ειδικη αγωγή
βασεις εισαγωγής 2022
Η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας θεωρεί εφικτό ότι οι βάσεις εισαγωγής μπορούν να είναι έτοιμες και να ανακοινωθούν μέσα στο πρώτο 10ήμερο του Αυγούστου

Ικανοποιημένη εμφανίστηκε η Νίκη Κεραμέως από το γεγονός ότι οι βαθμολογίες των Πανελληνίων 2022 ανακοινώθηκαν νωρίτερα απ’ ό,τι αρχικά είχε υπολογιστεί και το ίδιο εκτιμά ότι θα γίνει και με την ανακοίνωση  των βάσεων 2022 που περιμένουν διακαώς οι υποψήφιοι.

«Οι βαθμολογίες ανακοινώθηκαν και μάλιστα πιο νωρίς από το αναμενόμενο. Το ίδιο είναι και στόχος να γίνει με τα αποτελέσματα των βάσεων όπου γίνεται προσπάθεια να ανακοινωθούν και πριν τον 15αύγουστο», τόνισε η υπουργός Παιδείας μιλώντας στην ΕΡΤ.

Τα ίδια περίπου ανέφερε και ο Γ.Γ. του ΥΠΑΙΘ Αλέξανδρος Κόπτσης στο alfavita.gr ο οποίος εκτίμησε ότι «οι υποψήφιοι θα έχουν συμπληρώσει τα μηχανογραφικά τους έως τις 20 Ιουλίου  ενώ πριν το Δεκαπενταύγουστο αναμένεται να ανακοινωθούν οι βάσεις των Πανελληνίων Εξετάσεων».

Την Τετάρτη 6 Αυγούστου ή την Πέμπτη 7 Αυγούστου σύμφωνα με πληροφορίες θα ανακοινωθούν και οι βάσεις των ειδικών μαθημάτων.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του alfavita.gr ο συγκεκριμένος στόχος του υπουργείου Παιδείας είναι να είναι έτοιμες οι βάσεις εισαγωγής την Παρασκευή 5 Αυγούστου έτσι ώστε την Δευτέρα 8 Αυγούστου ή την Τρίτη 8 Αυγούστου να ανακοινωθούν.

vaseis-2015-ptosi-1.jpg

Πότε θα βγουν τα αποτελέσματα για τα ειδικά μαθήματα - Οι πρώτες εκτιμήσεις για τις βάσεις εισαγωγής

Οι προβλέψεις για την κίνηση των βάσεων μπορούν να είναι ασφαλείς στον βαθμό που υπάρχουν τα στατιστικά στοιχεία για τις επιδόεις των υποψηφίων σε όλα τα μαθήματα.

Το υπουργείο Παιδείας δρομολόγησε την ανακοίνωση των βαθμολογιών των ειδικών μαθημάτων την Τετάρτη 6-7-2022, σύμφωνα με έγγραφο το οποίο στάλθηκε στα Βαθμολογικά.

Σε σχέση με πέρσι, 7 τμήματα αύξησαν τους συντελεστές της ΕΒΕ και 24 τμήματα τους μείωσαν. Οι μεταβολές αφορούν περίπου στο 10% των τμημάτων, συνεπώς δεν πρόκειται να αλλάξουν σημαντικά τα πράγματα. 

Κάποια τμήματα μείωσαν την ΕΒΕ που τους στοίχισε, με εντυπωσιακότερο όλων το τμήμα Αρχιτεκτόνων Ξάνθης που έμεινε χωρίς κανένα εισακτέο από το Γενικό Λύκειο. Έτσι μείωσαν το συντελεστή του τμήματος από 1,1 σε 0,8. Έθεσαν, δηλαδή το μικρότερο δυνατό συντελεστή. Στο Ελεύθερο και το Γραμμικό Σχέδιο μείωσαν τους συντελεστές από 1,1 σε 0,8, ενώ είχαν τη δυνατότητα να ορίσουν το 0,7.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλαδικές 2022: Δείτε τις βάσεις εισαγωγής σε όλα τα τμήματα

Σπούδασε Νομική, Φαρμακευτική ή Ιατρική στο μεγαλύτερο Πανεπιστήμιο της Κύπρου

Έκτακτο επίδομα σε 80000 ανέργους - Προλάβετε τις αιτήσεις - Εκδήλωση ενδιαφέροντος εδώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

efeteio athina
Στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού ο παίκτης ριάλιτι που εισέβαλε στο Εφετείο
Προφυλακιστέος ο 34χρονος που εισέβαλε στο πάρκινγκ του Εφετείου - Θα κρατηθεί στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού
Στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού ο παίκτης ριάλιτι που εισέβαλε στο Εφετείο
yppeth
Αποσπάσεις στο Λουξεμβούργο: Ο αξιολογικός πίνακας εκπαιδευτικών ΠΕ07 Γερμανικής
Κύρωση αξιολογικού πίνακα υποψηφίων εκπαιδευτικών κλάδου ΠΕ07 Γερμανικής για απόσπαση στο Ευρωπαϊκό Σχολείο Λουξεμβούργο I
Αποσπάσεις στο Λουξεμβούργο: Ο αξιολογικός πίνακας εκπαιδευτικών ΠΕ07 Γερμανικής