ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ / INTIME NEWS
Στις 9 Ιουλίου αναμένεται να ανακοινωθούν οι βαθμολογίες υποψηφίων των πανελλαδικών εξετάσεων σύμφωνα με πληροφορίες του alfavita.gr - Πώς θα ενημερωθούν οι υποψήφιοι

Ολοκληρώθηκαν χτες, Τρίτη 22 Ιουνίου, οι πανελλήνιες εξετάσεις 2021 για όλους τους υποψήφιους των Γενικών Λυκείων. Περίπου 100.000 υποψήφιοι διαγωνίστηκαν φέτος για μία θέση στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση και περιμένουν πλέον με αγωνία την ανακοίνωση των βαθμολογιών τους.

Να σημειωθεί πως για την ολοκλήρωση των πανελλαδικών εξετάσεων στα ΓΕΛ εκκρεμεί και η εξέταση των ειδικών μαθημάτων η οποία θα ξεκινήσει την Τρίτη 29 Ιουνίου με το μάθημα των Αγγλικών και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 9 Ιούλιου, με το ειδικό μάθημα Έλεγχος Μουσικών Ακουστικών Ικανοτήτων (δείτε εδώ το πρόγραμμα εξετάσεων των ειδικών μαθημάτων).

Σύμφωνα με πληροφορίες του alfavita.gr για τις βαθμολογίες υποψήφιων των Γενικών Μαθημάτων είναι ότι θα ανακοινωθούν την Παρασκευή 5 ή 6 Ιουλίου. Συγκεκριμένα ο προγραμματισμός του υπουργείου είναι να ολοκληρωθούν οι βαθμολογίες των γενικών μαθημάτων την Παρασκευή 9 Ιουλίου και οι βαθμολογίες των ειδικών μαθημάτων πριν από την Τετάρτη 14 Ιουλίου.

Το υπουργείο Παιδείας μετά την ανακοίνωση των βαθμολογιών θα ανακοινώσει αμέσως και την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής που θα διαμορφωθεί ανά τμήμα.

Με sms οι βαθμολογίες των υποψηφίων

Φέτος για πρώτη φορά οι υποψήφιοι θα πληροφορηθούν τις βαθμολογίες τους και στο κινητό τους τηλέφωνο, με sms που θα τους στείλει η αρμόδια κεντρική υπηρεσία του υπουργείου Παιδείας από το Μαρούσι.

Επιπλέον, οι υποψήφιοι φέτος θα ενημερωθούν με sms και για το Τμήμα ή τη Σχολή στην οποία εισάγονται, μετά την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής.

Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής

Η Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής (ΕΒΕ) θα ανακοινωθεί αφού ολοκληρωθεί η βαθμολογία όλων των μαθημάτων, αφού ορίζεται ως ο μέσος όρος των επιδόσεων των όλων των υποψηφίων, σε κάθε επιστημονικό πεδίο.

Ο συντελεστής για την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής κυμαίνεται μεταξύ 0,80 και 1,20 και τα πανεπιστήμια μπορούν να διαλέξουν ανάμεσα στις τιμές αυτές. Ως εκ τούτου, για την ΕΒΕ διαμορφώνεται ένας βαθμός στη βαθμολογική κλίμακα του 20, επί του οποίου κάθε τμήμα επιλέγει μια μέγιστη και μια υψηλότερη τιμή.

Μηχανογραφικό Δελτίο

Μόλις ανακοινωθεί από το υπουργείο παιδείας και η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής που θα διαμορφωθεί ανά τμήμα, οι υποψήφιοι θα κληθούν να συμπληρώσουν το μηχανογραφικό δελτίο τους που φέτος για πρώτη φορά θα τους επιτρέπει να επιλέξουν εκτός των ΑΕΙ και τμήματα Δημοσίων ΙΕΚ.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι υποψήφιοι δεν θα μπορούν να δουν και να δηλώσουν στο Μηχανογραφικό τους Τμήματα για τα οποία δεν «πιάνουν» την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, αφού αυτά θα αποκλείονται αυτόματα από το σύστημα.

Έτσι, οι υποψήφιοι δεν θα χρειαστεί να μπουν στη διαδικασία να υπολογίσουν την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής για κάθε τμήμα του Επιστημονικού Πεδίου τους αλλά και ούτε να επιλέξουν Τμήματα για τα οποία δεν πληρούν την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής.

Υπολογισμός μορίων εδώ με το νέο εργαλείο του alfavita.gr

Το alfavita.gr κυκλοφορεί ένα νέο δωρεάν εργαλείο για όλους τους μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς με το οποίο μπορούν να υπολογίσουν τα μόριά τους και να δουν σε ποια σχολή περνούν!

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Αποκτήστε όλη την ύλη μαζι με προετοιμασία μόνο 200 ευρώ

ΝΕΟ ΕΚΤΑΚΤΟ 400 ευρώ επίδομα σε 150000 εργαζόμενους - Αιτήσεις ΕΔΩ

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής του Παν.Πατρών με μόνο 20 ευρώ το μήνα

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ - Προλάβετε προκηρύξεις: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

εκπαιδευτικοι
Οι νεοδιόριστοι και οι νεοδιόριστες στην Πελοπόννησο εκπέμπουν SOS!
Αρνούμαστε να γίνουμε υποχείριο του πολιτικού στοιχήματος της κυβέρνησης να φέρει πίσω τους επιθεωρητές, να μας γυρίσει 41 χρόνια πίσω.
Οι νεοδιόριστοι και οι νεοδιόριστες στην Πελοπόννησο εκπέμπουν SOS!
κεραμεωσ βουλη
Η ομιλία της Νίκης Κεραμέως στη Βουλή: «Λασπολογείτε, γιατί δεν μπορείτε να επιχειρηματολογήσετε»
Κεραμέως: Η χώρα μας γίνεται φάρος εκπαίδευσης που προσελκύει φοιτητές, καθηγητές ερευνητές από όλο τον κόσμο.
Η ομιλία της Νίκης Κεραμέως στη Βουλή: «Λασπολογείτε, γιατί δεν μπορείτε να επιχειρηματολογήσετε»