Thumbnail
Βάσεις 2016

Δύσκολη θα είναι φέτος η πρόβλεψη για την κίνηση των βάσεων. Όπως φάνηκε από τα στατιστικά του Υπουργείου Παιδείας υπήρξε αποτυχίων μεγάλου αριθμού υποψηφίων σε Ιστορία και Μαθηματικά όπου αυτό θα καθορίσει το πως θα κινηθούν οι βάσεις σε τρια επιστημονικά πεδία

Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Γιάννης Παντής, «τα θέματα ήταν διαβαθμισμένης δυσκολίας, με αποτέλεσμα να έχουμε φέτος καλύτερες κατανομές».

Στις εξετάσεις μπήκαν συνολικά 650 θέματα, τα οποία όπως τονίστηκε «ήταν από το βιβλίο, δηλαδή από την τάξη διδασκαλίας».

Ως προς τις επιδόσεις των μαθητών, στα Αρχαία ελληνικά έγραψε πάνω από τη βάση το 47,35%, ενώ αρίστευσε το 10,25%. Στα Λατινικά το 69,09% και στην Ιστορία το 52,23%. Αντιστοίχως στα Μαθηματικά θετικών σπουδών πάνω από τη βάση έγραψε το 53,24%, στη Φυσική το 69,5% και στη Χημεία το 75,27%.

Με δεδομένο ότι φέτος η πορεία των βάσεων θα έχει πολλά και εντυπωσιακά σκαμπανεβάσματα καλό θα ήταν οι υποψήφιοι να προχωρήσουν στη συμπλήρωση του μηχανογραφικού με βάση τις πραγματικές επιθυμίες τους και τα μόρια που διαθέτουν και να μη στηριχθούν στις εκτιμήσεις για τις βάσεις.

Όσον αφορά στις επιδόσεις των υποψηφίων σε ορισμένα μαθήματα είναι πραγματικά απογοητευτικές.

Μάθε τα πάντα για όλα τα τμήματα των ΑΕΙ και ΤΕΙ 

1ο επιστημονικό πεδίο - Φέτος αναμένεται άνοδος  τόσο στις Νομικές Αθήνας και Θεσσαλονίκης, όσο όμως και σε σχολές με επίσης μεγάλη ζήτηση όπως στις σχολές ΜΜΕ και Ψυχολογίας.

2ο επιστημονικό πεδίο - Οι περισσότερες σχολές βρίσκονται σε αυτό το πεδίο και όπως έγινε γνωστό από τις βαθμολογίες, μεγάλο κομμάτι των υποψηφίων δεν τα πήγε καλά στα μαθηματικά, στοιχείο το οποιο θα είναι καθοριστικό για να συγκρατηθούν κάπως οι βάσεις σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Οι Πολυτεχνικές σχολές αναμένεται να κερδίσουν το περσινό χαμένο έδαφος και κάποιες να έχουν και μεγάλη άνοδο.

3ο επιστημονικό πεδίο - Σχολές βιολογίας, οδοντιατρική, κτηνιατρικές αλλά και παραϊατρικών επαγγελμάτων αναμένεται επίσης να ανέβουν. 

ΟΔΗΓΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ 2016

4ο επιστημονικό πεδίο - Σε αυτό το πεδίο αναμένεται ελαφριά πτώση των βάσεων

5ο επιστημονικό πεδίο - Αναμένεται πτώση των βάσεων γενικότερα καθώς οι επιδόσεις των μαθητών ως τώρα φαίνεται ότι κινούνται σε χαμηλά επίπεδα.

Για να μάθετε τα πάντα για όλες τις σχολές ανά πεδίο δείτε εδώ

Όλα τα νέα και οι ειδήσεις που αφορούν τις Πανελλήνιες

Πανελλαδικές 2025: Νέα πανωλεθρία για τα επτά Τμήματα Φυσικής

Μια πικρή «ιστορία» των Πανελληνίων εξετάσεων

«Οικογενειακή» υπόθεση οι Πανελλαδικές 2025: Αδέρφια από τη Θεσσαλονίκη κατακτούν μαζί την Ιατρική του ΑΠΘ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

εκπαιδευτικος
Διορισμοί Εκπαιδευτικών: Σήμερα Τετάρτη η Πρόσκληση του Υπουργείου Παιδείας – Το χρονοδιάγραμμα για δηλώσεις περιοχών
Ημερομηνίες και διαδικασία υποβολής αιτήσεων στο ΟΠΣΥΔ
Διορισμοί Εκπαιδευτικών: Σήμερα Τετάρτη η Πρόσκληση του Υπουργείου Παιδείας – Το χρονοδιάγραμμα για δηλώσεις περιοχών
ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ
Ειδική Αγωγή: Σήμερα Τετάρτη οι Πίνακες Κατάταξης Εκπαιδευτικών της Προκήρυξης 3ΕΑ/2025
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του alfavita.gr από το υπουργείο Παιδείας ο στόχος του ΑΣΕΠ είναι ο Πίνακας Κατάταξης των υποψηφίων...
Ειδική Αγωγή: Σήμερα Τετάρτη οι Πίνακες Κατάταξης Εκπαιδευτικών της Προκήρυξης 3ΕΑ/2025
paideias
Σχετικά με τη μείωση του διδακτικού ωραρίου μονίμων εκπαιδευτικών λόγω συμπλήρωσης των προβλεπόμενων ετών υπηρεσίας
Μείωση ωραρίου για εκπαιδευτικούς: Ποιες παράμετροι καθορίζουν τη μείωση και πότε εφαρμόζεται
Σχετικά με τη μείωση του διδακτικού ωραρίου μονίμων εκπαιδευτικών λόγω συμπλήρωσης των προβλεπόμενων ετών υπηρεσίας