Τρίκαλα: Κάνουν τα όνειρα πραγματικότητα με τη βοήθεια και τη στήριξη καθηγητών, γονέων και φίλων
Δύο μαθητές του 1ο ΓΕΛ Τρικάλων μιλούν για τις πανελλαδικές και τη νέα τους ζωή

Ο Γιώργος Ντινόπουλος και ο Γιάννης Μαραγκός, μαθητές του 1ου ΓΕΛ Τρικάλων πέτυχαν τον πρώτο στόχο τους με τη βοήθεια των γονέων, των καθηγητών αλλά και των φίλων, στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις, όπως οι ίδιοι τονίζουν. Μιλούν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για τις σχολές που δείχνουν προτίμηση, αλλά και για τις πανελλήνιες εξετάσεις, οι οποίες είναι η πρώτη μάχη, ο πρώτος αγώνας, όχι όμως και ο τελευταίος.

Με στήριξαν γονείς και φίλοι μου λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Γιώργος Ντινόπουλος ο οποίος συγκέντρωσε 18.975 μόρια

«Με μεγάλη μου χαρά, διάβασα σήμερα τους βαθμούς μου στις γραπτές εξετάσεις των πανελληνίων. Είναι μεγάλη προσωπική ικανοποίηση να βλέπω ότι η προσπάθεια που έκανα ανταμείφθηκε στο μέγιστο και εύχομαι ειλικρινά το ίδιο να συνέβη για κάθε υποψήφιο». Αυτά μεταξύ άλλων επισημαίνει στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Γιώργος Ντινόπουλος, μαθητής στο 1ο Γενικό Λύκειο Τρικάλων, ο οποίος συγκέντρωσε 18.975 μόρια, βαθμολογία ρεκόρ για τις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις.

«Δεν θα αρκούσε, φυσικά, η δική μου προσπάθεια αν δεν υπήρχαν τα τελευταία σχολικά χρόνια πολλά άτομα για να με στηρίξουν όπως οι γονείς μου και οι φίλοι μου», προσθέτει, για να εξηγήσει στη συνέχεια:

«Ιδιαίτερα, όμως θα ήθελα να ευχαριστήσω έναν προς έναν όλους τους καθηγητές μου που με το επαγγελματικό τους έργο και τις γνώσεις τους με καθοδήγησαν στο διάβασμα.

Σχετικά με τις επιλογές μου από εδώ και πέρα, ενδιαφέρομαι να σπουδάσω σε ένα τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Εύχομαι όλοι οι υποψήφιοι να κάνουν σοφές επιλογές κατά την δήλωση του μηχανογραφικού τους βασισμένες στα δικά τους όνειρα και ανεξάρτητα των επιδόσεων τους». Ο ίδιος καταλήγει ευχόμενος καλή σταδιοδρομία και καλό καλοκαίρι σε όλους, με υγεία!

Γιάννης Μαραγκός: Οι Πανελλήνιες, ο πρώτος αγώνας, η πρώτη μάχη, όχι όμως και η τελευταία

"Η σημερινή ημέρα εκτός από την ανακοίνωση των επιδόσεων μας σηματοδοτεί και την απαρχή μιας νέας πορείας. Οι βαθμοί δε συνιστούν απλώς στεγνά ψηφία αλλά αποτελούν το εφαλτήριο της φοιτητικής μας σταδιοδρομίας, τον πυροκροτητή μιας νέας πραγματικότητας. Μιας πορείας, η οποία τόσο όμορφα χρωματίζει τον καμβά της ζωής και ικανοποιεί τους πολυετείς κόπους και προσπάθειες μας, τις δικές μας και των γονιών μας". Αυτά μεταξύ άλλων επισημαίνει στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Γιάννης Μαραγκός μαθητής του 1ου ΓΕΛ Τρικάλων, ο οποίος με 18.925 μόρια, έχει ως πρώτη προτεραιότητα τη σχολή Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής του Πανεπιστημίου Πειραιά. Ο ίδιος αισθάνεται μεγάλη ευγνωμοσύνη για την πολύτιμη βοήθεια, την οποία του παρείχαν οι καθηγητές, για να εξηγήσει:

