Thumbnail
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Την απόσυρση των φακέλων-βιβλίων του μαθήματος των Θρησκευτικών ζητά ο ανεξάρτητος Βουλευτής Αχαΐας και Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος Νίκος Νικολόπουλος

Παράλληλα ο κ. Νικολόπουλος καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά των νέων βιβλίων των Θρησκευτικών, τη Δευτέρα, 23 Οκτωβρίου στις 5 το απόγευμα στο Δημαρχείο Αμαρουσίου και ειρηνική πορεία διαμαρτυρίας προς το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

ΔΗΛΩΣΗ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ:

"Συσπείρωση, πίστη κι αγώνας μας αναλογούν για να αναχαιτίσουμε τη νεοταξική προέλαση, που επιδιώκει να μας αποσυνδέσει από την Ορθοδοξία, τη Πατρίδα και την Οικογένεια.

Τα “νέα Θρησκευτικά” βιβλία υπηρετούν τα ύπουλα σχέδια της παγκοσμιοποίησης. Παρουσιάζονται απ’ αυτά, μονόπλευρα, θρησκείες ή θρησκευτικές ομάδες και με έντεχνο τρόπο αποκρύπτονται διδασκαλίες τους, που ωθούν στο φανατισμό, το ρατσισμό και το μίσος και έρχονται σε αντίθεση με τα χρηστά ήθη μας, τις παραδόσεις και τον πολιτισμό μας.

Επικαλούμαστε το Σύνταγμα της χώρας μας που ορίζει για τους Ορθόδοξους Χριστιανούς μαθητές να διακατέχονται από την πίστη προς την Πατρίδα και τα γνήσια στοιχεία της Ορθόδοξης Χριστιανικής Παράδοσης.

Εξ’ άλλου, και η Ευρωπαϊκή Σύμβαση δικαιωμάτων του ανθρώπου ρητά ορίζει ότι κάθε Κράτος οφείλει να παρέχει στους μαθητές του Παιδεία σύμφωνη με τις Θρησκευτικές-Φιλοσοφικές πεποιθήσεις των γονέων τους.

Ζητάμε, λοιπόν, άμεσα την απόσυρση των Φακέλων-βιβλίων του μαθήματος των Θρησκευτικών, καθώς και των νέων Προγραμμάτων Σπουδών που οδήγησαν σε αυτά τα τερατουργήματα Φακέλους-βιβλία.

Θεωρούμε δε, ότι περισσότερο παρά ποτέ, είναι απαραίτητες οι αντιδράσεις των γονέων και όλων των Ελλήνων από κάθε γωνιά της χώρας, καθώς και η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή του λαού στην παλλαϊκή κινητοποίηση-συγκέντρωση κατά των νέων βιβλίων-Φακέλων του μαθήματος των Θρησκευτικών, που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 23 Οκτωβρίου και ώρα 5:00 μ.μ. στο Δημαρχείο Αμαρουσίου, από όπου θα ξεκινήσει μια ειρηνική πορεία διαμαρτυρίας με τελικό προορισμό το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Η συμμετοχή του λαού σε αυτή την κινητοποίηση πιστεύουμε θα ενισχύσει την προσπάθειά μας να αποτρέψουμε την εφαρμογή αυτών των Προγραμμάτων και των Φακέλων στα σχολεία.

Εγρήγορση, Αντίσταση, Ομολογία και Μαρτυρία! Τώρα»!"

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

ΑΣΕΠ: Προ των πυλών τρεις νέοι διαγωνισμοί με 5.200 θέσεις

Νέο market pass για 40 ευρώ κάθε μήνα χωρίς αίτηση

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ζαχαράκη
Υπουργείο Παιδείας: Ποια σχολεία μετονομάζονται σε "Αντώνης Σαμαράκης" και "Διδώ Σωτηρίου"
Σε ΦΕΚ η απόφαση της υπουργού Παιδείας, Σοφίας Ζαχαράκη, για τη μετονομασία δύο σχολείων
Υπουργείο Παιδείας: Ποια σχολεία μετονομάζονται σε "Αντώνης Σαμαράκης" και "Διδώ Σωτηρίου"
Ημερίδα για το νέο Διεθνές Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα
Γεωπονικό Πανεπιστήμιο: Ημερίδα για το νέο Διεθνές Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα για το νέο Διεθνές Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα του ΓΠΑ και το Ινστιτούτο “ΔΑΜΙΑ”
Γεωπονικό Πανεπιστήμιο: Ημερίδα για το νέο Διεθνές Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα
panteios
Τριγμοί στο Πάντειο για τα δίδακτρα του μεταπτυχιακού με το Columbia - Κοντά σε παραίτηση η Πρύτανης
Στα πρόθυρα θεσμικής ρήξης το Πάντειο: Το κοινό μεταπτυχιακό με το Columbia ανάβει «φωτιές» για τα δίδακτρα
Τριγμοί στο Πάντειο για τα δίδακτρα του μεταπτυχιακού με το Columbia - Κοντά σε παραίτηση η Πρύτανης