Thumbnail
Κρίσιμο Euro Working Group σήμερα 

Κρίσιμη συνεδρίαση θα πραγματοποιήσει σήμερα το Euro Working Group καθώς θα καθορίσει την εκταμίευση της δόση των 2 δις ευρώ και συν επαγωγικά την αξιολόγηση και την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Η κυβέρνηση με δυο νομοσχέδια εξπρές επιχειρεί να ολοκληρώσει τον κύκλο των υποχρεώσεών της προς τους δανειστές, την ώρα που μένουν ανοιχτά αρκετά ζητήματα.

Τα δύο μεγαλύτερα εξ αυτών είναι ο ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, όπου μέχρι στιγμής δεν έχουν βρεθεί ισοδύναμα, καθώς και τα «κόκκινα» δάνεια, η μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού και το θέμα της αλλαγής του ιδιοκτησιακού καθεστώτος στα φαρμακεία.

Από την πλευρά της  η κυβέρνηση ανακοίνωσε ήδη από την Τρίτη ότι το 90% των απαιτούμενων δράσεων έχει ολοκληρωθεί ενώ χτες, η εκπρόσωπος της Κομισιόν Ανίτα Μπράιτχαρτ σημείωσε ότι η Κομισιόν βλέπει πρόοδο στις διαπραγματεύσεις και πρόσθεσε πως οι διαπραγματεύσεις σε τεχνικό επίπεδο αναμένεται να ολοκληρωθούν σύντομα.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Ανατροπές στις αναθέσεις μαθημάτων: Τι αλλάζει για χιλιάδες εκπαιδευτικούς

Οι 20 βασικοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα - Τα ονόματα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Εξετάσεις
Λύκεια: Πώς θα γίνει η κλήρωση θεμάτων από την Τράπεζα Θεμάτων
Στις 15 Μαΐου ολοκληρώνονται τα μαθήματα – Το χρονοδιάγραμμα για προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις και το πλήρες πρωτόκολλο της διαδικασίας
Λύκεια: Πώς θα γίνει η κλήρωση θεμάτων από την Τράπεζα Θεμάτων
pencil-1692530_1280.jpg
Ευαγγελία Λιακούλη: «Να σταματήσει η άνιση μεταχείριση των αποσπασμένων εκπαιδευτικών»
Κοινοβουλευτική παρέμβαση για την επέκταση της καταβολής επιμισθίου και στους εκπαιδευτικούς του 6ου έτους απόσπασης
Ευαγγελία Λιακούλη: «Να σταματήσει η άνιση μεταχείριση των αποσπασμένων εκπαιδευτικών»