"Στη δύσκολη αυτή χρονιά, ποτέ δεν ένιωσα μόνος και αβοήθητος, παρά τις αντιξοότητες οι οποίες συχνά λύγιζαν τη θέληση μου. Ένα δημόσιο λοιπόν ευχαριστώ, στους καθηγητές μου, οι οποίοι σαν σωστοί καθοδηγητές φώτισαν τις προσπάθειες μου και πίστεψαν σε μένα. Επόμενος στόχος, η σχολή Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής του Πανεπιστημίου Πειραιά, όπου ευελπιστώ να αποκτήσω τις κατάλληλες βάσεις για μια επιτυχημένη πορεία στον τομέα των Χρηματοοικονομικών και ιδιαίτερα στην Ανάλυση Ρίσκου (Risk Analysis)". Για να καταλήξει τονίζοντας ο μαθητής στο 1ο ΓΕΛ Τρικάλων:

"Κλείνοντας, οφείλω να παραδεχτώ πως οι πανελλήνιες ήταν μια πολύ σκληρή δοκιμασία, από την οποία όμως όλοι βγήκαμε πιο δυνατοί, έτοιμοι να δεχτούμε τις προκλήσεις που συνοδεύουν τη ζωή. Οι πανελλήνιες, ο πρώτος αγώνας, η πρώτη μάχη, όχι όμως και η τελευταία. Στο στίβο της ζωής, οι πανελλήνιες δεν είναι το βάθρο, ούτε ο αλτήρας. Η απόσταση που θα διανύσει ο καθένας είναι θέμα επιλογής. Τολμήστε το!".

ΑΠΕ-ΜΠΕ

logo alfavita

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις έγκυρα και έγκαιρα από το alfavita.gr

Αυτά είναι τα σενάρια για το άνοιγμα των σχολείων - Πότε ανοίγουν τα δημοτικά

Tο περιζήτητο σεμινάριο ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ του Παν.Αιγαίου για μόρια - Γιατί εκτοξεύτηκε η ζήτησή του

Αυτό είναι το κορυφαίο σεμινάριο για διορισμούς στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ και μοριοδότηση στον ΑΣΕΠ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ για τον ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Πανελλήνιες 2021: Μόνο οι μαθητές υποβάλλουν το Νοέμβριο αίτηση συμμετοχής

 


 

σχετικά άρθρα

Κορονοϊός Ζέρβας: Τα δημοτικά σχολεία δεν πρέπει να ανοίξουν μέσα στο Δεκέμβριο
Κορονοϊός Ζέρβας: Τα δημοτικά σχολεία δεν πρέπει να ανοίξουν μέσα στο Δεκέμβριο
Ζέρβας: "Από την επεξεργασία των λυμάτων φαίνεται ότι η περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης βρίσκεται τώρα, εκεί που ήταν στις αρχές Νοεμβρίου, όταν...
Κορονοϊός Ζέρβας: Τα δημοτικά σχολεία δεν πρέπει να ανοίξουν μέσα στο Δεκέμβριο
Καπραβέλος: Στη Θεσσαλονίκη την πατήσαμε - Δεν πρέπει να ανοίξουμε
Καπραβέλος: Στη Θεσσαλονίκη την πατήσαμε - Δεν πρέπει να ανοίξουμε
«Αν δε ληφθούν μέτρα θα είναι εθνική τραγωδία. Στις 25 Νοεμβρίου η Θεσσαλονίκη κατέγραψε πρωτιά με μεγαλύτερο αριθμό θανάτων ανά 1 εκατ. πληθυσμό σε...
Καπραβέλος: Στη Θεσσαλονίκη την πατήσαμε - Δεν πρέπει να ανοίξουμε