ποστ ιτ
Πώς δημιουργήθηκαν τα χαρτάκια «post it»

Δεν υπάρχει γραφείο ή ακόμα και σπίτι που να μην έχει σκόρπια «post it» χαρτάκια με διάφορες πληροφορίες που ο κάτοχός τους θέλει να θυμηθεί.

Εσείς γνωρίζατε, όμως, πώς δημιουργήθηκαν;

Το αποτυχημένο εγχείρημα

Με βεβαιότητα δε φαντάζεστε ότι δημιουργήθηκαν κατά λάθος και μάλιστα ως αποτέλεσμα ενός αποτυχημένου εγχειρήματος.

Ήταν το 1968 όταν ο Spencer Silver ήθελε το 1968 να φτιάξει μια ισχυρή κόλλα για να συναγωνιστεί αυτές που κυκλοφορούσαν ήδη στην αγορά. Ωστόσο, η κόλλα του δεν ήταν τόσο δυνατή, με αποτέλεσμα ναι μεν να κολλάει αντικείμενα αλλά να ξεκολλάνε και εύκολα χωρίς μάλιστα να αφήνουν ίχνος κόλλας πίσω τους.

Η κόλλα του έμεινε στα αζήτητα μέχρι που ένας συνάδελφός του χρόνια μετά δοκίμασε να την βάλει σε χαρτάκια που τοποθετούσε στα βιβλία που διάβαζε για να μην χάνει τις σελίδα που βρισκόταν

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΣΟΚ με την Ανάκληση απορρυπαντικού πλυντηρίου ρούχων: Αόρατος κίνδυνος με επιβλαβείς χημικές ουσίες και ελλιπή επισήμανση

750 ευρώ  σε 170.000 πολίτες - Πάρτε τα με μια μόνο αίτηση και όλα εξα αποστάσεως μέσω golearn

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 7/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

κοτόπουλο με μπάμιες
Μαμαδίστικο, αυθεντικό και… νόστιμο: Το κοτόπουλο με μπάμιες του Δημήτρη Σκαρμούτσου μάς γυρίζει πίσω στα παιδικά μας χρόνια

Υπάρχουν φαγητά που δεν είναι απλώς συνταγές, αλλά… μνήμες....

Μαμαδίστικο, αυθεντικό και… νόστιμο: Το κοτόπουλο με μπάμιες του Δημήτρη Σκαρμούτσου μάς γυρίζει πίσω στα παιδικά μας χρόνια
μπισκότα
Μπισκότα αμυγδάλου χωρίς γλουτένη – Η ιδανική συνταγή για καφέ ή επιδόρπιο
Είναι ιδανικά για παιδιά, για όσους ακολουθούν δίαιτα χωρίς γλουτένη, αλλά και για γιορτινά κεράσματα.
Μπισκότα αμυγδάλου χωρίς γλουτένη – Η ιδανική συνταγή για καφέ ή επιδόρπιο