Πρύτανης ΑΣΟΕΕ
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Οι 8 κατηγορούμενοι αρνούνται τις κατηγορίες - Ποιοι περιοριστικοί όροι επιβλήθηκαν

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι 8 κατηγορούμενοι για την υπόθεση της επίθεσης εις βάρος του πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ).

Συγκεκριμένα, οι 4 εξ αυτών αφέθησαν ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους, ενώ στους άλλους 4  επιβλήθηκε εγγυοδοσία 3.000 ευρώ και εμφάνιση μία φορά τον μήνα σε αστυνομικό τμήμα. Σημειώνεται πως πρόκειται για 7 άνδρες και 1 γυναίκα, ενώ οι 6 είναι φοιτητές.

Εις βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, με την πλευρά των κατηγορουμένων να ισχυρίζεται πως δεν στοιχειοθετούνται εις βάρος τους κατηγορίες, ενώ επιμένουν πως δεν συμμετείχαν στην επίθεση.

Σχετικά με το στίγμα του κινητού τους τηλεφώνου, δήλωσαν πως εντοπίστηκε στον χώρο του πανεπιστημίου, καθώς βρίσκονταν εκεί είτε επειδή είναι φοιτητές, είτε επειδή έχουν φιλικές σχέσεις με σπουδαστές.

Δήλωση του δικηγόρου

«Μετά από μία πολύωρη διαδικασία ανακριτής και εισαγγελέας, κρίνοντας συνολικά το υλικό της δικογραφίας και τις απολογίες αποφάσισαν να αφήσουν ελεύθερους χωρίς όρους 4 από τους κατηγορούμενους και υπό τον όρο της εγγυοδοσίας. Η απόφαση αυτή επιβεβαιώνει το γεγονός ότι στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν βάσιμες ενδείξεις σε βάρος των κατηγορουμένων.

Θεωρούμε ότι η νομική και ουσιαστική αβασιμότητα του κατηγορητηρίου θα καταδειχθεί και στην συνέχεια», δήλωσε ο δικηγόρος τριών κατηγορουμένων, Γιώργος Κακαρνιάς.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

ΑΣΕΠ: Προ των πυλών τρεις νέοι διαγωνισμοί με 5.200 θέσεις

Νέο market pass για 40 ευρώ κάθε μήνα χωρίς αίτηση

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

σαεκ
Στο τραπέζι κρίσιμα ζητήματα των ΣΑΕΚ στη συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ
Προσλήψεις, υποστελέχωση, διοικητική ενίσχυση και λειτουργία των ΣΑΕΚ βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης της ΠΟΕ-ΥΠΑΙΘΑ με τον Υφυπουργό Παιδείας...
Στο τραπέζι κρίσιμα ζητήματα των ΣΑΕΚ στη συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ
αυλωνιτου
Ελένη Αυλωνίτου: Αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ – «Νέο ξεκίνημα» στην Κεντροαριστερά
Η πρώην βουλευτής αποχαιρετά το κόμμα μετά από τρεις δεκαετίες και αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο νέας πολιτικής διαδρομής
Ελένη Αυλωνίτου: Αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ – «Νέο ξεκίνημα» στην Κεντροαριστερά
Ηλιούπολη
Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Θεσσαλίας: Έκκληση για στήριξη της ψυχικής υγείας των μαθητών
Πανεπιστημιακοί προειδοποιούν για τη διαρκή πίεση των Πανελλαδικών και ζητούν εκπαιδευτικές αλλαγές με επίκεντρο τον άνθρωπο
Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Θεσσαλίας: Έκκληση για στήριξη της ψυχικής υγείας των μαθητών