Thumbnail
Προκόπης Παυλόπουλος

Τον διάσημο έλληνα καθηγητή του ΜΙΤ Κωνσταντίνο Δασκαλάκη συνάντησε στο προεδρικό Μέγαρο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

Ο Κων. Δασκαλάκης τιμήθηκε προσφατα με το «νόμπελ των μαθηματικών» για την επίλυση του γρίφου του Νας. Συγκεκριμένα κέρδισε το βραβείο Rolf Nevanlinna Prize, που απονέμεται κάθε τέσσερα χρόνια σε επιστήμονες κάτω των 40 ετών που συνεισέφεραν στα μαθηματικά των υπολογιστών. Δίνεται παράλληλα με το βραβείο Fields, που θεωρείται το Νόμπελ των Μαθηματικών.

Ο κ. Παυλόπουλος συνεχάρη τον διακεκριμένο Έλληνα επιστήμονα, υπογραμμίζοντας ότι όλοι οι Έλληνες είναι υπερήφανοι για το κύρος και το επιστημονικό του ήθος, που έχει αποκτήσει παγκόσμια εμβέλεια.

Ευχήθηκε, επίσης, οι νέοι Έλληνες επιστήμονεςνα μην χρειάζεται να φεύγουν στο εξωτερικό για σπουδές, αλλά να καταξιώνονται στην Ελλάδα.

Ωστόσο, παρατήρησε ότι για να συμβεί όμως αυτό, πρέπει η κοινωνία και η Πολιτεία μας να υιοθετήσουν ανυπόκριτα την έννοια της αριστείας, της πραγματικής αριστείας.

Από την πλευρά του ο Κωνσταντίνος Δασκαλάκης, ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τα θερμά του λόγια και τον διαβεβαίωσε ότι «δουλεύουμε και για την σύμπλευση του ανθρώπου και της μηχανής στο μέλλον και για τη συνεργασία των Ελλήνων του εξωτερικού και των Ελλήνων του εσωτερικού». Υπογράμμισε, επίσης, ότι υπάρχει πολύ ταλέντο στην Ελλάδα και πρέπει να το εκμεταλλευτούμε, ενώ τόνισε ότι η αριστεία είναι κάτι που πρέπει να προβάλλουμε και να  ενισχύσουμε.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

coffee.jpg
Ποιος καφές είναι πιο υγιεινός και ποιος συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο καρκίνου
Οι προειδοποιήσεις για τον στιγμιαίο καφέ και τα οφέλη φίλτρου και εσπρέσο, σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες
Ποιος καφές είναι πιο υγιεινός και ποιος συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο καρκίνου