βασεις εισαγωγής 2022
Η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας θεωρεί εφικτό ότι οι βάσεις εισαγωγής μπορούν να είναι έτοιμες και να ανακοινωθούν μέσα στο πρώτο 10ήμερο του Αυγούστου

Ικανοποιημένη εμφανίστηκε η Νίκη Κεραμέως από το γεγονός ότι οι βαθμολογίες των Πανελληνίων 2022 ανακοινώθηκαν νωρίτερα απ’ ό,τι αρχικά είχε υπολογιστεί και το ίδιο εκτιμά ότι θα γίνει και με την ανακοίνωση  των βάσεων 2022 που περιμένουν διακαώς οι υποψήφιοι.

«Οι βαθμολογίες ανακοινώθηκαν και μάλιστα πιο νωρίς από το αναμενόμενο. Το ίδιο είναι και στόχος να γίνει με τα αποτελέσματα των βάσεων όπου γίνεται προσπάθεια να ανακοινωθούν και πριν τον 15αύγουστο», τόνισε η υπουργός Παιδείας μιλώντας στην ΕΡΤ.

Τα ίδια περίπου ανέφερε και ο Γ.Γ. του ΥΠΑΙΘ Αλέξανδρος Κόπτσης στο alfavita.gr ο οποίος εκτίμησε ότι «οι υποψήφιοι θα έχουν συμπληρώσει τα μηχανογραφικά τους έως τις 20 Ιουλίου  ενώ πριν το Δεκαπενταύγουστο αναμένεται να ανακοινωθούν οι βάσεις των Πανελληνίων Εξετάσεων».

Την Τετάρτη 6 Αυγούστου ή την Πέμπτη 7 Αυγούστου σύμφωνα με πληροφορίες θα ανακοινωθούν και οι βάσεις των ειδικών μαθημάτων.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του alfavita.gr ο συγκεκριμένος στόχος του υπουργείου Παιδείας είναι να είναι έτοιμες οι βάσεις εισαγωγής την Παρασκευή 5 Αυγούστου έτσι ώστε την Δευτέρα 8 Αυγούστου ή την Τρίτη 8 Αυγούστου να ανακοινωθούν.

vaseis-2015-ptosi-1.jpg

Πότε θα βγουν τα αποτελέσματα για τα ειδικά μαθήματα - Οι πρώτες εκτιμήσεις για τις βάσεις εισαγωγής

Οι προβλέψεις για την κίνηση των βάσεων μπορούν να είναι ασφαλείς στον βαθμό που υπάρχουν τα στατιστικά στοιχεία για τις επιδόεις των υποψηφίων σε όλα τα μαθήματα.

Το υπουργείο Παιδείας δρομολόγησε την ανακοίνωση των βαθμολογιών των ειδικών μαθημάτων την Τετάρτη 6-7-2022, σύμφωνα με έγγραφο το οποίο στάλθηκε στα Βαθμολογικά.

Σε σχέση με πέρσι, 7 τμήματα αύξησαν τους συντελεστές της ΕΒΕ και 24 τμήματα τους μείωσαν. Οι μεταβολές αφορούν περίπου στο 10% των τμημάτων, συνεπώς δεν πρόκειται να αλλάξουν σημαντικά τα πράγματα. 

Κάποια τμήματα μείωσαν την ΕΒΕ που τους στοίχισε, με εντυπωσιακότερο όλων το τμήμα Αρχιτεκτόνων Ξάνθης που έμεινε χωρίς κανένα εισακτέο από το Γενικό Λύκειο. Έτσι μείωσαν το συντελεστή του τμήματος από 1,1 σε 0,8. Έθεσαν, δηλαδή το μικρότερο δυνατό συντελεστή. Στο Ελεύθερο και το Γραμμικό Σχέδιο μείωσαν τους συντελεστές από 1,1 σε 0,8, ενώ είχαν τη δυνατότητα να ορίσουν το 0,7.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

«Κλείσε το WiFi τώρα»: Γιατί οι ειδικοί απαγορεύουν να το έχεις ανοιχτό εκτός σπιτιού

Έκτακτο επίδομα 200 ευρώ για το Πάσχα – Μέχρι πότε οι αιτήσεις

VOUCHER ΔΥΠΑ 750 ΕΥΡΩ: Μάθε αν εγκρίθηκες και ξεκίνα πρώτος

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

κλεομενης
Συγκλονίζει φωτογραφία: Ο 20χρονος Κλεομένης κρατούσε πανό για τον Άλκη
Μια φωτογραφία από μαθητική διαμαρτυρία το 2022 επανέρχεται στο φως μετά τη δολοφονία του νεαρού στη Θεσσαλονίκη, συμβολίζοντας τον φαύλο κύκλο της...
Συγκλονίζει φωτογραφία: Ο 20χρονος Κλεομένης κρατούσε πανό για τον Άλκη
streidia
Από φαγητό των φτωχών σε γκουρμέ σύμβολα: Η απρόσμενη πορεία διάσημων εδεσμάτων
Αστακός, χαβιάρι, στρείδια και σούσι πέρασαν από τα πιάτα των απλών ανθρώπων στα μενού της υψηλής γαστρονομίας
Από φαγητό των φτωχών σε γκουρμέ σύμβολα: Η απρόσμενη πορεία διάσημων εδεσμάτων
Lockdown: Επιστρέφει η Ελεγχόμενη Στάθμευση στην Αθήνα
Δωρεάν στάθμευση για συγκεκριμένες κατηγορίες οχημάτων : Νέες Ρυθμίσεις από το Υπουργείο Υποδομών
Νομοσχέδιο του Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών προβλέπει επέκταση του μέτρου έως το 2026 – Αναμένεται η τελική απόφαση της Βουλή των Ελλήνων
Δωρεάν στάθμευση για συγκεκριμένες κατηγορίες οχημάτων : Νέες Ρυθμίσεις από το Υπουργείο Υποδομών
παοκ
Συγκλονίζει η μητέρα του 20χρονου Κλεομένη: «Μην αφήσετε τη σιωπή να σκεπάσει το έγκλημα»
Έκκληση για σεβασμό στη μνήμη του νεαρού που σκοτώθηκε στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης – Ζητά να σταματήσει η προβολή του βίντεο της επίθεσης
Συγκλονίζει η μητέρα του 20χρονου Κλεομένη: «Μην αφήσετε τη σιωπή να σκεπάσει το έγκλημα»