Νίκη Κεραμέως
INTIME NEWS/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Με μάσκα οι υποψήφιοι στις εξετάσεις - Το πρωτόκολλο για τις Πανελλήνιες

Στην τελική ευθεία βρισκόμαστε για τις Πανελλήνιες 2022 και η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, σε συνέντευξή στον ΑΝΤ1, σημείωσε ότι τα αποτελέσματα των εξετάσεων θα ανακοινωθούν πριν τις διακοπές του Αυγούστου. 

Η υπουργός παιδείας έδωσε συνέντευξη στον ΑΝΤΙ την Κυριακή 29 Μαΐου το πρωί και υποστήριξε ότι όλες οι διαδικασίες αναφορικά με τις Πανελλαδικές εξετάσεις «έτρεξαν» γρηγορότερα φέτος και αυτό θα αποτυπωθεί και στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των εξετάσεων.

Με μάσκα οι υποψήφιοι στις εξετάσεις

Σχετικά με την υποχρεωτική χρήση μάσκας στις εξετάσεις δήλωσε πως αυτό γίνεται ώστε να μην έχουν ένα επιπλέον άγχος οι υποψήφιοι φοβούμενοι να μην κολλήσουν κορονοϊό. 

Το πρωτόκολλο για τις Πανελλήνιες

Σύμφωνα με το πρωτόκολλο που έχει ανακοινωθεί από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων οι υποψήφιοι θα προσέρχονται στα εξεταστικά κέντρα χωρίς τη διενέργεια self test.

Τα μέλη των Επιτροπών Εξετάσεων θα είναι υπεύθυνα επίσης για να τηρηθούν οι αποστάσεις 1,5 μέτρου ανάμεσα στους υποψηφίους και για να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός. 

Τώρα, όσον αφορά τους εκπαιδευτικούς και τους διοικητικούς που θα συμμετέχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις θα πρέπει αν είναι ανεμβολίαστοι ή δεν έχουν νοσήσει το τελευταίο εξάμηνο να προβούν σε PCR ή rapid test μία φορά την εβδομάδα, έως 48 ώρες πριν από την προσέλευση τους στις εκπαιδευτικές δομές. 

Δείτε αναλυτικά εδώ το πρωτόκολλο των Πανελληνίων 2022

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Γυναίκα εκπαιδευτικός προχωράει μέσα σε σχολική αίθουσα, στα θρανία κάθονται μαθητές
Σχολεία: Αλλάζει το πρόγραμμα σήμερα Δευτέρα – Τι θα κάνουν μαθητές και εκπαιδευτικοί
Σχολεία: Ανατροπές στο πρόγραμμα σήμερα Δευτέρα – Γιατί αλλάζουν οι ώρες στα μαθήματα
Σχολεία: Αλλάζει το πρόγραμμα σήμερα Δευτέρα – Τι θα κάνουν μαθητές και εκπαιδευτικοί
κρέας
Επεξεργασμένα κρέατα: Πόσο επηρεάζουν τη μνήμη και τη γνωστική υγεία;
Τα τελευταία χρόνια, η επίδραση της διατροφής στον εγκέφαλο απασχολεί ολοένα και περισσότερο την επιστημονική κοινότητα.
Επεξεργασμένα κρέατα: Πόσο επηρεάζουν τη μνήμη και τη γνωστική υγεία;