Thumbnail
Εξωτερική πολιτική

Επισκέψεις σε Κόσοβο και Βελιγράδι θα πραγματοποιήσει από σήμερα Τρίτη 10 Απριλίου 2018 ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, πριν από την νέα συνάντησή του την Πέμπτη στην Οχρίδα, με τον Σκοπιανό ομόλογό του, Νικολά Ντιμιτρόφ.

Ο Ν. Κοτζιάς έχει εκφράσει την ελπίδα πως αυτή η συνάντηση με τον Ν. Ντιμιτρόφ θα είναι το μεγάλο βήμα προς τα εμπρός για την επίλυση του Σκοπιανού.

Εάν υπάρξει πρόοδος μπορεί να δρομολογηθούν συζητήσεις σε επίπεδο κορυφής, ανάμεσα στους πρωθυπουργούς Αλέξη Τσίπρα και Ζόραν Ζάεφ.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, ο Ν. Κοτζιάς εξέφρασε την ελπίδα πως μολονότι «ευαίσθητα» ζητήματα ταυτότητας και πολιτισμού χωρίζουν την Αθήνα και τα Σκόπια, οι δύο πλευρές μπορούν να λύσουν τις διαφορές τους με «τόλμη», σημειώνοντας ότι αυτή ακριβώς η προσπάθεια γίνεται τώρα.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750€: Βγήκε το Μητρώο Ωφελουμένων - Μάθετε αν είστε μέσα και ξεκινήστε

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

αμφιθεατρο
Πανεπιστημιακοί: «Το Πανεπιστήμιο ως εργαστήριο ειρήνης - Καταδίκη της ρητορικής και της ρακτικής του πολέμου»
Κάλεσμα για ενεργό ρόλο της ακαδημαϊκής κοινότητας, διεθνείς συνεργασίες και δράσεις υπέρ της ειρήνης απέναντι στην κλιμάκωση των συγκρούσεων
Πανεπιστημιακοί: «Το Πανεπιστήμιο ως εργαστήριο ειρήνης - Καταδίκη της ρητορικής και της ρακτικής του πολέμου»