Thumbnail
«η κυβερνηση έπρεπε να ξέρει στρατηγικές, μεθόδους για τη ΧΑ».

Σύμφωνα με την κατάθεση, ο κ. Μπαλτάκος είπε ότι η συνάντηση έγινε μετά τις προφυλακίσεις του αρχηγού και μελών της Χρυσής Αυγής τον Οκτώβριο. Από ότι θυμάται, λίγες ημέρες μετά την πρώτη συνάντηση ξανακάλεσε στο γραφείο του βουλευτές της ΧΑ όπου τους είπε ότι υπάρχουν στοιχεία εναντίον μελών του κόμματος και οτι η κυβέρνηση δεν έχει εμπλακεί πουθενά.

Χαρακτηριστικά όπως είπε, προκειμένου να αιτιολογήσει τις συναντήσεις «η κυβερνηση έπρεπε να ξέρει στρατηγικές, μεθόδους για τη ΧΑ».

Ερωτηθείς για τη δολοφονία του Π. Φύσσα, ο κ. Μπαλτάκος είπε ότι «το αίμα δεν ξεπλένεται», εννοώντας ότι όποιος φταίει πρέπει να μπει φυλακή.

Σχετικά με τη στάση του απέναντι στη ΧΑ, ο κ. Μπαλτάκος υποστήριξε ότι η γραμμή του ήταν να μην κάνει ήρωες την ΧΑ, χαρακτηριστικό παράδειγμα οι απογορεύσεις στα συσσίτια με τις οποίες ο ίδιος ήταν αντίθετος καθώς όπως είπε «παίζοντας το θέμα της απαγόρευσης το έμαθαν 11 εκατ. Έλληνες ενώ αν δεν υπήρχε η απαγόρευση θα το μάθαιναν μόνο 200 που θα πήγαιναν».

Ερωτηθείς για την άρνησή του στο αντιρατσιστικό ν/σ επί υπουργίας Ρουπακιώτη, ο ίδιος απάντησε ότι «η Ελλάδα έχει αντιρατσιστικό από το '89 το συγκεκριμένο σχέδιο έθιγε τη δομή των ενόπλων δυνάμεων και της εκκλησίας με αποτέλσμα αν ίσχυε να έφερνε την αλματώδη αύξηση των ποσοστών της ΧΑ».

Απαντώντας σε ερωτήσεις κατά την έξοδό του από το γραφείο της εισαγγελέως ο κ. Μπαλτάκος δήλωσε επίσης ότι «ήμουν, είμαι και θα είμαι Νέα Δημοκρατία».

ΜΑΚΗΣ ΣΥΝΟΔΙΝΟΣ

Πηγή: naftemporiki.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

περιβάλλον
Συμμετοχή εκπαιδευτικών σε ερευνητική μελέτη για περιβάλλον και κοινωνική δικαιοσύνη
Η φωνή της εκπαιδευτικής κοινότητας στο επίκεντρο πανεπιστημιακής έρευνας για περιβάλλον, αειφορία και κοινωνική ευθύνη.
Συμμετοχή εκπαιδευτικών σε ερευνητική μελέτη για περιβάλλον και κοινωνική δικαιοσύνη
κακοκαιρία, ΕΜΥ, άνθρωποι με ομπρέλες προχωρούν σε πλημμυρισμένο δρόμο
Κακοκαιρία: Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ με «πορτοκαλί» συναγερμό για Αττική και 8 περιοχές
Έκτακτο δελτίο καιρού: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες από Δευτέρα 26/1 - Πορτοκαλί συναγερμός από την ΕΜΥ για 8 περιοχές
Κακοκαιρία: Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ με «πορτοκαλί» συναγερμό για Αττική και 8 περιοχές