ειδικη αγωγή
«Οι απόφοιτοι ή αλλιώς «αποτυχόντες»,οπως τους ορίζουν οι πανελληνιες και εμμεσως το ίδιο το κρατος, θα διαγωνιστούν στα ίδια μαθήματα, παραβλέποντας ότι κάτι τέτοιο είναι αναξιοκρατικό, εφόσον δεν διδάχτηκαν το συγκεκριμένο μάθημα στο σχολείο και το οποίο προϋποθέτει συστηματικό διάβασμα το οποίο χρειάζεται να ξεκινήσει ήδη από την δεύτερη τάξη του λυκείου»

Το alfavita.gr έλαβε και δημοσιεύει άποψη φοιτήτριας, αναφορικά με τις πανελλαδικές εξετάσεις, την ανισότητα μεταξύ μαθητών και την αντικατάσταση της κοινωνιολογίας από τα λατινικά.

Ως πρωτοετής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και ως άτομο που συμμερίζεται την αγωνία της μαθητικής κοινότητας ,έχοντας βιώσει το εν γένει ανταγωνιστικό και - πολλές φορές – άδικο θεσμό των πανελλαδικών εξετάσεων, αισθάνομαι την ανάγκη να θίξω ένα ζήτημα που δεν πρέπει να μείνει ασυζήτητο.

Αυτό δεν είναι άλλο από τις διατάξεις της υπουργικής απόφασης που αφορούν τόσο την αντικατάσταση της κοινωνιολογίας από τα λατινικά όσο και την κατάργηση του παλαιού συστήματος εξέτασης.

Ως απότοκο της παραπάνω διαπίστωσης, οι απόφοιτοι ή αλλιώς «αποτυχόντες» όπως τους ορίζουν οι πανελλήνιες και εμμέσως το ίδιο το κρατος, θέτοντας τροχοπέδη στους στόχους τους, εξάγεται ότι όλοι θα διαγωνιστούν στα ίδια μαθήματα, παραβλέποντας ότι κάτι τέτοιο είναι αναξιοκρατικό, εφόσον δεν διδάχτηκαν το συγκεκριμένο μάθημα στο σχολείο και το οποίο προϋποθέτει συστηματικό διάβασμα το οποίο χρειάζεται να ξεκινήσει ήδη από την δεύτερη τάξη του λυκείου. 

Μία τέτοια απόφαση όχι μόνο αποκόπτει το νήμα της γνώσης και «θέτει εκποδών» την ανέλιξη, προσωπική και κοινωνική, αλλά και εκφυλίζει του χαρακτήρα της δωρεάν παιδείας. 

Επομένως, οι απόφοιτοι με εύπορους ή έστω με ικανοποιητικό οικονομικό υπόβαθρο, γονείς που δύνανται να αντέξουν περισσότερα έξοδα, θα απευθυνθούν κατά κόρον σε φροντιστήρια και σε ιδιαίτερα μαθήματα. 

Όσο για κάποιον που δεν …«πληροί τις προϋποθέσεις» θα θυσιαστεί στο βωμό της κοινωνικής αδικίας αναζητώντας μάταια το κοστοβόρο «κλειδί» της επιτυχίας. 

Είναι στο χέρι μας να αλλάξουμε τα επικείμενα και ,προφανώς, επικίνδυνα σχέδια που πλήττουν την ίδια την παιδεία ή αν θα παραμείνουμε θιασώτες μιας εξόφθαλμης αδικίας.

    

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλαδικές 2022: Δείτε τις βάσεις εισαγωγής σε όλα τα τμήματα

Σπούδασε Νομική, Φαρμακευτική ή Ιατρική στο μεγαλύτερο Πανεπιστήμιο της Κύπρου

Έκτακτο επίδομα σε 80000 ανέργους - Προλάβετε τις αιτήσεις - Εκδήλωση ενδιαφέροντος εδώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Οι τρεις "άσσοι" της Νίκης Κεραμέως τη νέα σχολική χρονιά: Σφίγγει τη θηλιά στους εκπαιδευτικούς
Πού οδηγούν η εφαρμογή της τράπεζας θεμάτων στην Γ’ Λυκείου, η ελληνική PISA και η αξιολόγηση δασκάλων και καθηγητών που προωθεί το υπουργείο...
Οι τρεις "άσσοι" της Νίκης Κεραμέως τη νέα σχολική χρονιά: Σφίγγει τη θηλιά στους εκπαιδευτικούς
mpimpilas
Εκκλησιαστική ιστοσελίδα μηνύει τον Μπιμπίλα για «προσβολή» της Παναγίας!

Μια ανάρτηση του Σπύρου Μπιμπίλα, με μια μετανάστρια που κρατάει ένα μωρό, ενόχλησε το ekklisiaonline.gr που αποφάσισε να κινηθεί νομικά εναντίον...

Εκκλησιαστική ιστοσελίδα μηνύει τον Μπιμπίλα για «προσβολή» της Παναγίας!