναρωτήθηκε αν σε σχέση με τον Πάνο Καμμένο ή την Κατερίνα Παπακώστα ο ίδιος βρίσκεται πιο δεξιά ή πιο αριστερά;

Σχολιάζοντας δημοσιεύματα που μιλούν για μειώσεις των επικουρικών συντάξεων ο κ. Χατζηδάκης είπε πως στην κυβέρνηση αντιμετωπίζουν τη ΝΔ ως ένα κοινωνικό δράκο που θέλει να κατασπαράξει τους πάντες. «Για το ασφαλιστικό ισχύουν αυτά που είπε στη ΔΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ένα σύστημα τριών πυλώνων. Πρώτος πυλώνας θα είναι η εθνική σύνταξη, δεύτερος πυλώνας αυτός των επαγγελματικών ταμείων και τρίτος πυλώνας αυτός της ιδιωτικής ασφάλισης» είπε τονίζοντας πως όσον αφορά τον πυλώνα των επαγγελματικών ταμείων θα υπάρχει σταδιακή μεταβατική περίοδος 30 ετών Διευκρίνισε πάντως πως το ύψος της εθνικής σύνταξης θα είναι αυτό που είναι σήμερα και από εκεί και πέρα θα ανεβαίνει ανάλογα με την ανάπτυξη της οικονομίας.

Ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ μίλησε για την δέσμευση της ΝΔ πως θα προχωρήσει στη μείωση της φορολογίας κατηγορώντας την κυβέρνηση πως συνειδητά επέλεξε να υπερφορολογήσει τη μεσαία τάξη. Όπως είπε η μείωση του ΦΠΑ θα γίνει άμεσα ενώ οι μειώσεις στους υπόλοιπους φόρους θα μπουν στον προϋπολογισμό και θα ισχύσουν από την 1-1-20.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 29/04

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

robot
Κίνα εναντίον ΗΠΑ: Η μάχη για το "σώμα" της τεχνητής νοημοσύνης έχει ήδη νικητή
Η Αμερική επενδύει στην τεχνητή νοημοσύνη, αλλά η Κίνα προηγείται ήδη στην κούρσα των ανθρωπόμορφων ρομπότ — και διαμορφώνει τη βιομηχανία του...
Κίνα εναντίον ΗΠΑ: Η μάχη για το "σώμα" της τεχνητής νοημοσύνης έχει ήδη νικητή
mathites
42η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα: Έξι μετάλλια για την Ελλάδα με 2 αργυρά και 4 χάλκινα
Στη 42η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα, οι Έλληνες μαθητές κέρδισαν δύο αργυρά και τέσσερα χάλκινα μετάλλια
42η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα: Έξι μετάλλια για την Ελλάδα με 2 αργυρά και 4 χάλκινα
autokinito
Θεσσαλονίκη: Άγριος ξυλοδαρμός 36χρονου γιατρού μπροστά στο παιδί του – Ταυτοποιήθηκαν πατέρας και γιος από την Αθήνα
Οργή για την ατιμωρησία – Το παιδί του θύματος ξυπνά κάθε βράδυ με εφιάλτες και φωνάζει «μπαμπά, μαμά»
Θεσσαλονίκη: Άγριος ξυλοδαρμός 36χρονου γιατρού μπροστά στο παιδί του – Ταυτοποιήθηκαν πατέρας και γιος από την Αθήνα