Thumbnail
Σε παραίτηση καλεί όλους τους βουλευτές της αντιπολίτευσης ο Μίκης Θεοδωράκης, ως μοναδική λύση, όπως υποστηρίζει, «για να σωθούν η χώρα και ο λαός»

Όπως τονίζει σε άρθρο του, η Ελλάδα ζει σε καθεστώς ανωμαλίας και «κάποιοι μα οδηγούν προς την καταστροφή».

Με το άρθρο του στην εφημερίδα «Το Βήμα» ο μουσικοσυνθέτης μιλά για «εθνική ανάγκη να σταματήσει αυτή η ανωμαλία» και προτείνει ως μοναδική συμβατή λύση με το ισχύον Σύνταγμα να παραιτηθούν όλοι οι βουλευτές της αντιπολίτευσης. «Είναι, κατά τη γνώμη μου, η μοναδική, ιστορική θα έλεγα, ευκαιρία για να σωθούν η χώρα και ο Λαός», γράφει.

Αναφέρει, δε, ότι ο ελληνικός λαός πρέπει να μάθει ότι οι συμβάσεις τις οποίες μας επέβαλαν το ΔΝΤ και η Ευρώπη διαφέρουν από εκείνες που έχουν υπογραφεί με την Πορτογαλία, την Ιρλανδία και την Ισπανία, οι οποίες είχαν καθαρά οικονομικό χαρακτήρα και γι’ αυτό οι χώρες αυτές βγήκαν από τα μνημόνια.

«Στη δική μας περίπτωση επιβλήθηκαν όροι πρωτοφανείς με πρόσχημα το χρέος. Όροι όπως η απεμπόληση της εθνικής μας κυριαρχίας, η κατάσχεση από τους δανειστές του εθνικού μας πλούτου και η δέσμευση της εθνικής μας περιουσίας», τονίζει, λέγοντας ότι από το 2010 έως σήμερα μας έχει επιβληθεί «καθεστώς αποικίας».

Επίσης, τονίζει ότι του κάνει εντύπωση ότι «δεχόμαστε να μας κυβερνά ο ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ», λέγοντας ότι το πολίτευμα της προεδρευομένης δημοκρατίας έχει «μεταβληθεί σε θεσμό πρωθυπουργικής ασυδοσίας».

Μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι τότε που ο Αλέξης Τσίπρας τού πρότεινε να «συνεργαστούν και να συγκυβερνήσουν», πριν από τις εκλογές, τον κάλεσε «να στραφούμε προς τον ελληνικό λαό, που είναι η μόνη δύναμη ικανή να επιβάλει, εάν το θελήσει, μια τέτοιας μεγάλης σημασίας αλλαγή. Διαφορετικά, το να επιδιώκει ένα αριστερό κόμμα να πάρει την εξουσία στις υπάρχουσες συνθήκες αποτελεί πράξη τυχοδιωκτική που θα βλάψει τον λαό και την Αριστερά».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΕΛΜΕ Πειραιά, πλειστηριασμός
Πειραιάς: Κινητοποίηση στις 16/2 ενάντια στον πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας εκπαιδευτικού
Στο στόχαστρο των funds μητέρα εκπαιδευτικός με σύζυγο ασθενή - Στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Μοσχάτο
Πειραιάς: Κινητοποίηση στις 16/2 ενάντια στον πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας εκπαιδευτικού
xylodarmos
Χανιά: Καθηγητής δέχθηκε άγρια επίθεση με μπουνιές και κλωτσιές μέσα στο σχολείο
Ποιος προστατεύει στην πράξη τον εκπαιδευτικό όταν το σχολείο μετατρέπεται σε χώρο κινδύνου;
Χανιά: Καθηγητής δέχθηκε άγρια επίθεση με μπουνιές και κλωτσιές μέσα στο σχολείο
ΤΣΙΑΚΟΥΜΗΣ
Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 66 ετών, ο Παναγιώτης Τσιακούμης, σχολικός σύμβουλος Θεολόγων
Η κηδεία του θα τελεστεί την Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου, στις 10:30 το πρωί, στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Χριστού Βόλου
Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 66 ετών, ο Παναγιώτης Τσιακούμης, σχολικός σύμβουλος Θεολόγων