Επίθεση στον πρύτανη ΟΠΑ: Η αστυνομία ταυτοποίησε 8 εμπλεκόμενους
Εναντίον τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για σειρά πολύ σοβαρών αδικημάτων

Βαρύ κατηγορητήριο εναντίον οκτώ ατόμων που, κατά την αστυνομία, είχαν λάβει μέρος στην αήθη επίθεση κατά του πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και στον βανδαλισμό του γραφείου του,  συνέταξε η  Ασφάλεια Αττικής μετά την ολοκλήρωση της προανάκρισης.

Να σημειωθεί ότι η επίθεση εκείνη, έδωσε το έναυσμα στην κυβέρνηση να επαναφέρει το ζήτημα φύλαξης των ιδρυμάτων και να αποφασίσει την ίδρυση της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας  μετά από σύσκεψη Μητσοτάκη-Χρυσοχοίδη με τους πρυτάνεις, θέμα που ακόμα απασχολεί σοβαρά πανεπιστημιακούς και φοιτητές καθώς το υπό ίδρυση σώμα θα υπάγεται στον έλεγχο του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ, γεγονός στο οποίο αντιδρούν πρυτάνεις, πανεπιστημιακοί και φοιτητές.

Εναντίον των 8 ασκήθηκε ποινική δίωξη για εγκληματική οργάνωση, αρπαγή από κοινού με βία, απειλή βίας δια παρανόμου κατακρατήσεως με σκοπό ανοχής πράξης για την οποία ο παθών δεν έχει υποχρέωση, παράνομη κατακράτηση και παράνομη βία από κοινού, διατάραξη λειτουργίας δημόσιας Υπηρεσίας από κοινού και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ορισμένοι εκ των κατηγορουμένων είναι φοιτητές του ΟΠΑ, ενώ άλλοι έχουν απασχολήσει παλαιότερα τις αρχές.

Υπενθυμίζεται ότι η επίθεση κατά του κ.Δημήτρη Μπουραντώνη είχε γίνει στις 29 Οκτωβρίου. Οι επιτιθέμενοι  εκτός από φθορές στο γραφείο του, κρέμασαν πλακάτ στο λαιμό του πρύτανη, τον  φωτογράφισαν  και ανέβασαν  τη φωτογραφία σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Η υπόθεση παραπέμφθηκε σε τακτικό ανακριτή.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Βγήκαν οι προκηρύξεις εκπαιδευτικών - Όλα τα κριτήρια

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Μαθητές στο φεστιβάλ Σχολικού ραδιοφώνου
Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου στην Κέρκυρα: Περισσότεροι από 1.000 μαθητές στη μεγαλύτερη γιορτή podcast και μουσικής στην εκπαίδευση
10ο Επετειακό Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου στην Κέρκυρα: Το πρόγραμμα των δράσεων
Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου στην Κέρκυρα: Περισσότεροι από 1.000 μαθητές στη μεγαλύτερη γιορτή podcast και μουσικής στην εκπαίδευση
πολλαπλό βιβλίο
Οι Κοινωνικές Επιστήμες στην ‘Ά Λυκείου: Παρουσίαση του Νέου βιβλίου Κοινωνικής και Πολιτικής Αγωγής
Την Τετάρτη 13 Μαΐου στις 19:00 η παρουσίαση του βιβλίου
Οι Κοινωνικές Επιστήμες στην ‘Ά Λυκείου: Παρουσίαση του Νέου βιβλίου Κοινωνικής και Πολιτικής Αγωγής
zaxaraki vlasis
Υπουργείο Παιδείας: Το Στρατηγικό Σχέδιο για την Επαγγελματική Εκπαίδευση 2025–2027
Το υπουργείο Παιδείας παρουσίασε σε έναν οδηγό 197 σελίδων το Στρατηγικό Σχέδιο για την Επαγγελματική Εκπαίδευση, Κατάρτιση και Διά Βίου Μάθηση...
Υπουργείο Παιδείας: Το Στρατηγικό Σχέδιο για την Επαγγελματική Εκπαίδευση 2025–2027