Πόλεμος Ιράν - Ισραήλ - ΗΠΑ
Τι κοινό είχαν μεταξύ τους σχολιαστές του Fox News που ζητούσαν πόλεμο ΗΠΑ-Ιράν

Τη στιγμή που η ένταση στη Μέση Ανατολή κλιμακώνεται, αρκετοί πρώην Αμερικανοί αξιωματούχοι, με εμπλοκή στη βιομηχανία άμυνας και τις επενδύσεις, εμφανίζονται σταθερά στα αμερικανικά ΜΜΕ, όπως το Fox News, υποστηρίζοντας τις στρατιωτικές επιχειρήσεις του Ισραήλ κατά του Ιράν και τη συνεχιζόμενη αμερικανική εμπλοκή.

Παρεμβάσεις υπέρ των στρατιωτικών επιχειρήσεων

Ο πρώην βουλευτής Μάικ Γκάλαχερ επαίνεσε τις επιθέσεις του Ισραήλ, δηλώνοντας ότι δεν πρόκειται μόνο για φυσική καταστροφή αλλά και για «ψυχική» αποδόμηση των ιρανικών δυνάμεων, αναφερόμενος σε επιχειρήσεις που στοχοποίησαν ανώτερα στελέχη των Φρουρών της Επανάστασης και επιστήμονες.

Ο Γκάλαχερ είναι πλέον επικεφαλής άμυνας στην Palantir, εταιρεία που ειδικεύεται σε τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης και πρόσφατα υπέγραψε συμφωνία με το Υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ για υποστήριξη πολεμικών αποστολών.

Παράλληλα, ο στρατηγός εν αποστρατεία Τζακ Κιν, συνεργάτης του Fox News και πρώην μέλος του Δ.Σ. της General Dynamics, πρότεινε τη χρήση εξελιγμένων αμερικανικών βομβαρδιστικών B-2 και πυραύλων υψηλής διείσδυσης, τονίζοντας ότι οι ΗΠΑ έχουν τις πιο αποτελεσματικές επιλογές για στρατιωτική επέμβαση.

Η General Dynamics, με την οποία σχετίζεται ο στρατηγός Κιν, φέρεται να συμμετείχε στις επιθέσεις με πυραύλους Tomahawk, μέσω υποβρυχίου τύπου Ohio.

Στρατηγικά συμφέροντα και επενδυτικές σχέσεις

Ο πρώην διευθυντής της CIA, Ντέιβιντ Πετρέους, συμμετέχει επίσης συχνά σε τηλεοπτικές παρεμβάσεις, υποστηρίζοντας τη στρατιωτική δράση. Πρότεινε σκληρή γραμμή έναντι του Ιράν, προκρίνοντας την άμεση καταστροφή κρίσιμων εγκαταστάσεων, όπως ο πυρηνικός αντιδραστήρας Fordow, αν η Τεχεράνη δεν συμμορφωθεί με πλήρη διαφάνεια στους διεθνείς ελέγχους.

Ο Πετρέους είναι συνέταιρος στην επενδυτική εταιρεία KKR, η οποία διατηρεί επενδυτικά συμφέροντα στο Ισραήλ, μεταξύ άλλων σε εταιρείες κυβερνοασφάλειας και τεχνολογίας.

Ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών, Μπράιαν Χουκ, γνωστός για την επιθετική πολιτική πίεσης προς το Ιράν την περίοδο Τραμπ, δήλωσε ότι το Ισραήλ είχε προετοιμάσει την παρούσα στρατηγική εδώ και χρόνια. Σήμερα είναι αντιπρόεδρος παγκόσμιων επενδύσεων στη Cerberus Capital Management, μια εταιρεία που επενδύει στον αμυντικό τομέα.

Καλούν σε επιθετική πολιτική χωρίς αποκαλύψεις χρηματοδότησης

Ο Μαρκ Ντούμποβιτς, CEO του think tank Foundation for Defense of Democracies, πραγματοποίησε δέκα εμφανίσεις στα ΜΜΕ, καλώντας για περαιτέρω βομβαρδισμούς των ιρανικών πυρηνικών εγκαταστάσεων. Το ίδρυμα δεν αποκαλύπτει τις πηγές χρηματοδότησής του.

Είναι αξιοσημείωτο πως αρκετοί από όσους παρεμβαίνουν στον δημόσιο διάλογο υπέρ στρατιωτικής εμπλοκής είτε συνδέονται με την αμυντική βιομηχανία είτε δεν αποκαλύπτουν τις οικονομικές ή θεσμικές σχέσεις τους, κάτι που έχει προκαλέσει συζητήσεις σχετικά με τη διαφάνεια της δημόσιας επιχειρηματολογίας για πολεμικές επιχειρήσεις.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Black Friday σε μοριοδοτούμενα σεμινάρια και Πιστοποιήσεις Ξένων Γλωσσών για έξτρα 20 μόρια

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 24/11

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

«Τέτοια πολιτική αυτοκτονία σαν του Τσίπρα δεν έχουμε ξαναδεί»
Κασσελάκης για Τσίπρα: Τέτοια πολιτική αυτοκτονία δεν έχουμε ξαναδεί
«Να είσαι πρώην πρωθυπουργός και να καταλήγεις κίτρινος πρωθυπουργός είναι λυπηρό» ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης επαναλαμβάνοντας ότι δεν θα διαβάσει...
Κασσελάκης για Τσίπρα: Τέτοια πολιτική αυτοκτονία δεν έχουμε ξαναδεί
Νοσοκομείο Νίκαιας
Νοσοκομείο Νίκαιας: Ράντζα, πολύωρες αναμονές και κλειστές κλινικές - Ανακαίνιση χωρίς μέτρα ασφαλείας θέτει σε κίνδυνο ασθενείς
Η συρρίκνωση λειτουργικών κλινών έχει προκαλέσει πολύωρες αναμονές στα Επείγοντα, νοσηλείες σε ράντζα, καθώς και διάσπαρτη “φιλοξενία” ασθενών σε...
Νοσοκομείο Νίκαιας: Ράντζα, πολύωρες αναμονές και κλειστές κλινικές - Ανακαίνιση χωρίς μέτρα ασφαλείας θέτει σε κίνδυνο ασθενείς
αγγλικά
Χάνονται διδακτικές ώρες λόγω κενών σε ξενόγλωσσους εκπαιδευτικούς - 23 σχολεία με κενά στη Λάρισα
Σοβαρές ελλείψεις εκπαιδευτικών στα σχολεία του Δήμου Λάρισας καταγγέλλει η Ένωση Γονέων
Χάνονται διδακτικές ώρες λόγω κενών σε ξενόγλωσσους εκπαιδευτικούς - 23 σχολεία με κενά στη Λάρισα