ειδικη αγωγή
Πανελλαδικές εξετάσεις
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
«Tα παιδιά της Γ Λυκείου καλούνται φέτος ν΄ αντιμετωπίσουν πέρα από τις άδικες Πανελλήνιες Εξετάσεις και μια σειρά από αντιδραστικές ρυθμίσεις (Τράπεζα Θεμάτων, Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής)»

Οι γονείς εύχονται στους μαθητές της Γ’ Λυκείου «καλή επιτυχία» στις Πανελλαδικές Εξετάσεις και τονίζουν ότι «ανεξαρτήτως αποτελέσματος, είναι ήδη νικητές».

Όπως αναφέρει η Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Ηλιούπολης, «τα παιδιά της Γ Λυκείου, που μετά από μια  χρονιά πανδημίας, μα και  αγώνων και διεκδικήσεων για ένα καλύτερο Δημόσιο Σχολείο, καλούνται φέτος ν΄ αντιμετωπίσουν πέρα από τις  - από τη φύση τους - άδικες Πανελλήνιες Εξετάσεις και μια σειρά από αντιδραστικές ρυθμίσεις (Τράπεζα Θεμάτων, Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής), που καμία σχέση δεν έχουν με τη μόρφωση και την ποιότητα της ζωής τους».

«Οι Πανελλήνιες αποτελούν έναν μόνο από τους δεκάδες Σταθμούς που θα συναντήσετε στη ζωή σας και σας διαβεβαιώνουμε, δεν είναι ο σημαντικότερος» επισημαίνουν.

Οι ανακοινώσεις των γονέων

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Ηλιούπολης:

Ακόμη μία σχολική  χρονιά πλησιάζει στο τέλος της, δυστυχώς με περισσότερες Εξετάσεις για τα παιδιά και ακόμα περισσότερο άγχος για τις Οικογένειές τους.

Ειδικά  τα παιδιά της Γ Λυκείου, που μετά από μια  χρονιά Πανδημίας,  μα και  Αγώνων και Διεκδικήσεων για ένα καλύτερο Δημόσιο Σχολείο, καλούνται φέτος ν΄ αντιμετωπίσουν πέρα από τις  - από τη φύση τους - άδικες Πανελλήνιες Εξετάσεις και μια σειρά από αντιδραστικές ρυθμίσεις  (Τράπεζα Θεμάτων, Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής), που καμία σχέση δεν έχουν με τη Μόρφωση και την ποιότητα της Ζωής τους.

Αυτό όμως που θα πρέπει τώρα να είναι το μόνο που σκέφτονται, είναι χωρίς κανένα άγχος να δώσουν κι αυτή τη Μάχη, γνωρίζοντας ότι ανεξαρτήτως αποτελέσματος, είναι ήδη Νικητές … !!!

Καμία και κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει την Αξία σας και την Μόρφωση που αποκτήσατε χωρίς επί της ουσίας την δική τους αρωγή, αλλά μόνο με τις δικές σας δυνάμεις και τη βοήθεια της Οικογένειας και των Δασκάλων σας.

Οι Πανελλήνιες αποτελούν έναν μόνο από τους δεκάδες Σταθμούς που θα συναντήσετε στη ζωή σας και σας διαβεβαιώνουμε, δεν είναι ο σημαντικότερος …

Σας ευχόμαστε Ολόψυχα …

Καλή  Επιτυχία          

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Ένωσης Γονέων Μαθητών Δήμου Ιωαννιτών:

Η Ένωση Γονέων Μαθητών Δ.Ιωαννιτών  εύχεται καλή επιτυχία σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες που από σήμερα ξεκινούν τις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Τη χρονιά που πέρασε οι ίδιοι οι μαθητές με τους αγώνες τους για το σχολείο, τη μόρφωση και τη ζωή που ονειρεύονται, απέδειξαν ότι μπορούν να είναι μαχητές στις εξετάσεις, μαχητές και στη ζωή, ότι και να γίνει...

Στεκόμαστε  δίπλα στα παιδιά μας, σε όλους τους μαθητές, στα όνειρα και τις φιλοδοξίες τους. Γι' αυτό κι εμείς οι γονείς, αγωνιζόμαστε μέσα από τους Συλλόγους Γονέων για ένα σχολείο που θα καλύπτει τις σύγχρονες μορφωτικές σας ανάγκες. Συνεχίζουμε να διεκδικούμε και να αγωνιζόμαστε για σύγχρονή εκπαίδευση υψηλού επιπέδου, αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν, χωρίς κοινωνικούς φραγμούς. Στηρίζουμε τα παιδιά μας με όλους τους τρόπους, ειδικά σε αυτή την φάση που το ψυχολογικό τους φορτίο, λόγω των εξετάσεων, είναι αυξημένο.

Ευχόμαστε σε όλους τους μαθητές να προσέλθουν στις πανελλαδικές εξετάσεις με αισιοδοξία, δύναμη και μεγαλύτερη αποφασιστικότητα. Να έχουν  πάντα στο μυαλό τους πως στο διαρκή αγώνα για τη ζωή και το μέλλον που ονειρεύονται και διεκδικούν, οι πανελλαδικές είναι μια ακόμη «μάχη» από τις πολλές που έχουν δώσει μέχρι σήμερα και θα δώσουν στο μέλλον, τόσο οι ίδιοι όσο και οικογένειές τους.

Να έχουν κατά νου ότι, ο δρόμος της ζωής, είναι μακρύς και δεν καθορίζεται από την επιτυχία ή αποτυχία στις Πανελλαδικές Εξετάσεις. Όμως με εφόδια την ανθρωπιά, την αλληλεγγύη, τη  συλλογικότητα και τον αγώνα μπορούν να κάνουν τα όνειρά για μια καλύτερη ζωή πραγματικότητα!

Κάθε μάχη θέλει καθαρό μυαλό, επιμονή, υπομονή και ψηλά το κεφάλι.

Καλή επιτυχία, σε κάθε μαθητή και σε κάθε μαθήτρια.     

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλαδικές 2022: Δείτε τις βάσεις εισαγωγής σε όλα τα τμήματα

Σπούδασε Νομική, Φαρμακευτική ή Ιατρική στο μεγαλύτερο Πανεπιστήμιο της Κύπρου

Έκτακτο επίδομα σε 80000 ανέργους - Προλάβετε τις αιτήσεις - Εκδήλωση ενδιαφέροντος εδώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα