Thumbnail
«η κυβερνηση έπρεπε να ξέρει στρατηγικές, μεθόδους για τη ΧΑ».

Σύμφωνα με την κατάθεση, ο κ. Μπαλτάκος είπε ότι η συνάντηση έγινε μετά τις προφυλακίσεις του αρχηγού και μελών της Χρυσής Αυγής τον Οκτώβριο. Από ότι θυμάται, λίγες ημέρες μετά την πρώτη συνάντηση ξανακάλεσε στο γραφείο του βουλευτές της ΧΑ όπου τους είπε ότι υπάρχουν στοιχεία εναντίον μελών του κόμματος και οτι η κυβέρνηση δεν έχει εμπλακεί πουθενά.

Χαρακτηριστικά όπως είπε, προκειμένου να αιτιολογήσει τις συναντήσεις «η κυβερνηση έπρεπε να ξέρει στρατηγικές, μεθόδους για τη ΧΑ».

Ερωτηθείς για τη δολοφονία του Π. Φύσσα, ο κ. Μπαλτάκος είπε ότι «το αίμα δεν ξεπλένεται», εννοώντας ότι όποιος φταίει πρέπει να μπει φυλακή.

Σχετικά με τη στάση του απέναντι στη ΧΑ, ο κ. Μπαλτάκος υποστήριξε ότι η γραμμή του ήταν να μην κάνει ήρωες την ΧΑ, χαρακτηριστικό παράδειγμα οι απογορεύσεις στα συσσίτια με τις οποίες ο ίδιος ήταν αντίθετος καθώς όπως είπε «παίζοντας το θέμα της απαγόρευσης το έμαθαν 11 εκατ. Έλληνες ενώ αν δεν υπήρχε η απαγόρευση θα το μάθαιναν μόνο 200 που θα πήγαιναν».

Ερωτηθείς για την άρνησή του στο αντιρατσιστικό ν/σ επί υπουργίας Ρουπακιώτη, ο ίδιος απάντησε ότι «η Ελλάδα έχει αντιρατσιστικό από το '89 το συγκεκριμένο σχέδιο έθιγε τη δομή των ενόπλων δυνάμεων και της εκκλησίας με αποτέλσμα αν ίσχυε να έφερνε την αλματώδη αύξηση των ποσοστών της ΧΑ».

Απαντώντας σε ερωτήσεις κατά την έξοδό του από το γραφείο της εισαγγελέως ο κ. Μπαλτάκος δήλωσε επίσης ότι «ήμουν, είμαι και θα είμαι Νέα Δημοκρατία».

ΜΑΚΗΣ ΣΥΝΟΔΙΝΟΣ

Πηγή: naftemporiki.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 29/04

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

taksi
Το κρυφό πρόσωπο της ελληνικής εκπαίδευσης: Απόφοιτος μιλά για τις απάτες του εκπαιδευτικού συστήματος
Σφοδρές καταγγελίες για το εκπαιδευτικό σύστημα από απόφοιτο Λυκείου: «Η παιδεία έχει εκφυλιστεί σε αποστήθιση και εξετασιοκεντρικότητα»
Το κρυφό πρόσωπο της ελληνικής εκπαίδευσης: Απόφοιτος μιλά για τις απάτες του εκπαιδευτικού συστήματος
lefkovits
Συνελήφθη ο Πέτρος Λεύκοβιτς για τον βιασμό της κόρης του – Στη φυλακή μετά την καταδικαστική απόφαση
Στη σύλληψη του Πέτρου Λεύκοβιτς μετά την καταδίκη του για βιασμό της κόρης του
Συνελήφθη ο Πέτρος Λεύκοβιτς για τον βιασμό της κόρης του – Στη φυλακή μετά την καταδικαστική απόφαση
diakstiria
Μόνιμοι στα Δικαστήρια: Διορισμοί σε 50 πόλεις και χωρίς πτυχίο!
Σε λίγες ημέρες βγαίνει η προκήρυξη για μόνιμες θέσεις δικαστικών γραμματέων σε 50 πόλεις - Συμμετέχουν και οι απόφοιτοι λυκείου στον Διαγωνισμό που...
Μόνιμοι στα Δικαστήρια: Διορισμοί σε 50 πόλεις και χωρίς πτυχίο!