ποστ ιτ
Πώς δημιουργήθηκαν τα χαρτάκια «post it»

Δεν υπάρχει γραφείο ή ακόμα και σπίτι που να μην έχει σκόρπια «post it» χαρτάκια με διάφορες πληροφορίες που ο κάτοχός τους θέλει να θυμηθεί.

Εσείς γνωρίζατε, όμως, πώς δημιουργήθηκαν;

Το αποτυχημένο εγχείρημα

Με βεβαιότητα δε φαντάζεστε ότι δημιουργήθηκαν κατά λάθος και μάλιστα ως αποτέλεσμα ενός αποτυχημένου εγχειρήματος.

Ήταν το 1968 όταν ο Spencer Silver ήθελε το 1968 να φτιάξει μια ισχυρή κόλλα για να συναγωνιστεί αυτές που κυκλοφορούσαν ήδη στην αγορά. Ωστόσο, η κόλλα του δεν ήταν τόσο δυνατή, με αποτέλεσμα ναι μεν να κολλάει αντικείμενα αλλά να ξεκολλάνε και εύκολα χωρίς μάλιστα να αφήνουν ίχνος κόλλας πίσω τους.

Η κόλλα του έμεινε στα αζήτητα μέχρι που ένας συνάδελφός του χρόνια μετά δοκίμασε να την βάλει σε χαρτάκια που τοποθετούσε στα βιβλία που διάβαζε για να μην χάνει τις σελίδα που βρισκόταν

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 14/9

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ανδρουλάκης νίκος
Ανδρουλάκης - ΔΕΘ: «Κολλέγια τρίτης και τέταρτης διαλογής έγιναν πανεπιστήμια»
Παρακολουθείστε ζωντανά την ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη από το Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο στη Θεσσαλονίκη.
Ανδρουλάκης - ΔΕΘ: «Κολλέγια τρίτης και τέταρτης διαλογής έγιναν πανεπιστήμια»
Gigantes
Παραδοσιακή συνταγή για γίγαντες στο φούρνο και τα μυστικά που τους απογειώνουν
Τα παραδοσιακά μαγειρευτά φαγητά έχουν πάντα μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά και στο τραπέζι μας
Παραδοσιακή συνταγή για γίγαντες στο φούρνο και τα μυστικά που τους απογειώνουν