Thumbnail
Ο "Ξενοφών" φέρνει ματαιώσεις μαθημάτων

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο πολλά σχολεία ανά την Ελλάδα, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων και τους κινδύνους που προκύπτουν για την ασφάλεια των μαθητών.

Πιο αναλυτικά:

Δήμος Σαρωνικού

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο, Πέμπτη (27 Σεπτεμβρίου), όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, όπως και όλοι οι παιδικοί σταθμοί του δήμου Σαρωνικού.

Αυτό, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου, ενώ σημειώνεται ότι η παραπάνω ενέργεια αποφασίστηκε με γνώμονα την ασφάλεια των μαθητών και κατόπιν επικοινωνίας με τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη, λόγω των έντονων ανέμων και των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

Δήμος Μαρκόπουλου

Σε ανακοίνωσή του ο δήμος Μαρκόπουλου Μεσογαίας επισημαίνει:

"Αγαπητοί Συμπολίτες,

Ο Δήμος Μαρκοπούλου, λαμβάνοντας υπόψιν τις πλέον πρόσφατες προβλέψεις της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, για αύριο Πέμπτη, 27 Σεπτεμβρίου 2018 που αναφέρονται σε πνοή θυελλωδών ανέμων, της τάξης των 9 Μποφόρ και μετά από συνεννόηση και Απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Αν. Αττικής, με γνώμονα την ασφάλεια των ευπαθών ομάδων, αλλά και των μαθητών, σας γνωρίζουμε ότι:

Δεν θα λειτουργήσουν αύριο Πέμπτη (27/9/2018), ο Παιδικός Σταθμός, τα Νηπιαγωγεία, τα Δημοτικά Σχολεία, το Γυμνάσιο και το Λύκειο στο Πόρτο Ράφτη, καθώς και το ΚΑΠΗ Πόρτο Ράφτη.

Αντιθέτως, ΟΛΑ τα Σχολεία, ο Παιδικός Σταθμός και το ΚΑΠΗ του Μαρκοπούλου, λόγω της γεωμορφολογίας και της χωροταξίας του Οικισμού, αλλά και της πνοής ασθενέστερων Ανέμων, θα λειτουργήσουν κανονικά!".

Δήμος Μυκόνου

Την αναστολή λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων της Μυκόνου, λόγω των έκτακτων καιρικών συνθηκών και των θυελλωδών ανέμων (9 και βαθμιαία 10 μποφόρ) που προβλέπεται να επικρατήσουν στο νησί, αποφάσισε και ο δήμος Μυκόνου, προκειμένου να εξασφαλιστεί η ασφάλεια των μαθητών και η αποφυγή ατυχημάτων.

Δήμος Άνδρου

Σε αντίστοιχη κίνηση προχώρησε και ο δήμαρχος Άνδρου, σύμφωνα με την οποία οι παιδικοί σταθμοί και τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του δήμου θα παραμείνουν κλειστά τις επόμενες δύο ημέρες, 26 και 27 Σεπτεμβρίου 2018. Η απόφαση ελήφθη μετά την έκδοση δελτίου έκτακτων καιρικών φαινομένων και κατόπιν του έκτακτου Σ.Τ.Ο. Πολιτικής Προστασίας Δήμου Άνδρου, που πραγματοποιήθηκε χθες, 24 Σεπτεμβρίου 2018.

Δήμος Τήνου

Την ίδια ώρα, ο δήμαρχος Τήνου έχοντας υπόψη τις αρμόδιες διατάξεις αποφάσισε την αναστολή λειτουργίας για μία ημέρα, δηλαδή την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018, όλων των σχολικών μονάδων του νησιού, λόγω των έκτακτων δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Σε νεότερη ανακοίνωση που εκδόθηκε από τον Δήμο, το παραπάνω μέτρο θα ισχύσει και αύριο, Πέμπτη 27/9/2018.

Παράλληλα, έχει εκδοθεί απαγορευτικό απόπλου καθώς οι άνεμοι φτάνουν τα 9 ακόμα και τα 10 μποφόρ, τοπικά.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

750 ευρώ  σε 170.000 πολίτες - Πάρτε τα με μια μόνο αίτηση και όλα εξα αποστάσεως μέσω golearn

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 30/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

filologoi_2.jpg
Φιλόλογοι για Πανελλήνιες 2025: Ελλείψεις, λάθη και προτάσεις για τη βελτίωση της αξιολόγησης
Παρατηρήσεις της Πανελλήνιας Ένωσης Φιλολόγων για τα θέματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2025
Φιλόλογοι για Πανελλήνιες 2025: Ελλείψεις, λάθη και προτάσεις για τη βελτίωση της αξιολόγησης
ΖΑΧΑΡΑΚΗ
Ζαχαράκη: Νέα πρωτοβουλία για φοιτητική στέγη και ασφαλή μεταφορά μαθητών ειδικής αγωγής από το Υπουργείο Παιδείας
Η Υπουργός Σοφία Ζαχαράκη ανακοινώνει νέα μέτρα για τη στέγαση φοιτητών και την ασφαλή μεταφορά 10.000 μαθητών με ειδικές ανάγκες, ενισχύοντας την...
Ζαχαράκη: Νέα πρωτοβουλία για φοιτητική στέγη και ασφαλή μεταφορά μαθητών ειδικής αγωγής από το Υπουργείο Παιδείας
Φωτιά στη Στυλίδα
Μεγάλη δασική πυρκαγιά στην Στυλίδα – Ενεργοποίηση 112 και ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις σε επιφυλακή Ρώτα το ChatGPT
Μεγάλη φωτιά στην περιοχή Αχλάδι Στυλίδας – Ενεργοποιήθηκε το 112 για προειδοποίηση πολιτών
Μεγάλη δασική πυρκαγιά στην Στυλίδα – Ενεργοποίηση 112 και ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις σε επιφυλακή Ρώτα το ChatGPT