gaza
Χωρίς νερό και τρόφιμα στη Ράφα

Ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη βομβάρδισαν τα ξημερώματα ένα νηπιαγωγείο, στο οποίο είχαν βρει καταφύγιο εκτοπισμένοι άνθρωποι στα ανατολικά της Ράφα.

Αρκετοί άνθρωποι, μεταξύ των οποίων δύο ανήλικα κορίτσια, σκοτώθηκαν στην επίθεση και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν, αναφέρει το Wafa επικαλούμενο ιατρικές πηγές.

Όπως μετέδωσε ο Tareq Abu Azzoum του Al Jazeera, οι ισραηλινές επιθέσεις στη συνοικία Al-Salam, ανατολικά της Ράφα, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, έχουν ενταθεί καθώς αυξάνεται η ανησυχία ότι το Ισραήλ θα επεκτείνει την χερσαία εισβολή του στη Ράφα, όπου περισσότεροι από 1 εκατομμύριο Παλαιστίνιοι βρίσκουν καταφύγιο σε συνθήκες υπερπληθυσμού.

Οι Παλαιστίνιοι αντιμετωπίζουν κάκιστες ανθρωπιστικές συνθήκες στη Ράφα με πολύ μεγάλη έλλειψη τροφίμων και πόσιμου νερού. Αυτή είναι η «ασφαλής ζώνη» που έχουν καταφύγει τα δύο τρίτα του πληθυσμού της Γάζας. Οι άνθρωποι ζουν σε αυτοσχέδια καταφύγια. Κάποιοι από αυτούς ζουν στην ύπαιθρο, ειδικά εκείνοι που έφτασαν πρόσφατα από το Χαν Γιουνίς, τρέχοντας να ξεφύγουν από τους βομβαρδισμούς των ισραηλινών δυνάμεων.

Τα νοσοκομεία εργάζονται πέρα από τις δυνατότητές τους. Υπάρχει συνεχής ιατρική πίεση σε αυτές τις εγκαταστάσεις λόγω των ευρείας κλίμακας επιθέσεων που έχουν πραγματοποιηθεί στο νότο, των τραυματισμών που φτάνουν από το Χαν Γιουνίς στη Ράφα και του αυξανόμενου αριθμού των εκκενωμένων σε αυτή την πολύ πυκνοκατοικημένη περιοχή.

Οι Παλαιστίνιοι υποφέρουν επίσης από οξεία επισιτιστική ανασφάλεια λόγω της πολύ περιορισμένης ποσότητας ανθρωπιστικών προμηθειών που παραδίδονται στη Λωρίδα της Γάζας μέσω του περάσματος της Ράφα λόγω των ισραηλινών περιορισμών.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Έκτακτο επίδομα έως 1.700 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 10/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

apati
Νέα απάτη με «δωρεάν πακέτο γιορτών»: Τι κρύβεται πίσω από το ψεύτικο email
Το Υπουργείο Ανάπτυξης προειδοποιεί για κύμα phishing που μιμείται επίσημη ενημέρωση – Πώς αναγνωρίζετε και αποφεύγετε την παγίδα.
Νέα απάτη με «δωρεάν πακέτο γιορτών»: Τι κρύβεται πίσω από το ψεύτικο email
Σωκράτης Φάμελλος στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ
Φάμελλος: «Ο κ. Μητσοτάκης είναι αυτός που κλείνει τις εθνικές οδούς»
Φάμελλος στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Μητσοτάκης είναι αυτός που κλείνει τις εθνικές οδούς – Οι αγρότες βγαίνουν στα μπλόκα γιατί δεν έχουν μέλλον
Φάμελλος: «Ο κ. Μητσοτάκης είναι αυτός που κλείνει τις εθνικές οδούς»
κουτσουμπας
Δημήτρης Κουτσούμπας: Μεγαλειώδης ο πανελλαδικός ξεσηκωμός των αγροτών
Ο Δημήτρης Κουτσούμπας υπογράμμισε ότι η παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου δεν πρόκειται να ανακόψει τον –όπως τον χαρακτήρισε– «μαζικό...
Δημήτρης Κουτσούμπας: Μεγαλειώδης ο πανελλαδικός ξεσηκωμός των αγροτών