spyros stratigos
Βάζει «πλώρη» για το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο ο πρώτος των πρώτων στην Κέρκυρα με 19.560 μόρια - «Πάντα υπάρχουν και δεύτερες και τρίτες ευκαιρίες, όπως υπάρχουν και πολλές επιλογές στο μηχανογραφικό και ας μην ήταν η πρώτη επιλογή για σπουδές»

Στους πρώτους επιτυχόντες των πανελληνίων εξετάσεων 2022, κατάφερε να βρεθεί ο αριστούχος μαθητής της Γ΄ τάξης του 4ου ΓΕΛ, Σπυρίδων Στρατηγός του Σταματίου, επιτυγχάνοντας 19.560 μόρια.

Ακολουθώντας την Ομάδα Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών, βαθμολογήθηκε στις πανελλήνιες εξετάσεις με 20 στα Μαθηματικά, 20 στη Φυσική, 19,7 στη Χημεία και με 18,1 στην Έκθεση.

«Ούτε εγώ δεν το πίστευα ότι θα έρθω πρώτος στην Κέρκυρα, αλλά και στους πρώτους του Ιονίου», δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο 17χρονος αριστούχος μαθητής, παρότι ήταν βέβαιος ότι θα τα καταφέρει στις εξετάσεις.

«Διάβαζα με επιμέλεια και προσοχή καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς, χωρίς να στερηθώ τις εξόδους μου. Η μόνη ίσως περίοδος που δεν είχα συχνές εξόδους, ήταν τον τελευταίο μήνα που είχα πολλές επαναλήψεις στα μαθήματα οπότε και δεν είχα τόσο πολύ χρόνο. Με στήριξαν πολύ οι φροντιστές μου, αλλά και οι γονείς μου», θα πει ο Σπύρος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, που προτρέπει όλους τους μαθητές «να μη παρεκκλίνουν από τους στόχους τους, αλλά και να μην απογοητεύονται αν δεν τους πετύχουν».

«Πάντα υπάρχουν και δεύτερες και τρίτες ευκαιρίες, όπως υπάρχουν και πολλές επιλογές στο μηχανογραφικό και ας μην ήταν η πρώτη επιλογή για σπουδές, μπορεί όμως να γίνει και η καλύτερη», επισημαίνει ο 17χρονος.

Την ίδια ώρα, σχολιάζοντας όλα εκείνα τα παιδιά που αποφάσισαν να μη δώσουν πανελλήνιες εξετάσεις και να ασχοληθούν με τον τουρισμό στο νησί, ο Σπύρος τους επιβραβεύει που καταφέρνουν να μπουν τόσο νωρίς στον επαγγελματικό βίο, αλλά τους προτρέπει «να αποκτήσουν γνώσεις για τον κλάδο του τουρισμού», που αποτελεί, όπως λέει, «μεγάλο οικονομικό πνεύμονα για το νησί, αλλά και την Ελλάδα ευρύτερα».

Όσο για το δικό του επαγγελματικό προσανατολισμό, επιθυμεί να βρεθεί μεταξύ των νέων μηχανολόγων μηχανικών της Ελλάδας, με στόχο και τις μεταπτυχιακές σπουδές στο επάγγελμα του.

Ο Σπύρος Στρατηγός, απέδειξε τελικά πως είναι «στρατηγός» στη στρατηγική που ακολούθησε για να επιτύχει τους στόχους του κάνοντας περήφανους τους γονείς του και τον μικρό αδερφό του.

Περήφανο όμως είναι και το σχολείο που αποφοίτησε με τον διευθυντή του, Κωνσταντίνο Αλεξίου, και τον σύλλογο διδασκόντων του 4ου ΓΕΛ, να στέλνουν συγχαρητήρια ανακοίνωσή στον μαθητή και στους γονείς του, για την επιτυχία του:

«Του ευχόμαστε καλή σταδιοδρομία σε ό,τι επιλέξει να κάνει στη συνέχεια. Μπράβο Σπύρο!!!», καταλήγει η ανακοίνωση του σχολείου.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σοκ από τον θάνατο 18χρονης κοπέλας

Πιστοποίηση Ιταλικών εύκολα και πολύ άμεσα για ΑΣΕΠ - Τέλος χρόνου 24/2

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

katharistria
Εταιρεία απέλυσε καθαρίστρια επειδή έφαγε ένα "ξεχασμένο" σάντουιτς
Το εν λόγω σάντουιτς είχε μείνει μετά από μια σύσκεψη στην εταιρεία που έχει στο δυναμικό της 235 δικηγόρους και επρόκειτο να πεταχτεί.
Εταιρεία απέλυσε καθαρίστρια επειδή έφαγε ένα "ξεχασμένο" σάντουιτς
mitera_sikoti_gios_metamosxeusi
Η συγκινητική ιστορία του μικρού Γιώργου: Η μητέρα του έδωσε το μισό συκώτι της και «δεύτερη φορά ζωή»
Η μεταμόσχευση έγινε όταν ο Γιώργος ήταν μόλις 30 ημερών
Η συγκινητική ιστορία του μικρού Γιώργου: Η μητέρα του έδωσε το μισό συκώτι της και «δεύτερη φορά ζωή»