Thumbnail
Οι τουρίστες επιστρέφουν στην Αθήνα και μαζί με αυτούς και οι γεύσεις που γνωρίζουν και εμπιστεύονται

Μετά από αρκετά χρόνια απουσίας από το κέντρο - το τελευταίο κατάστημα έκλεισε στην Ομόνοια τον Οκτώβριο του '12 - η KFC επιστρέφει, και συγκεκριμένα στον αριθμό 3 της οδού Μητροπόλεως, στην πλατεία Συντάγματος. Το σημείο θεωρείται ιδανικό καθώς από εκεί ξεκινούν όλα τα ανοικτά τουριστικά λεωφορεία για την περιήγηση στην Αθήνα και από ότι έχει δείξει η ιστορία οι ξένες αλυσίδες στην Ελλάδα ποντάρουν σημαντικά στους ξένους επισκέπτες της πόλης.

Όπως αναφέρει το news247.gr η και ο Κωστής Χριστοδούλου  κίνηση αυτή εντάσσεται και στην επιστροφή της ηρεμίας στο κέντρο καθώς έχουν μειωθεί σημαντικά οι πορείες και οι διαδηλώσεις. Παράλληλα με τις συγχωνεύσεις των τραπεζών έχουν αποδεσμευτεί αρκετά ακίνητα σε κομβικά σημεία στο κέντρο με ιδιαίτερα ελκυστικές τιμές ενοικίων. Είναι χαρακτηριστικό ότι σχεδόν ταυτόχρονα με την έλευση των KFC - το κατάστημα θα ανοίξει μέσα στις επόμενες ημέρες - ακριβώς δίπλα του ανοίγει και ένα οβελιστήριο σε χώρο που φιλοξενούσε τράπεζα.

Η επιστροφή της KFC - που αριθμεί 6 εστιατόρια στην Αθήνα και ένα στην Θεσσαλονίκη - εντάσσεται στην γενικότερη κίνηση επαναεπένδυσης ξένων αλυσίδων στην χώρα μας. Όπως φαίνεται τα διεθνή σήματα "έπιασαν πάτο" και πλέον με δειλά και επιλεκτικά βήματα τοποθετούνται στις νέες πιάτσες όπως αυτές διαμορφώνονται στην αγορά μετά την κρίση. Ενδεικτική είναι η πριν από λίγες εβδομάδες επαναδραστηριοποίηση της McDonald's στην Θεσσαλονίκη  από το 2013 όπου έκλεισε το τελευταίο κατάστημα στην συμπρωτεύουσα καθώς και το άνοιγμα των Hard Rock Cafe στην Αθήνα, στην Αδριανού, στο Μοναστηράκι.

Στα παραπάνω να προστεθεί και η επίσημη ανακοίνωση της Burger King, της δεύτερης μεγαλύτερης αλυσίδας burger πίσω από την McDonalds, για δραστηριοποίηση στην χώρα μας στα τέλη του 2014.

Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου στο Carrefour και κέρδισε 200 ευρώ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΣΟΚ στην Καλλιθέα: Καθηγήτρια Γυμνασίου συνελήφθη για διακίνηση ναρκωτικών σε μαθητές

Πίνακες εκπαιδευτικών ΑΣΕΠ: Το «στοίχημα» για τη Μεγάλη Εβδομάδα

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιώς, κ. Μιχαήλ Σφακιανάκης
Μιχάλης Σφακιανάκης (Πρόεδρος της Επιτροπής Εθνικού Διαλόγου) στο alfavita.gr: Για τη νέα σύγκλιση της Επιτροπής Εθνικού διαλόγου για την Παιδεία
Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Σήμερα Τρίτη 7 Απριλίου η νέα σύγκλιση της ολομέλειας της Επιτροπής Εθνικού διαλόγου για την Παιδεία
Μιχάλης Σφακιανάκης (Πρόεδρος της Επιτροπής Εθνικού Διαλόγου) στο alfavita.gr: Για τη νέα σύγκλιση της Επιτροπής Εθνικού διαλόγου για την Παιδεία