Παιδιά στη Γάζα
1,7 εκατ. Παλαιστίνιοι από τα 2,4 εκατ. που είναι ο συνολικός πληθυσμός της Λωρίδας της Γάζας αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Δεν έχει τέλος η τραγωδία στη Γάζα, καθώς το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε πως ο αριθμός των νεκρών ξεπερνά τις 30.000 αφότου ξέσπασε ο πόλεμος με το Ισραήλ την 7η Οκτωβρίου. Σύμφωνα με τη Liberation, τα δύο τρίτα είναι γυναίκες και παιδιά.

Καθημερινά, άμαχοι σκοτώνονται σε πλήγματα και βομβαρδισμούς, από τους οποίους δεν γλιτώνει καμιά περιοχή. Ολόκληρες συνοικίες έχουν μετατραπεί σε σωρούς συντριμμιών και 1,7 εκατ. Παλαιστίνιοι από τα 2,4 εκατ. που είναι ο συνολικός πληθυσμός της Λωρίδας της Γάζας αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Εν τω μεταξύ δύο παιδάκια πέθαναν από υποσιτισμό στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας: «Δύο παιδιά πέθαναν στο νοσοκομείο Αλ Σίφα ως αποτέλεσμα αφυδάτωσης και υποσιτισμού», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άσραφ αλ Κίντρα, συμπληρώνοντας ότι συνολικά έξι παιδιά έχουν χάσει τη ζωή τους τις τελευταίες ημέρες από τα ίδια αίτια.

Επικεφαλής του Γραφείου Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ (OCHA), δήλωσε στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ότι ένα στα έξι παιδιά κάτω των δύο ετών στη βόρεια Γάζα υποφέρει από οξύ υποσιτισμό κι ότι οι 2,3 εκατ. Παλαιστίνιοι βασίζονται πλέον σε θλιβερά ανεπαρκή επισιτιστική βοήθεια για να επιβιώσουν.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Η ύλη για 70.000 υποψήφιους ως 14/5 με τις λύσεις

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 15/05

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

νοσοκο
Τραγωδία σε γάμο στα Χανιά: 56χρονος κατέρρευσε και πέθανε μπροστά στους καλεσμένους
Άμεσα κλήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και έγιναν προσπάθειες καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης από τους διασώστες
Τραγωδία σε γάμο στα Χανιά: 56χρονος κατέρρευσε και πέθανε μπροστά στους καλεσμένους
μαθήτρια
Θεσσαλονίκη: Καθηγητής έστελνε ερωτικά μηνύματα σε 11χρονη μαθήτρια – Παραδέχτηκε ότι «την ερωτεύτηκε»
Η μαθήτρια κατονόμασε και άλλες συμμαθήτριές της, οι οποίες ενδεχομένως έχουν δεχθεί παρόμοια προσέγγιση από τον ίδιο δάσκαλο
Θεσσαλονίκη: Καθηγητής έστελνε ερωτικά μηνύματα σε 11χρονη μαθήτρια – Παραδέχτηκε ότι «την ερωτεύτηκε»
podilato
Λάρισα: Αγοράκι παρασύρθηκε από ΙΧ ενώ έκανε ποδήλατο – Μεταφέρθηκε τραυματισμένο στο νοσοκομείο
Τα ακριβή αίτια του ατυχήματος ερευνώνται από την Τροχαία Λάρισας, ενώ προς το παρόν δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες πληροφορίες για την...
Λάρισα: Αγοράκι παρασύρθηκε από ΙΧ ενώ έκανε ποδήλατο – Μεταφέρθηκε τραυματισμένο στο νοσοκομείο