Πρύτανης ΑΣΟΕΕ
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Οι 8 κατηγορούμενοι αρνούνται τις κατηγορίες - Ποιοι περιοριστικοί όροι επιβλήθηκαν

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι 8 κατηγορούμενοι για την υπόθεση της επίθεσης εις βάρος του πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ).

Συγκεκριμένα, οι 4 εξ αυτών αφέθησαν ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους, ενώ στους άλλους 4  επιβλήθηκε εγγυοδοσία 3.000 ευρώ και εμφάνιση μία φορά τον μήνα σε αστυνομικό τμήμα. Σημειώνεται πως πρόκειται για 7 άνδρες και 1 γυναίκα, ενώ οι 6 είναι φοιτητές.

Εις βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, με την πλευρά των κατηγορουμένων να ισχυρίζεται πως δεν στοιχειοθετούνται εις βάρος τους κατηγορίες, ενώ επιμένουν πως δεν συμμετείχαν στην επίθεση.

Σχετικά με το στίγμα του κινητού τους τηλεφώνου, δήλωσαν πως εντοπίστηκε στον χώρο του πανεπιστημίου, καθώς βρίσκονταν εκεί είτε επειδή είναι φοιτητές, είτε επειδή έχουν φιλικές σχέσεις με σπουδαστές.

Δήλωση του δικηγόρου

«Μετά από μία πολύωρη διαδικασία ανακριτής και εισαγγελέας, κρίνοντας συνολικά το υλικό της δικογραφίας και τις απολογίες αποφάσισαν να αφήσουν ελεύθερους χωρίς όρους 4 από τους κατηγορούμενους και υπό τον όρο της εγγυοδοσίας. Η απόφαση αυτή επιβεβαιώνει το γεγονός ότι στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν βάσιμες ενδείξεις σε βάρος των κατηγορουμένων.

Θεωρούμε ότι η νομική και ουσιαστική αβασιμότητα του κατηγορητηρίου θα καταδειχθεί και στην συνέχεια», δήλωσε ο δικηγόρος τριών κατηγορουμένων, Γιώργος Κακαρνιάς.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

ΑΣΕΠ: Προ των πυλών τρεις νέοι διαγωνισμοί με 5.200 θέσεις

Νέο market pass για 40 ευρώ κάθε μήνα χωρίς αίτηση

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

αριστ
Για «κλίμα αυταρχισμού και εκφοβισμού» κατά του ΕΣΔΕΠ ΑΠΘ μιλούν οι πανεπιστημιακοί των Καλών Τεχνών
Μέτωπο αλληλεγγύης από την ΑΣΚΤ: Καταγγελία για «συνδικαλιστικές διώξεις» στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο
Για «κλίμα αυταρχισμού και εκφοβισμού» κατά του ΕΣΔΕΠ ΑΠΘ μιλούν οι πανεπιστημιακοί των Καλών Τεχνών
diamantopoulou.jpg
Πολιτικός γρίφος από τη Διαμαντοπούλου για την επόμενη μέρα του ΠΑΣΟΚ - Όχι συνεργασία πριν τις εκλογές – Μετά όμως;
Διαμαντοπούλου για συνεργασίες: Διευκρίνιση ή άνοιγμα παραθύρου για την «επόμενη μέρα» στο ΠΑΣΟΚ;
Πολιτικός γρίφος από τη Διαμαντοπούλου για την επόμενη μέρα του ΠΑΣΟΚ - Όχι συνεργασία πριν τις εκλογές – Μετά όμως;
Συμπλοκή ελεφάντων στην Ινδία
Φρίκη στην Ινδία: Νεκρή η τουρίστρια που παγιδεύτηκε ανάμεσα σε δύο ελέφαντες που μάχονταν
Τραγικός θάνατος για 33χρονη τουρίστρια στην Ινδία: Καταπλακώθηκε από ελέφαντες που «καυγάδιζαν», σκληρό βίντεο
Φρίκη στην Ινδία: Νεκρή η τουρίστρια που παγιδεύτηκε ανάμεσα σε δύο ελέφαντες που μάχονταν