Thumbnail
Υπουργείο Παιδείας

Εγκύκλιο σχετικά με την  Υπουργική Απόφαση, που ήδη δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, και αφορά σε τροποποιήσεις στις διαδικασίες των πανελλαδικών εξετάσεων των Γενικών Λυκείων, σχετικά με την Αίτηση-Δήλωση και με το Μηχανογραφικό Δελτίο, εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας, σύμφωνα με την οποία:  

Α) Για την Αίτηση-Δήλωση:

1.    Όσοι (μαθητές και απόφοιτοι) επιθυμούν να συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις υποβάλλουν τη σχετική Αίτηση-Δήλωση εντός Μαρτίου, σύμφωνα και με σχετική εγκύκλιο που θα ακολουθήσει στα τέλη Φεβρουαρίου.

2.    Στην Αίτηση-Δήλωση, όσοι επιθυμούν να είναι υποψήφιοι για τα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (Τ.Ε.Φ.Α.Α.), πρέπει υποχρεωτικά να δηλώσουν αυτή την επιθυμία τους, για να συμμετάσχουν στις σχετικές πρακτικές δοκιμασίες (αγωνίσματα) που απαιτούνται.
Δηλαδή, υποψήφιος που στην Αίτηση-Δήλωση δεν δήλωσε τα ΤΕΦΑΑ, δεν θα μπορέσει να συμμετάσχει στα αγωνίσματα τον Ιούνιο και άρα δεν θα μπορέσει να συμπεριλάβει τα ΤΕΦΑΑ στο Μηχανογραφικό του Δελτίο.

Β) Για το Μηχανογραφικό Δελτίο (Μ.Δ.):

1.    Κατά την υποβολή του Μ.Δ., διασαφηνίζεται ότι ο υποψήφιος δεν μπορεί να δηλώσει Σχολή/Τμήμα/Εισαγωγική κατεύθυνση, όπου ήδη φοιτά.
Για παράδειγμα, εάν κάποιος ήδη φοιτά στη Νομική Αθήνας, δεν θα μπορεί να δηλώσει το ίδιο Τμήμα (Νομική Αθήνας), αλλά εννοείται ότι μπορεί να δηλώσει τη Νομική Θεσσαλονίκης ή τη Νομική Κομοτηνής.

2.    Όσοι ενδιαφέρονται να υποβάλουν Μ.Δ. για το 10% των θέσεων (χωρίς νέα εξέταση), θα υποβάλουν το Μ.Δ. που αναλογεί στο τελευταίο έτος συμμετοχής τους στις πανελλαδικές εξετάσεις.

Έτσι, όσοι  είχαν συμμετάσχει στις πανελλαδικές εξετάσεις των ημερήσιων ΓΕΛ το 2016 ή το 2017 και θα είναι φέτος υποψήφιοι για το 10% των θέσεων (χωρίς νέα εξέταση), θα υποβάλουν Μ.Δ. με πέντε (5) επιστημονικά πεδία.

Με την ευκαιρία υπενθυμίζεται ότι για όσους συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις των ΓΕΛ το 2018,  το Μ.Δ. θα έχει τέσσερα (4) επιστημονικά πεδία.

Όλα τα νέα και οι ειδήσεις που αφορούν τις Πανελλήνιες

Πανελλαδικές 2025: Νέα πανωλεθρία για τα επτά Τμήματα Φυσικής

Μια πικρή «ιστορία» των Πανελληνίων εξετάσεων

«Οικογενειακή» υπόθεση οι Πανελλαδικές 2025: Αδέρφια από τη Θεσσαλονίκη κατακτούν μαζί την Ιατρική του ΑΠΘ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Χάρης Δούκας
Δήμος Αθηναίων: Επαναλειτουργεί η «Σχολή γονέων» - Σύνδεση σχολείου και οικογένειας
Χάρης Δούκας: «Καλούμε γονείς, κηδεμόνες και φροντιστές να γίνουν και πάλι μαθητές» - Το πρόγραμμα της συνάντησης
Δήμος Αθηναίων: Επαναλειτουργεί η «Σχολή γονέων» - Σύνδεση σχολείου και οικογένειας
αγροτικά μπλόκα
Πανελλαδικό μέτωπο από αγρότες: «Δεν κάνουμε βήμα πίσω» – 112 μπλόκα σε όλη τη χώρα
Τελεσίγραφο στην κυβέρνηση από τους αγρότες πριν την κρίσιμη σύσκεψη στη Νίκαια (Σάββατο 12:00) – Δείτε χάρτη με όλα τα ενεργά μπλόκα
Πανελλαδικό μέτωπο από αγρότες: «Δεν κάνουμε βήμα πίσω» – 112 μπλόκα σε όλη τη χώρα