εβρα
«Μια σφαίρα στο κεφάλι»: Ο πολιτικός λόγος της ντροπής από το στόμα του υπουργού Άμυνας του Ισραήλ

Ο πολιτικός λόγος αγγίζει το απόλυτο όριο της βαρβαρότητας, όταν η εξουσία υπηρετεί απροκάλυπτα το μίσος. Κατά την εκδήλωση για την «Ημέρα της Ιερουσαλήμ», ο Ιταμάρ Μπεν Γκβιρ, υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, δήλωσε δημόσια πως οι εχθροί του Ισραήλ "αξίζουν μόνο μια σφαίρα στο κεφάλι".

Την ίδια στιγμή, παρότρυνε τον πρωθυπουργό Νετανιάχου να αρνηθεί οποιαδήποτε παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας ή καυσίμων στους Παλαιστίνιους.

Αν αυτές οι λέξεις δεν είναι κήρυγμα μίσους και απανθρωπιάς, τότε τι είναι; Σε μία πολιτισμένη κοινωνία, τέτοιες φράσεις θα σήμαιναν πολιτικό και ηθικό αποκλεισμό. Στο Ισραήλ του 2025, χειροκροτούνται.

Ο θάνατος ως πολιτικό σύνθημα

«Μόνο μια σφαίρα στο κεφάλι» – αυτή είναι η πολιτική πρόταση του υπουργού. Και το πιο σοκαριστικό; Το πλήθος δεν πάγωσε, δεν αντέδρασε. Τον αποθέωσε. Του πρόσφερε σημαίες και αυτοκόλλητα με φράσεις όπως «Η Γάζα είναι δική μας για πάντα», μετατρέποντας μια εκδήλωση σε πανηγύρι ακραίου εθνικισμού και εκδικητικής ρητορικής.

Η αποθέωση της βίας γίνεται εργαλείο πολιτικής ενίσχυσης. Και όσοι δεν μιλούν, είναι συνυπεύθυνοι.

Δεν πρόκειται για δήλωση εν θερμώ, ούτε για απρόσεκτο σχολιασμό. Ο Μπεν Γκβιρ επαναλαμβάνει συστηματικά μισαλλόδοξες, αιμοδιψείς τοποθετήσεις, επιχειρώντας να μετατρέψει τον κρατικό μηχανισμό σε εργαλείο καθαρής εκδίκησης.

Αναφέρεται σε νεκρούς στρατιώτες ως «μάρτυρες», ζητά «θεία εκδίκηση» και υπόσχεται ότι ο ισραηλινός στρατός θα "μπει στη Γάζα και θα θριαμβεύσει". Πίσω από κάθε λέξη, μια ξεκάθαρη υπόσχεση για περισσότερη αιματοχυσία.

Η διεθνής σιωπή είναι συνενοχή

Όταν ένας υπουργός προτρέπει ανοιχτά στην κατάργηση της ανθρωπιστικής βοήθειας και εξισώνει την επιβίωση ενός πληθυσμού με εχθρική πράξη, δεν πρόκειται για εσωτερικό ζήτημα. Πρόκειται για κάλεσμα στη γενοκτονία.

Η σιωπή της διεθνούς κοινότητας απέναντι σε τέτοιες δηλώσεις δεν είναι ουδετερότητα. Είναι έγκριση. Είναι συνεργασία με το δόγμα του θανάτου.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 3/9

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

foto-vivlia-kimolia-pinakas-sxoleia.jpg
Κενά ΕΕΠ-ΕΒΠ για προσλήψεις αναπληρωτών 2025-26: Πίνακας και ποσοστά κάλυψης
Αναλυτικά στοιχεία από τον εκπαιδευτικό αναλυτή “Πατρέας” – Πότε αναλαμβάνουν υπηρεσία οι αναπληρωτές
Κενά ΕΕΠ-ΕΒΠ για προσλήψεις αναπληρωτών 2025-26: Πίνακας και ποσοστά κάλυψης
peripoliko
Φρίκη στον Νέο Κόσμο: Νεκροί άνδρας και γυναίκα σε διαμέρισμα – Σοροί σε αποσύνθεση
εντοπίστηκαν οι σοροί ενός 59χρονου άνδρα και μίας γυναίκας σε κατάσταση προχωρημένης αποσύνθεσης
Φρίκη στον Νέο Κόσμο: Νεκροί άνδρας και γυναίκα σε διαμέρισμα – Σοροί σε αποσύνθεση
epitropi_peiramatika_sxoleia.jpg
Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία: Καθορίστηκαν οι ανάγκες για αναπληρωτές - Η απόφαση
Προσδιορισμός λειτουργικών αναγκών των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων για προσωρινούς αναπληρωτές το 2025-2026
Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία: Καθορίστηκαν οι ανάγκες για αναπληρωτές - Η απόφαση