Thumbnail
Τάσος Παππάς

Και καλά οι Γερμανοί, είναι Γερμανοί, κάνουν κουμάντο στην Ευρώπη και δεν εννοούν να δεχθούν ενέργειες που κατά τη γνώμη τους παραβιάζουν τις συμφωνίες. Κι ας τις παραβιάζουν αυτοί με ωμό τρόπο και μάλιστα ατιμωρητί (για παράδειγμα, τα εμπορικά πλεονάσματα). Ποιος να τολμήσει να απαιτήσει τη συμμόρφωση τους.

Η Κομισιόν είχε ενημερωθεί για την αναστολή του μέτρου για το Φ.Π.Α στα πέντε νησιά, όπως δήλωσε ο Πιέρ Μοσκοβισί, ωστόσο το Βερολίνο την έγραψε κανονικά εκεί που δεν πιάνει μελάνι και μπλόκαρε την εκταμίευση της δόσης για μερικές μέρες, προφανώς για να στείλει το μήνυμα στους υπόδουλους ότι «όλα τριγύρω αλλάζουνε και όλα τα ίδια μένουν».

Οι υπόδουλοι όμως γιατί πανηγυρίζουν; Βλέποντας τα δηλητηριώδη πρωτοσέλιδα δεξιών (παλιών και νέων) εφημερίδων, τις χολερικές αναρτήσεις ιστοσελίδων και ακούγοντας τους «ανεξάρτητους» δημοσιολόγους που υποδύονται τους αντικειμενικούς ενώ εκλιπαρούν την ηγεσία της Ν.Δ. για μια θέση στις εκλογικές λίστες της, μου ήρθε στο μυαλό εκείνη η ...παροιμία που λέει «θέλει η ελαφρών ηθών να κρυφτεί κι η χαρά δεν την αφήνει» (άλλη λέξη χρησιμοποιεί η λαϊκή γλώσσα, αλλά ας είναι). Σαν να ευχαριστήθηκαν που η Γερμανία μπλόκαρε τη δόση.

Προεξοφλούν μάλιστα, χωρίς να κρύβουν την επιθυμία τους, ότι κάτι ανάλογο θα συμβεί και με τις συντάξεις, οπότε ας μην ετοιμάζεται η κυβέρνηση να θριαμβολογήσει, γιατί δεν θα της το επιτρέψουν οι Γερμανοί. Ούτε που τους περνάει από το μυαλό ότι εκτίθενται. Μάλλον δεν τους ενδιαφέρει.

Ούτε που τους απασχολεί ότι μπορεί να κατηγορηθούν για έλλειμμα πατριωτισμού. Αυτοί που καταγγέλλουν την κυβέρνηση για ενδοτισμό στο Μακεδονικό, στο Αλβανικό, στα ελληνοτουρκικά, γονατίζουν ευλαβικά (και τους αρέσει) στον γερμανικό ιμπεριαλισμό. Οφείλουν πάντως να συνυπολογίσουν πώς τα αγαπημένα τους κόμματα (Ν.Δ., ΚΙΝ.ΑΛΛ.) έχουν καταθέσει, το ένα τροπολογία για αναστολή του μέτρου της μείωσης των συντάξεων, το άλλο πρόταση νόμου για την κατάργηση του.

Οπότε είναι υποχρεωμένα, αν φέρει η κυβέρνηση  σχετική ρύθμιση, να την ψηφίσουν. Ακόμη κι αν το κάνει χωρίς τη συγκατάθεση των δανειστών, δηλαδή μονομερώς. Αυτό δεν επιτάσσει η κοινή λογική; Εκτός αν θέλουν να αποδείξουν πως είναι ...«γερμανικότεροι των Γερμανών».

Εφημερίδα των Συντακτών

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

maxairi12-1280x720.jpg
Επεισόδιο βίας ανήμερα Χριστουγέννων στο Αγρίνιο: Μαχαίρωσαν 23χρονο – Αναζητούνται οι δράστες
Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, ομάδα ατόμων με καλυμμένα χαρακτηριστικά φέρεται να ενεπλάκη σε επεισόδιο με δύο άλλα άτομα
Επεισόδιο βίας ανήμερα Χριστουγέννων στο Αγρίνιο: Μαχαίρωσαν 23χρονο – Αναζητούνται οι δράστες
τρενο
Χριστουγεννιάτικη κάρτα της Hellenic Train προκαλεί θύελλα αντιδράσεων: «Η εταιρία που σκότωσε 57 αθώους»
Σάλος για την χριστουγεννιάτικη κάρτα της Hellenic Train – Οργή από τους συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών
Χριστουγεννιάτικη κάρτα της Hellenic Train προκαλεί θύελλα αντιδράσεων: «Η εταιρία που σκότωσε 57 αθώους»