Ποιοι "πύραυλοι δεν φέρνουν την ειρήνη";
"Καλοί" και "κακοί" πύραυλοι

Την Παρασκευή η εφημερίδα «Αυγή» κυκλοφόρησε με πρωτοσέλιδο «Οι πύραυλοι δεν φέρνουν την ειρήνη. Οχι σε έναν ακόμη "ανθρωπιστικό" πόλεμο». Το Σάββατο ο τίτλος της εφημερίδας ήταν: «Δεν συμμετέχουμε σε μια πιθανή επιχείρηση», αναφερόμενη στη συνομιλία Τσίπρα - Μακρόν.

Αλήθεια, αναρωτιέται, εύλογα, δημοσίευμα του Ριζοσπάστη, ποιοι πύραυλοι δεν φέρνουν την ειρήνη; Αυτοί που φέρουν τα αμερικανοNATOικά αεροπλάνα και πλοία που εξορμούν από τη Σούδα για επεμβάσεις ανά τον κόσμο; Αυτοί που εκτοξεύονται από αμερικανικά πολεμικά πλοία στην Ανατ. Μεσόγειο, που συνοδεύονται από ελληνικά; Αυτοί που είναι αποθηκευμένοι στο Ιντσιρλίκ και τώρα ακούγεται ότι μπορεί να μεταφερθούν σε βάση της Ελλάδας; Κατ' επέκταση, το «δεν συμμετέχουμε σε μια πιθανή επέμβαση» απευθύνεται μάλλον σε αφελείς. Γιατί η Ελλάδα συμμετέχει ούτως ή άλλως στις ΝΑΤΟικές επεμβάσεις και επιχειρήσεις, στηρίζοντας τους σχεδιασμούς της ιμπεριαλιστικής συμμαχίας και επιχειρησιακά, με τις υποδομές και τα στρατιωτικά της μέσα.

Πολύ περισσότερο που επεμβάσεις όπως αυτή των αμερικανοΝΑΤΟικών στη Συρία δεν είναι ένα μονόπρακτο έργο, αλλά το επεισόδιο μιας σειράς πολεμικών γεγονότων που μπαίνουν σε νέα, ακόμα πιο επικίνδυνη φάση και δεν πρόκειται να αφήσουν κανέναν ανεπηρέαστο.

best of network

σχετικά άρθρα