Επτά νέα μη κρατικά πανεπιστήμια έρχονται στην Ελλάδα – Ποια έλαβαν άδεια για το ακαδημαϊκό έτος 2026-2027

Πολιτική 0

Παππάς: Επιταχύνονται οι αιτήσεις για αποζημιώσεις των πληγέντων στη Δ. Αττική

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Την Τετάρτη ομάδα εμπειρογνωμόνων θα επισκεφθεί την περιοχή

Eπιταχύνονται οι διαδικασίες για τις αιτήσεις αναφορικά με τις αποζημιώσεις των πληγέντων από τις πρόσφατες πλημμύρες στη Μάνδρα και την ευρύτερη περιοχή. Στην ανακοίνωση αυτή προχώρησε, εξηγώντας συγκεκριμένα το «πώς», ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς από το βήμα του περιφερειακού-αναπτυξιακού συνεδρίου για τη Δυτική Αττική. Για να προσθέσει ο υπουργός ότι «ως Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης δημιουργούμε τις υποδομές για να επαναφέρουμε την κανονικότητα στους Δήμους Μάνδρας και Ελευσίνας«.

Συγκεκριμένα, την ερχόμενη Τετάρτη, 20 Δεκεμβρίου, ομάδα εμπειρογνωμόνων θα επισκεφθεί την περιοχή, «για να καταγράψει τα προβλήματα που υπάρχουν στο σύστημα υποβολής των αιτήσεων για τη λήψη των αποζημιώσεων και να προχωρήσει στην ψηφιοποίησή του, με στόχο να επιταχύνουμε τις διαδικασίες», είπε ο κ. Παππάς. Το σχέδιο αυτό θα προχωρήσει σε συνεργασία με τους τοπικούς Δήμους, διευκρίνισε εξάλλου ο υπουργός.

Στη συνέχεια της ομιλίας του, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής επέμεινε στο πώς οι σύγχρονες τεχνολογίες μπορούν να συμβάλουν στην εξοικονόμηση πόρων αλλά και τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας, εν κατακλείδι της καθημερινότητας των πολιτών. Ο λόγος για τις εφαρμογές «έξυπνων πόλεων«, εφαρμογές που είναι ήδη εγκατεστημένες σε κάποιες περιοχές και δεν είναι πολυδάπανες, εξήγησε επίσης ο κ. Παππάς.

Το να περνά το απορριμματοφόρο να αδειάζει τους κάδους πριν αυτοί ξεχειλίσουν ή να μην περνά όταν οι κάδοι είναι ακόμη άδειοι, μπορεί να φαντάζουν σκηνές από το μέλλον, αλλά μπορεί και να μην είναι, όπως εξήγησε ο υπουργός κ. Παππάς. (Αισθητήρες θα τοποθετηθούν στους κάδους, αλλά και στα απορριμματοφόρα για τη διαδρομή που θα ακολουθούν).

Βέβαια, αυτές οι εφαρμογές για να γίνουν πράξη, χρειάζονται και την κατάλληλη συνδεσιμότητα, ανέφερε επίσης, εξαγγέλλοντας ότι σχολεία και δημόσια κτίρια θα αποκτήσουν σύνδεση υψηλής ταχύτητας στο διαδίκτυο, ενώ θα υπάρξει εγκατάσταση wifi σε δημόσιους χώρους. Και, συνεχίζοντας τις ανακοινώσεις του ο Ν. Παππάς είπε ότι το προσεχές διάστημα αναμένεται να ξεκινήσει η παροχή κουπονιών σε ιδιώτες και επιχειρήσεις για τη σύνδεσή τους με υψηλές ταχύτητες.

Συμπερασματικώς, «θέλουμε να φέρουμε σήμερα τις τεχνολογίες του αύριο», έκλεισε την ομιλία του ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής.

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Βάσεις Εισαγωγής 2026: Οι 20 σχολές με τα περισσότερα μόρια που τρυπάνε το ταβάνι

Ν. Φαραντούρης: «614 εκατ. ευρώ στα φροντιστήρια» – Καταγγελίες για ενδείξεις καρτέλ στην ιδιωτική εκπαίδευση

Η «πιο δυσάρεστη» λέξη της αγγλικής γλώσσας έχει ελληνική προέλευση

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

πολιτική