Αινιγματική δήλωση Καμμένου - Ελιγμός για να μην ρίξει την κυβέρνηση
Συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας των ΑΝΕΛ

Σε ασκήσεις ισορροπίας δοκιμάζεται ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, ώστε να αποφύγει τις εκλογικές επιπτώσεις από ενδεχόμενη υπερψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών, τις φυγόκεντρες δυνάμεις του κόμματός του αλλά και την απροθυμία του να γίνει ο πολιτικός που θα ρίξει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μετά από 4 χρόνια συνεργασίας.

Όπως διαφαίνεται από πηγές, ο Πάνος Καμμένος μιλώντας στους βουλευτές του δήλωσε πως ναι μεν οι ΑΝΕΛ δεν θα ψηφίσουν την Συμφωνία των Πρεσπών ενώ θα αποσύρουν και τους βουλευτές του, αλλά δεν υπήρξε σαφής στο ενδεχομένο να αποσύρει την εμπιστοσύνη στην σχηματισμένη κυβέρνση και να επισπεύσει τις εκλογές.

Συγκεκριμένα, χρησιμοποίησε την φράση «και συνεχίζουμε» που δέχεται πολλές ερμηνείες, σε αντίθεση με μια ρητή πρόθεση να ρίξει την κυβέρνση.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξάρτητων Ελλήνων, συζητήθηκαν και οι προτάσεις για τη Συνταγματική Αναθεώρηση.

Σύμφωνα με κομματικές πηγές, που επικαλείται το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο, οι προτάσεις εγκρίθηκαν και αναμένεται να παρουσιαστούν μέσα στις επόμενες ημέρες.

Σημειώνεται πως από τη συνεδρίαση απουσίαζαν η υπουργός Τουρισμού Έλενα  Κουντουρά που βρίσκεται στο Λονδίνο -με αφορμή την έκθεση τουρισμού WTM- και ο υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ που είναι στην Κένυα για την προετοιμασία επιχειρηματικής αποστολής.

best of network

σχετικά άρθρα