Οι ασκήσεις του σχολικού βιβλίου στη συνάρτηση Ολοκλήρωμα σύμφωνα με τη νέα ύλη
Πανελλαδικές

Οι ασκήσεις του σχολικού βιβλίου στη συνάρτηση Ολοκλήρωμα σύμφωνα με τη νέα ύλη (18/3/16)
Από την αρχή του χρόνου (2016) δεχόμαστε συχνά ερωτήσεις για τη συνάρτηση ολοκλήρωμα, ακολουθούσαν μακροσκελείς συζητήσεις για το πώς πρέπει να αντιμετωπίσουμε το ζήτημα. Οι περισσότεροι που διαβάζεται το κείμενο μπορεί να αναγνωρίζεται τον εαυτό σας σε αυτές τις γραμμές!!

Προσπαθούσαμε όλο αυτό το καιρό να αιτιολογήσουμε και να καταλάβουμε τις ενέργειες του Υπουργείου Παιδείας - ΙΕΠ για την αναστάτωση που έφερε με αυτή η οδηγία. Μια κίνηση που θεωρούμε ότι έγινε για να διευκολυνθεί ο μαθητής και ο καθηγητής. Τελικά δεν είμαι σίγουρος αν τα κατάφεραν αφού μέχρι και σήμερα δεχόμαστε μηνύματα... η αναστάτωση και αβεβαιότητα δεν έχει σταματήσει. 

Αυτή η οδηγία που δόθηκε αρχές καλοκαιριού (η μη παραγώγιση της συνάρτησης Ολοκλήρωμα) είναι και ο λόγος της παρούσας ανάρτησης.

Διαβάστε το ιστορικό, μια γρήγορη αναδρομή στις οδηγίες που δόθηκαν για το σχολικό έτος 2015 - 16. Διαβάστε επίσης για τα παράδοξα που προκύπτουν με την τελευταία οδηγία!  Δείτε με ποιο τρόπο μπορείτε να διδάξετε ΟΛΕΣ τις ασκήσεις της παραγράφου 3.5 με τη συνάρτηση ολοκλήρωμα που είναι εκτός από τις 18/3/16.

Δεκτή κάθε παρατήρηση ή ένσταση. 

Το κείμενο δεν γίνεται με σκοπό να δημιουργήσει αναστάτωση, αντίθετα να βάλει τα πράγματα σε μια σειρά. Αυτή ήταν και η διάθεση μας όταν πριν καιρό σας είχαμε ενημερώσει για την τελευταία ανακοίνωση και τις διαθέσεις του ΙΕΠ. Ελπίζω να προλάβαμε αρκετούς από την άσκοπη ασκησιολογία και τις περιττές ώρες διδασκαλίας. 

Από Μάκης Χατζόπουλος

best of network

σχετικά άρθρα

ΠΑΔΑ: Συγκεντρώνουν ηλεκτρονικές υπογραφές για την ισοτίμηση των πτυχίων ΤΕΙ Αθήνας-ΑΕΙ Πειραιά ΤΤ
ΠΑΔΑ: Συγκεντρώνουν ηλεκτρονικές υπογραφές για την ισοτίμηση των πτυχίων ΤΕΙ Αθήνας-ΑΕΙ Πειραιά ΤΤ
Ψήφισμα αποφοίτων που θα επιδοθεί στον υπουργό Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου - Τι ζητούν
ΠΑΔΑ: Συγκεντρώνουν ηλεκτρονικές υπογραφές για την ισοτίμηση των πτυχίων ΤΕΙ Αθήνας-ΑΕΙ Πειραιά ΤΤ