Thumbnail
«Είτε έτσι είτε αλλιώς, η έλλειψη σοφίας είναι εκπληκτική και αποκρουστική» καταλήγει ο οικονομολόγος και αρθρογράφος των New York Times.

«Υποθέτω ότι είναι πιθανό να είναι απλά ανόητοι, ότι δεν καταλαβαίνουν πως η Ελλάδα του 2015 δεν είναι η Ιρλανδία του 2010, και ότι αυτό το είδος του εκφοβισμού (bullying) δεν θα λειτουργήσει» έγραψε το βράδυ της Δευτέρας στους New York Times ο νομπελίστας οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν, ασκώντας σκληρή κριτική στην Ευρωπαϊκή Ενωση για το ναυάγιο στο Eurogroup της Δευτέρας.

Το άρθρο, που ανέβηκε στο σάιτ της αμερικανικής εφημερίδας λίγη ώρα μετά την ολοκλήρωση του Eurogroup, έχει τίτλο «Athenae Delenda Est» («Η Αθήνα πρέπει να καταστραφεί»), που αποτελεί παραλλαγή της ρήσης που είπε ο ρωμαίος πολιτικός Κάτων ο πρεσβύτερος «Carthago delenda est» («Η Καρχηδόνα πρέπει να καταστραφεί»), προτρέποντας τη Σύγκλητο για την καταστροφή της μεγάλης αντιπάλου της Ρώμης, της Καρχηδόνας.

«Εναλλακτικά, και υποθέτω ότι αυτό είναι πιο πιθανό, έχουν αποφασίσει (σ.σ. το Eurogroup) να οδηγήσουν την Ελλάδα στα άκρα» συνεχίζει ο Κρούγκμαν και συμπληρώνει:

«Αντί να υποχωρήσουν, προτιμούν να δουν την Ελλάδα να χρεοκοπεί και κατά πάσα πιθανότητα να βγαίνει από το ευρώ, με την οικονομική καταστροφή ως μάθημα σε οποιονδήποτε άλλον ζητήσει ανακούφιση».

«Είτε έτσι είτε αλλιώς, η έλλειψη σοφίας είναι εκπληκτική και αποκρουστική» καταλήγει ο οικονομολόγος και αρθρογράφος των New York Times.

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ekdromh.jpg
Χανιά: Η σχολική εκδρομή κατέληξε στο αστυνομικό τμήμα – 17χρονοι μαθητές με κάνναβη
Οι 17χρονοι βρέθηκαν στην πλατεία 1866 κατά τον τυχαίο έλεγχο της ΕΛΑΣ και οι ποσότητες κατασχέθηκαν από τις αρχές.
Χανιά: Η σχολική εκδρομή κατέληξε στο αστυνομικό τμήμα – 17χρονοι μαθητές με κάνναβη
φαρα
Φαραντούρης για κόμμα Καρυστιανού: «Απολύτως καλοδεχούμενο, βλέπω απολύτως θετικά ένα τέτοιο κίνημα»
Ο κ. Φαραντούρης ανέφερε ότι τόσο η ίδια η Μαρία Καρυστιανού όσο και οι συμμετέχοντες στο κίνημα εκφράζουν τη συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων...
Φαραντούρης για κόμμα Καρυστιανού: «Απολύτως καλοδεχούμενο, βλέπω απολύτως θετικά ένα τέτοιο κίνημα»