Συναγερμός σήμανε στις ρωσικές αρχές μετά την εξαφάνιση αεροπλάνου τύπου Antonov An-24, με 49 επιβάτες, στην Άπω Ανατολή της Ρωσίας.
Όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων TASS, το επιβατικό αεροσκάφος An-24 συνετρίβη κοντά στην πόλη Τίντα, με τραγικό απολογισμό 49 νεκρούς, μεταξύ αυτών πέντε παιδιά και έξι μέλη πληρώματος, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία των επιχειρησιακών αρχών.
Οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας έχασαν την επαφή με το αεροπλάνο την Πέμπτη, λίγα χιλιόμετρα πριν την προσγείωσή του,στην περιοχή Αμούρ, που συνορεύει με την Κίνα.
Εντοπίστηκαν τα συντρίμμια
Οι ρωσικές Αρχές εντόπισαν τα συντρίμμια του Antonov An-24, με το οποίο είχε χαθεί η επικοινωνία τις προηγούμενες ώρες. Ένα ελικόπτερο που συμμετείχε στις έρευνες βρήκε τη φλεγόμενη άτρακτο του αεροσκάφους, σύμφωνα με πληροφορίες από το Tass.
«Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων έρευνας, το ελικόπτερο Mi-8 της Rosaviatsia εντόπισε την άτρακτο του αεροσκάφους, η οποία είχε πιάσει φωτιά. Οι διασώστες κατευθύνονται άμεσα προς το σημείο του ατυχήματος», ανέφερε η αρμόδια υπηρεσία.
UPDATE: Russian An-24 crash — no survivors
— Defence Index (@Defence_Index) July 24, 2025
Authorities have confirmed that the Antonov An-24 aircraft, earlier reported missing in Russia’s Amur region, has crashed with all 49 on board dead.
Rescue teams are at the scene. An investigation is underway. https://t.co/GnwE0G4IiH pic.twitter.com/a4fasy977g
Το Κέντρο Πολιτικής Προστασίας και Ασφάλειας της περιοχής Αμούρ γνωστοποίησε ότι τα συντρίμμια βρέθηκαν σε μια βουνοπλαγιά, περίπου 16 χιλιόμετρα μακριά από την πόλη Τίντα.
<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="ru" dir="ltr">Первые кадры с места крушения Ан-24 в Амурской области. <a href="https://t.co/7I3SJ2ftr3">pic.twitter.com/7I3SJ2ftr3</a></p>— Вот Так (@vottak_tv) <a href="https://twitter.com/vottak_tv/status/1948283735587098666?ref_src=twsrc%5Etfw">July 24, 2025</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>
Νωρίτερα είχε σημάνει συναγερμός, καθώς οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας έχασαν κάθε επικοινωνία με το επιβατικό αεροσκάφος, το οποίο μετέφερε 49 επιβάτες στην Άπω Ανατολή της Ρωσίας.
Το αεροπλάνο, διαχειριζόμενο από την αεροπορική εταιρεία Angara, πετούσε προς την πόλη Τίντα στην περιοχή Αμούρ, που συνορεύει με την Κίνα, όταν ξαφνικά χάθηκε η επαφή με τον πύργο ελέγχου.
Выживших при крушении Ан-24 в Амурской области, предварительно, нет — РИА со ссылкой на экстренные службы
— SOTA (@Sota_Vision) July 24, 2025
Всего на борту находилось 49 человек, в том числе пять детей. pic.twitter.com/ehbNOxcTHf
Ο κυβερνήτης της περιοχής, Βασίλι Ορλόφ, ανέφερε ότι σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία στο αεροσκάφος επέβαιναν συνολικά 49 άτομα: 43 επιβάτες, ανάμεσά τους πέντε παιδιά, και έξι μέλη πληρώματος.
Όλες οι διαθέσιμες δυνάμεις έχουν ήδη κινητοποιηθεί για την αναζήτηση των επιβαινόντων, με την περιοχή να βρίσκεται σε αυξημένη επιφυλακή.