Thumbnail
Σε συνέδριο στη λίμνη Κόμο ο υπουργός

Η λογική των αντιπαραθέσεων και των αντιπάλων συμμαχιών του 20ου αιώνα ανήκει στο παρελθόν. Ως Ευρώπη, τις τελευταίες δεκαετίες, θελήσαμε να εγγυηθούμε ένα νέο σημείο εκκίνησης, υιοθετώντας μια νέα λογική, εκείνη της συνεργασίας, κυρίως μέσα στην Ευρώπη, αλλά και εκτός των συνόρων της», σημείωσε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, σε συνέντευξη Τύπου, στο περιθώριο του οικονομικού φόρουμ Αμπροζέτι, που διεξάγεται στη λίμνη Κόμο.

Όπως μεταδίδουν τα ιταλικά Μέσα Ενημέρωσης, αναφερόμενος στο οικονομικό μέλλον της Ελλάδας, ο υπουργός σημείωσε:
«Είμαστε βέβαιοι ότι θα καταφέρουμε να σταθεροποιήσουμε την οικονομία και την ευρωπαϊκή κοινωνία, τις ερχόμενες εβδομάδες, και να ολοκληρώσουμε τη συμφωνία που πετύχαμε τον περασμένο Φλεβάρη. Όλοι μας έχουμε δεσμευθεί να πετύχουμε μια οριστική συμφωνία μέχρι τις 20 Απριλίου και ελπίζουμε να το πράξουμε και νωρίτερα, σε ό,τι αφορά τις μεταρρυθμίσεις που είναι αναγκαίες για τη σταθεροποίηση της Ελλάδας, και για να τεθούν οι προϋποθέσεις για τη μελλοντική οικονομική ανάκαμψη.
» Στο τέλος της ενδιάμεσης αυτής περιόδου, τον Ιούνιο, θα έχουμε ένα συμβόλαιο ανάμεσα στην Ευρώπη και την Ελλάδα, με στόχο την οικονομική ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε μια σειρά από προβλήματα που πλήττουν την ελληνική κοινωνία, αλλά με έναν τρόπο που χαρακτηρίζεται από τους οικονομολόγους «συμβατά κίνητρα».
» Από τη στιγμή που η δυνατότητά μας να αποπληρώσουμε το χρέος εξαρτάται από τη δυνατότητά μας να αναπτυχθούμε, η μακροπρόθεσμη πρότασή μας προς τους εταίρους μας, είναι όχι μόνον ότι θα τους καταβληθούν τα χρήματα που έχουν δανείσει, σε ο,τι αφορά την ονομαστική τους αξία, αλλά θα τους καταβληθεί ένα συνολικό ποσό που θα υπερβαίνει την ονομαστική αυτή αξία. Είναι πολύ σημαντικό. Δεν θέλουμε να επιστρέψουμε το χρέος μόνον με αναφορά στην ονομαστική αξία, αλλά να επιστρέψουμε περισσότερα χρήματα, με αναφορά στην καθαρή τους αξία. Και για να γίνει αυτό, πρέπει να υπογραφεί ένα είδος συμβολαίου».
Σύμφωνα πάντα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, ο υπουργός Οικονομικών πρόσθεσε:
«Ελπίζω η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να εγγυηθεί την ίδια ευελιξία του 2012». «Η Ελλάδα δεν ζητά βοήθειες εκτός Ευρώπης» και «η νέα ελληνική κυβέρνηση είναι έτοιμη να καθυστερήσει την εφαρμογή κάποιων προεκλογικών εξαγγελιών. Δεν είμαστε λαϊκιστές, τα μέτρα του προγράμματός μας αφορούν μόνον όποιον βρίσκεται κοντά ή κάτω από το όριο της φτώχειας», ολοκλήρωσε ο υπουργός.
Νωρίτερα, κατά την άφιξή του στον χώρο του φόρουμ, ο Γιάνης Βαρουφάκης ρωτήθηκε για τη δήλωση του Γερμανού ομολόγου του περί ενδεχόμενης εξόδου της Ελλάδας από το Ευρώ. Ο υπουργός απάντησε: «Δεν θέλω να απαντήσω στον Σόϊμπλε από ένα τόσο όμορφο μέρος».
Ο κ.Βαρουφάκης είναι καλεσμένος την Κυριακή, στην εκπομπή του Γκίντερ Γιάουχ, στο πρώτο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD.
Στην εκπομπή θα συμμετάσχουν ακόμη ο υπουργός Οικονομικών της Βαυαρίας, Μάρκους Σέντερ και οι δημοσιογράφοι Ουλρίκε Χέρμαν και Ερνστ Έλιτς.
Ο κ. Βαρουφάκης θα εμφανιστεί σε ζωντανή σύνδεση από την Αθήνα.

 

Κλείστε τα εισιτήριά σας με την AEGEAN εδώ - 
Επιλέξτε από και προς και δείτε πόσο κοστίζει

ethnos.gr/

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΟΦ: Ανακαλείται παρτίδα του δημοφιλούς αντιβιοτικού Fucidin – Τι επικίνδυνο βρέθηκε στα χάπια

Voucher 2250 ευρώ σε ανέργους με ΚΑΥΑΣ DYPAHS - ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΑΜΕΣΑ ΣΤΟ ΕΚΕΚ ΕΔΩ

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 1/8

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

sxolikes_monades.jpg
Ειδική Αγωγή: Ποιες ΣΜΕΑΕ ανοίγουν, ποιες καταργούνται και ποιες αναβαθμίζονται
Νέος σχεδιασμός για τις ΣΜΕΑΕ: Ριζικές αλλαγές σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση στην Ειδική Αγωγή
Ειδική Αγωγή: Ποιες ΣΜΕΑΕ ανοίγουν, ποιες καταργούνται και ποιες αναβαθμίζονται
τράπεζες
Έρχεται κοινό δίκτυο ΑΤΜ για όλες τις τράπεζες – Ποιες χρεώσεις καταργούνται από τις 11 Αυγούστου
Νέο μοντέλο με κοινόχρηστα ΑΤΜ εξετάζουν οι τράπεζες, με στόχο την κατάργηση προμηθειών και χαμηλότερο κόστος για τους καταναλωτές
Έρχεται κοινό δίκτυο ΑΤΜ για όλες τις τράπεζες – Ποιες χρεώσεις καταργούνται από τις 11 Αυγούστου
Έβρος
Έβρος: 150 άγρια άλογα εγκλωβισμένα σε νησίδα χωρίς νερό – Επιχείρηση διάσωσης από φορείς
Εδώ και εβδομάδες μεταφέρονται καθημερινά νερό και τροφή στη νησίδα των 17.000 στρεμμάτων (video)
Έβρος: 150 άγρια άλογα εγκλωβισμένα σε νησίδα χωρίς νερό – Επιχείρηση διάσωσης από φορείς
ιεπ
Ασυλία υπό όρους για τους αξιολογητές σχολικών βιβλίων: Ποιοι απαλλάσσονται από ευθύνη στο ΙΕΠ
Η νέα ρύθμιση του Υπουργείου Παιδείας θωρακίζει τους αξιολογητές σχολικών βιβλίων του ΙΕΠ από προσωπική ευθύνη, με σαφείς προϋποθέσεις και εξαιρέσεις
Ασυλία υπό όρους για τους αξιολογητές σχολικών βιβλίων: Ποιοι απαλλάσσονται από ευθύνη στο ΙΕΠ