Ρήγας: Επαναφέρουν τη «θεωρία των δύο άκρων», ενώ ζούμε στη σκιά της Ακροδεξιάς
Είναι λάθος να επανέρχεται η «θεωρία των δύο άκρων» και μάλιστα σε μια περίοδο κατά την οποία η Ευρώπη ζει το φάσμα της ακροδεξιάς, τόνισε ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Ρήγας, και κατηγόρησε τη ΝΔ και διάφορους «κύκλους» ότι προσπαθούν να διαμορφώσουν πολιτική με αυτό το ζήτημα, στη διάρκεια συνέντευξής του στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Focus 103,6FM».

«Υπάρχει σταθερή απόφαση Κοντονή, ΣΥΡΙΖΑ και κυβέρνησης για μη συμμετοχή σε τέτοια ανιστόρητα συνέδρια. Δεν μπορείς να αθωώνεις τον ναζισμό με τη θεωρία των δύο άκρων. Είναι τεράστιο ιστορικό λάθος» είπε για τη μη συμμετοχή στο συνέδριο της Εσθονίας και συνέχισε: «Δεν θεωρώ ότι υπάρχουν "βρώμικες" σελίδες στον κομμουνισμό. Υπάρχουν σελίδες με τα θετικά και τα αρνητικά τους. Όταν υπήρχε ο ναζισμός με τα φρικτά εγκλήματα σε όλη την Ευρώπη, εκεί στάθηκε τότε η Αριστερά, οι χώρες αυτές που είχαν αυτό το πολιτικό σύστημα, στάθηκαν απέναντι και ήταν αυτοί που τότε κατάφεραν να κρατήσουν και να ηττηθεί ο ναζισμός στην Ευρώπη. Μόνο και μόνο ως ιστορικό γεγονός αλλά και επί της ουσίας το πώς κράτησαν την ελευθερία στην Ευρώπη και την αποφυγή του ναζισμού νομίζω είναι ακατανόητο αυτό το οποίο διαπράττεται. Οι χώρες αυτές και οι λαοί τους άλλαξαν πολιτικό σύστημα, προφανώς μπορεί να έχουν τις δικές τους "εμμονές" και προβλήματα ή τις δικές τους ιστορικές ερμηνείες. Αυτό δεν σημαίνει πως είναι το ίδιο πράγμα ή εν πάση περιπτώσει δεν αντιλαμβάνεται κανείς το πώς σώθηκε η Ευρώπη από το ναζισμό».

Σε ερώτηση για την κριτική της ΝΔ προς την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς στην Ανατολική Αττική, ο κ. Ρήγας απάντησε: «Ο πρωθυπουργός δεν ήταν απών, συντόνιζε όλο το επιτελείο. Ήρθε ο ίδιος, μόλις ήταν ανάγκη, για να δώσει λύσεις για την επόμενη μέρα.

Ο πρωθυπουργός δεν είναι αυτός που σβήνει φωτιές. Αυτό που πρέπει να δούμε είναι πώς ξεκινάει αυτή η ιστορία με τις φωτιές και ότι με τα μέσα που είχαμε στη διάθεσή μας και φυσικά με τις υπεράνθρωπες προσπάθειες πυροσβεστών, αστυνομικών και απλών πολιτών, μπορέσαμε να σβήσουμε τις πυρκαγιές και να μην έχουμε μεγαλύτερη καταστροφή. Ο πρωθυπουργός ήταν ο μόνος που δεν έκανε επικοινωνιακό σόου με το ζήτημα».

best of network

σχετικά άρθρα