Για τον σχεδιασμό της κυβέρνησης σχετικά με τις Πανελλαδικές Εξετάσεις και το χρονοδιάγραμμα για το άνοιγμα των σχολείων τοποθετήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας στον ΣΚΑΪ.
Σχετικά με την ύλη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεκαθάρισε πως η ύλη θα έχει ανακοινωθεί μέχρι την Παρασκευή (10/4) οπότε έχει οριστεί η προθεσμία από το υπουργείο.
Σχετικά με τις εξετάσεις, ο Σ. Πέτσας επανέλαβε πως στόχευση της κυβέρνηση είναι οι εξετάσεις να πραγματοποιηθούν μέσα το καλοκαίρι, Ιούνιο ή Ιούλιο, και σε καμία περίπτωση τον Σεπτέμβριο.
Για το άνοιγμα των σχολείων, η κυβέρνηση εξετάζει τις εισηγήσεις των ειδικών και η πολιτική της κυβέρνησης θα συμπεριλάβει μαζικά τεστ και στρατηγικές ιχνηλάτησης που καθορίζονται σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
Οι σχετικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν έως τις 27 Απριλίου.
Όλες οι σημαντικές ειδήσεις
ΑΣΕΠ: Προ των πυλών τρεις νέοι διαγωνισμοί με 5.200 θέσεις
Νέο market pass για 40 ευρώ κάθε μήνα χωρίς αίτηση
Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google
Alfavita Newsroom