Κουρέτας για Πανελλήνιες: «Δεν ήξερα τι θέλω – Η σχολή με ξενέρωνε, με έλεγαν μ@λ@κ@»
Περιφερειάρχης Θεσσαλίας για Πανελλήνιες: «Πέτυχα στη Φαρμακευτική, αλλά ένιωθα αποτυχημένος – Η έρευνα μου έδωσε νόημα»

Με την έναρξη στις Πανελλαδικές Εξετάσεις σήμερα Παρασκευή, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Δημήτρης Κουρέτας, θέλησε να στείλει ένα μήνυμα στήριξης στους υποψηφίους που δίνουν τη δική τους «μάχη».

Με αφορμή αυτή τη σημαντική ημέρα, ο κ. Κουρέτας μοιράστηκε μια προσωπική ανάμνηση, επιστρέφοντας 46 χρόνια πίσω, τότε που και ο ίδιος συμμετείχε στη διαδικασία των Πανελλαδικών.

Δείτε τι έγραψε στην ανάρτησή του για τις Πανελλαδικές εξετάσεις:

«Αύριο (σ.σ. σήμερα) αρχίζουν οι Πανελλήνιες εξετάσεις. Θυμάμαι όταν έδινα πριν 46 (!!) χρόνια. Ούτε ήξερα τι να δηλώσω, ούτε ήξερα τι ήθελα να γίνω όταν μεγαλώσω, όπως λέγαμε τότε. Πέτυχα στη Φαρμακευτική Αθηνών και πήρα μεταγραφή στην Πάτρα.

Εγώ ήθελα να δηλώσω Γυμναστική Ακαδημία ή πιλότος, αλλά δεν με άφηναν οι γονείς μου. Δεν μου άρεσε η σχολή.

Η προοπτική του φαρμακείου με ξενέρωνε. Μόνο όταν άρχισα να κάνω διδακτορικό και γνώρισα τον δάσκαλό μου, Ορφέα Αντωνόγλου, ο οποίος με μύησε στο τι σημαίνει έρευνα και το πόσο σημαντική είναι για τον άνθρωπο, αγάπησα την επιστήμη — αλλά και αυτή μόνο όταν είχε κοινωνικές αναφορές. Ακόμη δεν μου λέει τίποτα η επιστήμη η οποία, από πίσω, κρύβει την επιρροή και την ισχύ σε λίγους.

Άρα, όταν τελείωσα τη Φαρμακευτική, για την πλειοψηφία του κόσμου ήμουν αποτυχημένος. Όλοι άνοιγαν φαρμακείο κι εγώ πήγα να κάνω έρευνα. “Ρε, είσαι μ@λ@κ@ς;” μου έλεγαν — όλοι.

Τα γράφω αυτά για να πω στους γονείς και στα παιδιά ότι δεν λέει απολύτως τίποτα αν πετύχουν ή όχι στη σχολή που υποτίθεται ότι σκοπεύουν. Δεν τελειώνει η ζωή τώρα. Ο καθηγητής της φαρμακολογίας στο Tufts University στη Βοστώνη, όταν πήγα, ήταν στο πρώτο του πτυχίο... αγγλική φιλολογία.

Απλά τώρα αρχίζει. Και έχει πολύ δρόμο. Άρα να λέμε στα παιδιά ότι ό,τι και να γίνει, εμείς είμαστε εκεί για να τα στηρίζουμε.

Καλή επιτυχία και κουράγιο σε όλα τα παιδιά και στους γονείς.

Το 2022 με κάλεσαν να μιλήσω στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Σερρών. Άνθρωποι που παράτησαν το σχολείο κάποτε, ξαναγύρισαν στο θρανίο στα 40, στα 50, να τελειώσουν το Γυμνάσιο. Μπράβο. Κυνηγήστε το όνειρο. Χωρίς αυτή την προσπάθεια θα νιώσετε ότι η ζωή έχει πολύ πικρή γεύση. Όλη την ώρα μάς κοιτούσαν στα μάτια. Αναζητούσαν μια αλήθεια. Είναι η ανταμοιβή όταν μιλάς χωρίς “πλαίσιο” σε μαθητές τέτοιας ηλικίας...»


 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τέλος εποχής για τους δωρεάν τραπεζικούς λογαριασμούς

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

panteios
Παρέμβαση των πανεπιστημιακών του Παντείου κατά της επίθεσης ΗΠΑ-Ισραήλ στο Ιράν
Οι πανεπιστημιακοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο μέσω των αμερικανικών βάσεων, τονίζοντας ότι ο ελληνικός...
Παρέμβαση των πανεπιστημιακών του Παντείου κατά της επίθεσης ΗΠΑ-Ισραήλ στο Ιράν
Υπουργείο Παιδείας
Υπουργείο Παιδείας: Πρόσκληση για επιτηρητές και βαθμολογητές - Αμοιβή 110€ και 3€/γραπτό
Η πρόσκληση απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς που θέλουν να συμμετάσχουν ως βαθμολογητές ή/και επιτηρητές στις εξετάσεις Πολιτογράφησης
Υπουργείο Παιδείας: Πρόσκληση για επιτηρητές και βαθμολογητές - Αμοιβή 110€ και 3€/γραπτό