Πολιτική 0

Μπουτάρης: Πολύ πιθανό να είμαι δήμαρχος και μετά την 1η Σεπτεμβρίου 2019

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Γιάννης Μπουτάρης

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης άφησε ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019 και εάν θα διεκδικήσει εκ νέου το δημαρχιακό θώκο.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, ο Γιάννης Μπουτάρης είπε: «Δεν μ' ενδιαφέρουν οι εκλογές. Υποχρέωση μου είναι να δουλεύει ο δήμος. Μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου 2019 θα είμαι δήμαρχος. Δεν ξέρω ποιος θα είναι επόμενος δήμαρχος. Είναι πάρα πολύ πιθανό να είμαι κι εγώ αλλά με άλλες συνθήκες, γιατί το εκλογικό σύστημα δημιουργεί αυτές τις νέες συνθήκες. Μέχρι τότε θα είμαι δήμαρχος και θα δουλεύω όπως ξέρω να δουλεύω».

Νωρίτερα, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Σταύρος Καλαφάτης, άσκησε έντονη κριτική στη διοίκηση του Γιάννη Μπουτάρη καταλογίζοντας έλλειψη δημοκρατικότητας, συνεργατικού πνεύματος, εμπνεύσεως και εκσυγχρονισμού.

Ο κ. Καλαφάτης, στη διάρκεια της συζήτησης για το θέμα του Οργανισμού, διαπίστωσε "δυσκολία, από πλευράς διοίκησης, να πείσει ακόμη και τους συμβούλους της παράταξης "Πρωτοβουλίας" να πείσει πόσο αποτελεσματική είναι αυτή η προσπάθεια. Πρώτο σημείο, υπάρξει έλλειψη συνεργατικού πνεύματος. Για μια παράταξη όπως η "Πρωτοβουλία" που υποτίθεται ότι βασικός παράγοντας ύπαρξής της είναι η συνεργασία, αυτό αποδεικνύεται κενό γράμμα. Δεν υπήρξε καμία διαβούλευση".

Με αφορμή την τοποθέτηση του κ.Καλαφάτη, ο δήμαρχος στάθηκε σε μέλη της παράταξής του που εκφράζουν διαφορετικές απόψεις και χαρακτηριστικά για τον πρώην πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, Παναγιώτη Αβραμόπουλο, είπε πως "αποστασιοποιήθηκε για προσωπικούς λόγους λόγω συμφέροντος".

Στη συνέχεια, ο κ.Αβραμόπουλος πήρε το λόγο επί προσωπικού λέγοντας πως "έχω αποφασίσει να μην παρακολουθώ τον δήμαρχο στις απαξιωτικές εκρήξεις του προς τους συναδέλφους και το λαό της Θεσσαλονίκης" και προσθέτοντας πως "για πολλοστή φορά ο κ.Μπουτάρης είπε ότι αποχώρησα για λόγους προσωπικού συμφέροντος. Εάν δεν αντιλαμβάνεται το βάρος των λέξεων και εκτοξεύει με συνείδηση τη μομφή εναντίον μου είναι ένας ασυγχώρητος συκοφάντης".

Πηγή: ΣΚΑΙ

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Νέα σχολική χρονιά 2026-2027: «Κλείδωσε» ο αγιασμός και η επιστροφή των μαθητών στα θρανία

Σκάνδαλο στην Εθνική Σχολή Δικαστών: Υποψήφιος γραμματέας πιάστηκε με πλαστό πτυχίο

Νέες ταυτότητες: Τι ισχύει για όσους δεν έχουν βγάλει μετά τις 3 Αυγούστου

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

πολιτική