Thumbnail
«Δύσκολη διαπραγμάτευση», αναφέρει η κυβέρνηση

Επιφυλάξεις και ανησυχίες για την εξέλιξη του σημερινού κρίσιμου Eurogroup εκφράζονται από εκπροσώπους αρκετών ευρωπαϊκών χωρών αλλά και από αξιωματούχους της ελληνικής κυβέρνησης.

Από την ελλληνική πλευρά γίνεται λόγος «δύσκολη διαπραγμάτευση» και για «αγώνα αντοχής» που δίνεται με ασφάλεια και σεβασμό στη δημοκρατία. Η ελληνική πλευρά, όπως τονίζεται, από την πρώτη στιγμή αποδεικνύει σθεναρά τη βούλησή της για εξεύρεση αμοιβαίας επωφελούς λύσης με σεβασμό στους εταίρους της, στον ελληνικό λαό και την ετυμηγορία του.

Επιφυλακτικός για την προοπτική επίτευξης συμφωνίας κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup, εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, με δηλώσεις του στο γερμανικό ραδιόφωνο.

«Από ό,τι άκουσα σχετικά με τις τεχνικές συνομιλίες κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, είμαι πολύ επιφυλακτικός, αλλά θα πάρουμε σήμερα μια αναφορά και θα δούμε» είπε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών.

Επανέλαβε ακόμη ότι η Γερμανία δεν επιθυμεί μία έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, αλλά έσπευσε να επισημάνει ότι η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να υλοποιήσει το ελάχιστο των αξιώσεων.

Σύμφωνα με το «ΒΗΜΑ», οι απαιτήσεις της Ευρώπης αν και έχουν χαλαρώσει όσον αφορά τους ακραίους στόχους του πρωτογενούς πλεονάσματος, δεν φαίνεται να είναι θετικοί στην εφαρμογή του προγράμματος Θεσσαλονίκης, προτείνοντας την αντικατάστασή του με ένα ρεαλιστικό  δημοσιονομικό σχέδιο.

Παράλληλα ζητούν να μην ακυρωθούν οι αλλαγές των τελευταίων ετών στο ασφαλιστικό και τα εργασιακά και να συνεχιστεί (ή να αντικατασταθεί από ένα νέο) το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων χωρίς να ακυρωθεί κανένας από τους διαγωνισμούς που βρίσκονται στην τελική φάση.

Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά για τις προοπτικές των διαπραγματεύσεων κάτι που δεν αποκλείει τις πιθανότητες για ένα νέο έκτακτο eurogroup εντός της εβδομάδας σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Κάμπινγκ στη Φοινικούντα
Παραδόθηκε 30χρονος στην Καλαμάτα για το διπλό φονικό στη Φοινικούντα
Η υπόθεση της Φοινικούντας εξακολουθεί να προκαλεί έντονο ενδιαφέρον, τόσο λόγω της αγριότητας του εγκλήματος όσο και λόγω των σύνθετων σχέσεων...
Παραδόθηκε 30χρονος στην Καλαμάτα για το διπλό φονικό στη Φοινικούντα
aei_panepisthimia_aithousa_class_amfitheatro.jpg
Τι φοβούνται και τι διεκδικούν οι φοιτητές: Το μέλλον μέσα από τα μάτια τους
Κλιματική κρίση, διεθνής αστάθεια και οικονομική αβεβαιότητα στην κορυφή των προβληματισμών – Τι ζητούν από το πανεπιστήμιο
Τι φοβούνται και τι διεκδικούν οι φοιτητές: Το μέλλον μέσα από τα μάτια τους
αγροτικά μπλόκα
Αγρότες στα «κόκκινα»: Κλιμακώνουν τα μπλόκα μετά το φιάσκο με τις πληρωμές του ΕΛΓΑ
Οργή και αγανάκτηση σε όλη τη χώρα μετά τις παρακρατήσεις – Κρίσιμες αποφάσεις σήμερα στη σύσκεψη των μπλόκων στις Σέρρες
Αγρότες στα «κόκκινα»: Κλιμακώνουν τα μπλόκα μετά το φιάσκο με τις πληρωμές του ΕΛΓΑ