Thumbnail
Δημοσκόπηση VPRC: Μπροστά με 2,5 μονάδες ο ΣΥΡΙΖΑ

Η δημοσκόπηση της VPRC έγινε στις 1 και 2 Απριλίου σε δείγμα 1.000 ατόμων. Σημειώνεται ότι στην δημοσκόπηση δεν αποτυπώνεται η αντίδραση των ψηφοφόρων για την υπόθεση Μπαλτάκου. 

Στην εκτίμηση ψήφου για τις ευρωεκλογές τα ποσοστά είναι τα εξής:

ΝΔ: 25%
ΣΥΡΙΖΑ: 27,5%
ΕΛΙΑ: 5%
ΑΝΕΛ: 6%
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: 11%
ΔΗΜΑΡ: 2,5%
ΚΚΕ: 7%
ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ: 7,5%
ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑ: 8,5%
 

 


Στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές με αστάθμιστα δεδομένα τα ποσοστά είναι διαφορετικά. Ο ΣΥΡΙΖΑ μεγαλώνει την διαφορά του με τη ΝΔ στις 3,2 μονάδες. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ποσοστό 17,2%, η ΝΔ 14%, οι αναποφάσιστοι έχουν 14,7%, ενώ το Ποτάμι είναι στο 6,9% η Χρυσή Αυγή στο 6,7% εκείνοι που δεν θα ψηφίσουν είναι στο 5,2% το ΚΚΕ στο 4,8%, στο 3,8% οι ΑΝΕΛ, η Ελιά στο 2,7% και η ΔΗΜΑΡ στο 1,5%.


Ενα συντριπτικά μεγάλο ποσοστό έχει ως κριτήριο ψήφου για τις ευρωεκλογές τα εσωτερικά θέματα της χώρας. Αυτό το ποσοστό φτάνει στο 69%. 


Όσο για το ενδιαφέρον των πολιτών για τις ευρωκλογές αυτό δεν είναι και πολύ φανατικό. Το 41% δηλώνει ότι δεν ενδιαφέρεται, το 24% ότι ενδιαφέρεται αρκετά, το 17% ότι ενδιαφέρεται πολύ και το ίδιο ποσοστό ότι ενδιαφέρεται λίγο.


Στο ερώτημα αν θα ψηφίσουν στις ευρωεκλογές ένα ποσοστό 60% είναι βέβαιο ότι θα συμμετάσχει ενώ η αποχή είναι στα ποσοστά που συνήθως αγγίζουν το 14%.


Οι πολίτες δείχνουν να φοβούνται για το μέλλον όσον αφορά την ΕΕ παρά να είναι πηγή ελπίδας σε ποσοστό 52% ενώ δεν είναι καθόλου ικανοποιημένοι από τον τρόπο λειτουργίας της.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Η ύλη για 47.000 υποψήφιους ως 26/5 με τις λύσεις

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 26/05

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ισραηλ
Ισράηλ: Απομάκρυναν βίαια βουλευτή μετά από σφοδρή καταγγελία για τον πόλεμο στη Γάζα – «19.000 παιδιά νεκρά»
Οργισμένη καταγγελία Ισραηλινού βουλευτή για τους νεκρούς στη Γάζα και σύγκρουση με την κυβέρνηση Νετανιάχου
Ισράηλ: Απομάκρυναν βίαια βουλευτή μετά από σφοδρή καταγγελία για τον πόλεμο στη Γάζα – «19.000 παιδιά νεκρά»
Χάρβαρντ
Τραμπ vs Χάρβαρντ: Η μάχη για το μέλλον της εκπαίδευσης και της παγκόσμιας ηγεσίας
Το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα στο Χάρβαρντ; Όταν η πραγματικότητα ξεπερνά τις θεωρίες συνωμοσίας και τα fake news
Τραμπ vs Χάρβαρντ: Η μάχη για το μέλλον της εκπαίδευσης και της παγκόσμιας ηγεσίας