Γάζα
Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου διέταξε προ ημερών τον στρατό του να προετοιμαστεί να εξαπολύσει χερσαία επίθεση στη Ράφα

Η σειρά αεροπορικών βομβαρδισμών του Ισραήλ που εξαπολύθηκαν τη νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα στη Ράφα, πόλη της Λωρίδας της Γάζας πάνω στα κλειστά σύνορα με την Αίγυπτο, στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 52 ανθρώπους, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό του υπουργείου Υγείας της Χαμάς, η οποία ασκεί την εξουσία στον παλαιστινιακό θύλακο από το 2007.

Οι βομβαρδισμοί έπληξαν 14 σπίτια και τουλάχιστον τρία ισλαμικά τεμένη σε διάφορους τομείς της πόλης, σύμφωνα με την κυβέρνηση της Χαμάς.

Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι «διεξήγαγε σειρά επιδρομών εναντίον τρομοκρατικών θέσεων στη νότια Λωρίδα της Γάζας», προσθέτοντας ότι τα πλήγματά του «ολοκληρώθηκαν», χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου διέταξε προ ημερών τον στρατό του να προετοιμαστεί να εξαπολύσει χερσαία επίθεση στη Ράφα.

Όμως οργανώσεις αρωγής προειδοποιούν πως ευρείας κλίμακας επιχείρηση στην πόλη θα ήταν καταστροφική. Στην πόλη έχουν καταφύγει τουλάχιστον 1,3 εκατ. εκτοπισμένοι, που εγκατέλειψαν τα σπίτια τους σε άλλες περιοχές του παλαιστινιακού θυλάκου για να σωθούν από τους ασταμάτητους βομβαρδισμούς και τις μάχες.

Πριν από προηγούμενες τέτοιες επιχειρήσεις ο ισραηλινός στρατός διέταξε τους αμάχους να φύγουν, χωρίς όμως να δημοσιοποιήσει συγκεκριμένο σχέδιο κατεπείγουσας απομάκρυνσής τους.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 12/11

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πορτοκάλια
Πορτοκάλι ή μανταρίνι; Ποιο από τα δύο ενισχύει καλύτερα την άμυνα του οργανισμού
Τα πορτοκάλια, τα μανταρίνια και οι κλημεντίνες δεν είναι απλώς γευστικά, αλλά αποτελούν φυσικές πηγές βιταμινών και αντιοξειδωτικών που ενισχύουν το...
Πορτοκάλι ή μανταρίνι; Ποιο από τα δύο ενισχύει καλύτερα την άμυνα του οργανισμού
koinonokos tourismos diakopes kalokairi
Ανοίγει ξανά η λίστα του «Τουρισμός για Όλους» - Ποιοι θα λάβουν νέα voucher διαμονής
Ανακατανέμεται ποσό 4,5 εκατ. ευρώ – Πώς και πότε θα αναδειχθούν όσοι θα λάβουν νέες ψηφιακές κάρτες διακοπών
Ανοίγει ξανά η λίστα του «Τουρισμός για Όλους» - Ποιοι θα λάβουν νέα voucher διαμονής