Μητσοτάκης: Θα πετάξω έξω τους Ρουβίκωνες σε μα μέρα
Έντονη αντιπαράθεση στη Βουλή

Στην κατάσταση που επικρατεί στα ΑΕΙ-ΤΕΙ θέλησε να αναφερθεί ο Κ.Μητσοτάκης κατά την δευτερολογία του στη Βουλή.

Αναφερόμενος σε συνάντηση με τους καθηγητές των ΑΕ, έκανε λόγο για  άθλια κατάσταση που δεν επικρατεί πουθενά αλλού στον κόσμο, δηλαδή ένα πανεπιστήμιο να τελεί υπό κατάληψη επειδή έτσι θέλει ο Ρουβίκωνας και να μην γίνονται μαθήματα τις Πέμπτες και τις Παρασκευές.

Συνεχίζοντας την επίθεση, ανέφερε πως «με τις δικές σας αθλιότητες υπάρχει μόνο ένας χώρος που δεν μπορεί κανείς να εκφραστεί ελεύθερα, το ελληνικό πανεπιστήμιο, όπου αν δεν συμφωνείς με τους μπαχαλάκηδες έρχονται και σε τσιμεντώνουν, σε προπηλακίζουν, σε χτυπούν».

Δήλωσε πως η ΝΔ «θα αλλάξει αυτή η πραγματικότητα, θα καταργηθεί τελείως το άσυλο. Το πανεπιστήμιο δεν διαφέρει σε τίποτα από ένα άλλο δημόσιο χώρο, όπως ένα πάρκο, ένα νοσοκομείο κτλ» και πρόθεσή του είναι «να πετάξει έξω τους Ρουβίκωνες και τους εμπόρους ναρκωτικών σε μία μέρα». Κατέληξε με την υπόσχεση «να παραδώσει το πανεπιστήμιο σε αυτούς που τους ανήκει, στους καθηγητές και τους φοιτητές του».

Στην δευτερολογία του, ο Αλέξης Τσίπρας αρκέστηκε να διευκρινίσει πως τα ιδιωτικά πανεπιστήμια λειτουργούν με βάση της ευρωπαϊκές οδηγίες ανταγωνισμού, τονίζοντας ότι πουθενά στην Ευρώπη δεν λειτουργούν αμιγώς ιδιωτικά πανεπιστήμια, ενώ δεσμεύθηκε για μια ειδική συζήτηση επί του άρθρου 16 και των ειδικών διατάξεων, στη Βουλή.

best of network

σχετικά άρθρα