Πώς η κυβέρνηση εκφυλίζει τον χαρακτήρα της δωρεάν παιδείας
«Οι απόφοιτοι ή αλλιώς «αποτυχόντες»,οπως τους ορίζουν οι πανελληνιες και εμμεσως το ίδιο το κρατος, θα διαγωνιστούν στα ίδια μαθήματα, παραβλέποντας ότι κάτι τέτοιο είναι αναξιοκρατικό, εφόσον δεν διδάχτηκαν το συγκεκριμένο μάθημα στο σχολείο και το οποίο προϋποθέτει συστηματικό διάβασμα το οποίο χρειάζεται να ξεκινήσει ήδη από την δεύτερη τάξη του λυκείου»

Το alfavita.gr έλαβε και δημοσιεύει άποψη φοιτήτριας, αναφορικά με τις πανελλαδικές εξετάσεις, την ανισότητα μεταξύ μαθητών και την αντικατάσταση της κοινωνιολογίας από τα λατινικά.

Ως πρωτοετής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και ως άτομο που συμμερίζεται την αγωνία της μαθητικής κοινότητας ,έχοντας βιώσει το εν γένει ανταγωνιστικό και - πολλές φορές – άδικο θεσμό των πανελλαδικών εξετάσεων, αισθάνομαι την ανάγκη να θίξω ένα ζήτημα που δεν πρέπει να μείνει ασυζήτητο.

Αυτό δεν είναι άλλο από τις διατάξεις της υπουργικής απόφασης που αφορούν τόσο την αντικατάσταση της κοινωνιολογίας από τα λατινικά όσο και την κατάργηση του παλαιού συστήματος εξέτασης.

Ως απότοκο της παραπάνω διαπίστωσης, οι απόφοιτοι ή αλλιώς «αποτυχόντες» όπως τους ορίζουν οι πανελλήνιες και εμμέσως το ίδιο το κρατος, θέτοντας τροχοπέδη στους στόχους τους, εξάγεται ότι όλοι θα διαγωνιστούν στα ίδια μαθήματα, παραβλέποντας ότι κάτι τέτοιο είναι αναξιοκρατικό, εφόσον δεν διδάχτηκαν το συγκεκριμένο μάθημα στο σχολείο και το οποίο προϋποθέτει συστηματικό διάβασμα το οποίο χρειάζεται να ξεκινήσει ήδη από την δεύτερη τάξη του λυκείου. 

Μία τέτοια απόφαση όχι μόνο αποκόπτει το νήμα της γνώσης και «θέτει εκποδών» την ανέλιξη, προσωπική και κοινωνική, αλλά και εκφυλίζει του χαρακτήρα της δωρεάν παιδείας. 

Επομένως, οι απόφοιτοι με εύπορους ή έστω με ικανοποιητικό οικονομικό υπόβαθρο, γονείς που δύνανται να αντέξουν περισσότερα έξοδα, θα απευθυνθούν κατά κόρον σε φροντιστήρια και σε ιδιαίτερα μαθήματα. 

Όσο για κάποιον που δεν …«πληροί τις προϋποθέσεις» θα θυσιαστεί στο βωμό της κοινωνικής αδικίας αναζητώντας μάταια το κοστοβόρο «κλειδί» της επιτυχίας. 

Είναι στο χέρι μας να αλλάξουμε τα επικείμενα και ,προφανώς, επικίνδυνα σχέδια που πλήττουν την ίδια την παιδεία ή αν θα παραμείνουμε θιασώτες μιας εξόφθαλμης αδικίας.

    

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές  ειδήσεις σήμερα

Φέτος θα κάτσουμε παραπάνω: Αυξάνονται οι υποχρεωτικές αργιές

Προσφορές 60.000 αποφοίτων Λυκείου και πτυχιούχων από την ΕΛΣΤΑΤ - Αιτήσεις έως 27/9

Η ΕΥΚΟΛΗ ONLINE Πιστοποίηση Αγγλικών ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ να δώσετε εξετάσεις σε προφορικά και έκθεση

ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ σε όλα τα σχολεία - Αυτό είναι το 9ΜΗΝΟ σεμινάριο που μοριοδοτεί Διορισμούς - προσφορές εκπαιδευτικών

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ, ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ, ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ (ΜΟΝΟ 25 ΕΥΡΩ το μήνα) κ.α.  - ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΩΣ 27/9

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ  ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

Σεισμός στην Κρήτη
Σεισμός Κρήτη - ΟΑΕΔ: Κλειστές όλες οι δομές μέχρι νεωτέρας
Κλειστά θα παραμείνουν μέχρι νεωτέρας τα καταστήματα και οι εκπαιδευτικές δομές του ΟΑΕΔ στην Περιφερειακή Διεύθυνση της Κρήτης, λόγω του ισχυρού...
Σεισμός Κρήτη - ΟΑΕΔ: Κλειστές όλες οι δομές μέχρι νεωτέρας
ΑΠΘ: Κινητοποιήσεις φοιτητών ενόψει του ανοίγματος των σχολών
Μια εβδομάδα πριν το άνοιγμα των σχολών, και τα τμήματα το ένα μετά το άλλο είτε αναβάλλουν την ημερομηνία έναρξης των μαθημάτων είτε τηρούν σιγή...
ΑΠΘ: Κινητοποιήσεις φοιτητών ενόψει του ανοίγματος των σχολών