Thumbnail
Βάσεις 2016

Δύσκολη θα είναι φέτος η πρόβλεψη για την κίνηση των βάσεων. Όπως φάνηκε από τα στατιστικά του Υπουργείου Παιδείας υπήρξε αποτυχίων μεγάλου αριθμού υποψηφίων σε Ιστορία και Μαθηματικά όπου αυτό θα καθορίσει το πως θα κινηθούν οι βάσεις σε τρια επιστημονικά πεδία

Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Γιάννης Παντής, «τα θέματα ήταν διαβαθμισμένης δυσκολίας, με αποτέλεσμα να έχουμε φέτος καλύτερες κατανομές».

Στις εξετάσεις μπήκαν συνολικά 650 θέματα, τα οποία όπως τονίστηκε «ήταν από το βιβλίο, δηλαδή από την τάξη διδασκαλίας».

Ως προς τις επιδόσεις των μαθητών, στα Αρχαία ελληνικά έγραψε πάνω από τη βάση το 47,35%, ενώ αρίστευσε το 10,25%. Στα Λατινικά το 69,09% και στην Ιστορία το 52,23%. Αντιστοίχως στα Μαθηματικά θετικών σπουδών πάνω από τη βάση έγραψε το 53,24%, στη Φυσική το 69,5% και στη Χημεία το 75,27%.

Με δεδομένο ότι φέτος η πορεία των βάσεων θα έχει πολλά και εντυπωσιακά σκαμπανεβάσματα καλό θα ήταν οι υποψήφιοι να προχωρήσουν στη συμπλήρωση του μηχανογραφικού με βάση τις πραγματικές επιθυμίες τους και τα μόρια που διαθέτουν και να μη στηριχθούν στις εκτιμήσεις για τις βάσεις.

Όσον αφορά στις επιδόσεις των υποψηφίων σε ορισμένα μαθήματα είναι πραγματικά απογοητευτικές.

Μάθε τα πάντα για όλα τα τμήματα των ΑΕΙ και ΤΕΙ 

1ο επιστημονικό πεδίο - Φέτος αναμένεται άνοδος  τόσο στις Νομικές Αθήνας και Θεσσαλονίκης, όσο όμως και σε σχολές με επίσης μεγάλη ζήτηση όπως στις σχολές ΜΜΕ και Ψυχολογίας.

2ο επιστημονικό πεδίο - Οι περισσότερες σχολές βρίσκονται σε αυτό το πεδίο και όπως έγινε γνωστό από τις βαθμολογίες, μεγάλο κομμάτι των υποψηφίων δεν τα πήγε καλά στα μαθηματικά, στοιχείο το οποιο θα είναι καθοριστικό για να συγκρατηθούν κάπως οι βάσεις σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Οι Πολυτεχνικές σχολές αναμένεται να κερδίσουν το περσινό χαμένο έδαφος και κάποιες να έχουν και μεγάλη άνοδο.

3ο επιστημονικό πεδίο - Σχολές βιολογίας, οδοντιατρική, κτηνιατρικές αλλά και παραϊατρικών επαγγελμάτων αναμένεται επίσης να ανέβουν. 

ΟΔΗΓΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ 2016

4ο επιστημονικό πεδίο - Σε αυτό το πεδίο αναμένεται ελαφριά πτώση των βάσεων

5ο επιστημονικό πεδίο - Αναμένεται πτώση των βάσεων γενικότερα καθώς οι επιδόσεις των μαθητών ως τώρα φαίνεται ότι κινούνται σε χαμηλά επίπεδα.

Για να μάθετε τα πάντα για όλες τις σχολές ανά πεδίο δείτε εδώ

Όλα τα νέα και οι ειδήσεις που αφορούν τις Πανελλήνιες

Πανελλαδικές 2025: Νέα πανωλεθρία για τα επτά Τμήματα Φυσικής

Μια πικρή «ιστορία» των Πανελληνίων εξετάσεων

«Οικογενειακή» υπόθεση οι Πανελλαδικές 2025: Αδέρφια από τη Θεσσαλονίκη κατακτούν μαζί την Ιατρική του ΑΠΘ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

usa_στρατός
Στο τραπέζι η υποχρεωτική στράτευση γυναικών – Πιλοτική εφαρμογή από το 2026
Ο Νίκος Δένδιας παρουσίασε τον «Χάρτη μετάβασης» των Ενόπλων Δυνάμεων και ανακοίνωσε την έναρξη εθελοντικής στράτευσης για γυναίκες ηλικίας 20–26 ετών
Στο τραπέζι η υποχρεωτική στράτευση γυναικών – Πιλοτική εφαρμογή από το 2026
δεθ
Δυναμική παρουσία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας στην 89η ΔΕΘ
Στο επίκεντρο η Τεχνητή Νοημοσύνη στην εκπαίδευση και η Μαθητεία ως μοχλός ενίσχυσης της αγοράς εργασίας
Δυναμική παρουσία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας στην 89η ΔΕΘ