Πρύτανης ΑΣΟΕΕ
Οι 8 κατηγορούμενοι αρνούνται τις κατηγορίες - Ποιοι περιοριστικοί όροι επιβλήθηκαν

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι 8 κατηγορούμενοι για την υπόθεση της επίθεσης εις βάρος του πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ).

Συγκεκριμένα, οι 4 εξ αυτών αφέθησαν ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους, ενώ στους άλλους 4  επιβλήθηκε εγγυοδοσία 3.000 ευρώ και εμφάνιση μία φορά τον μήνα σε αστυνομικό τμήμα. Σημειώνεται πως πρόκειται για 7 άνδρες και 1 γυναίκα, ενώ οι 6 είναι φοιτητές.

Εις βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, με την πλευρά των κατηγορουμένων να ισχυρίζεται πως δεν στοιχειοθετούνται εις βάρος τους κατηγορίες, ενώ επιμένουν πως δεν συμμετείχαν στην επίθεση.

Σχετικά με το στίγμα του κινητού τους τηλεφώνου, δήλωσαν πως εντοπίστηκε στον χώρο του πανεπιστημίου, καθώς βρίσκονταν εκεί είτε επειδή είναι φοιτητές, είτε επειδή έχουν φιλικές σχέσεις με σπουδαστές.

Δήλωση του δικηγόρου

«Μετά από μία πολύωρη διαδικασία ανακριτής και εισαγγελέας, κρίνοντας συνολικά το υλικό της δικογραφίας και τις απολογίες αποφάσισαν να αφήσουν ελεύθερους χωρίς όρους 4 από τους κατηγορούμενους και υπό τον όρο της εγγυοδοσίας. Η απόφαση αυτή επιβεβαιώνει το γεγονός ότι στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν βάσιμες ενδείξεις σε βάρος των κατηγορουμένων.

Θεωρούμε ότι η νομική και ουσιαστική αβασιμότητα του κατηγορητηρίου θα καταδειχθεί και στην συνέχεια», δήλωσε ο δικηγόρος τριών κατηγορουμένων, Γιώργος Κακαρνιάς.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Black Friday σε μοριοδοτούμενα σεμινάρια και Πιστοποιήσεις Ξένων Γλωσσών για έξτρα 20 μόρια

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 24/11

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

talk and Learn Greek
Επαναστατική εφαρμογή βοηθά πρόσφυγες μαθητές να μιλούν ελληνικά από την πρώτη μέρα
Μια καινοτόμα εφαρμογή με πλήρη φωνητική υποστήριξη στη μητρική γλώσσα των παιδιών, σχεδιασμένη για άμεση επικοινωνιακή ενίσχυση στο σχολείο
Επαναστατική εφαρμογή βοηθά πρόσφυγες μαθητές να μιλούν ελληνικά από την πρώτη μέρα
Παλαιστίνη
Σκληρό βίντεο: Ισραηλινοί στρατιώτες δολοφονούν άοπλους Παλαιστινίους
Βίντεο καταγράφει την εκτέλεση δύο ανδρών με τα χέρια ψηλά — καταγγελίες για έγκλημα πολέμου και πολιτική κάλυψη των δράσεων από μέλη της ισραηλινής...
Σκληρό βίντεο: Ισραηλινοί στρατιώτες δολοφονούν άοπλους Παλαιστινίους