nosileutria_serial_killer
Ισόβια κάθειρξη στη νοσοκόμα που δολοφόνησε επτά βρέφη, στη Βρετανία

Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε η Λούσι Λέτμπι, η Βρετανίδα πρώην νοσοκόμα η οποία κρίθηκε ένοχη για τη δολοφονία επτά νεογέννητων και την απόπειρά της να σκοτώσει άλλα έξι στη μονάδα νεογνών νοσοκομείου της βορειοδυτικής Αγγλίας όπου εργαζόταν.

Η ποινή της δεν μπορεί να μειωθεί.

Η επιβολή ισόβιας κάθειρξης από δικαστήριο του Μάντσεστερ στην κατά συρροή βρεφοκτόνο -χωρίς δυνατότητα αποφυλάκισης- είναι πολύ σπάνια στο αγγλικό δίκαιο και κρίνεται ανάλογη με τη φρίκη που προκαλεί αυτή η υπόθεση.

«Αυτή ήταν μια στυγνή, μεθοδική και κυνική σειρά βρεφοκτονιών....», δήλωσε ο δικαστής Τζέιμς Γκος, ο οποίος καταδίκασε τη Λέτμπι σε ισόβια κάθειρξη χωρίς δυνατότητα αποφυλάκισης.

«Μια βαθιά μοχθηρία σε συνδυασμό με σαδισμό χαρακτήριζε τις πράξεις σας... Δεν έχετε μετανιώσει. Δεν υπάρχουν ελαφρυντικά... Θα περάσετε το υπόλοιπο της ζωής σας στη φυλακή», είπε ο δικαστής, αιτιολογώντας το ύψος της ποινής λόγω της «εξαιρετικής βαρύτητας» των εγκλημάτων.

Η 33χρονη Λέτμπι αρνήθηκε να παρουσιαστεί σήμερα στο δικαστήριο για να ακούσει την ποινή της.

Το χρονικό

Η βρεφοκτόνος καταδικάστηκε την προηγούμενη Παρασκευή για τη δολοφονία πέντε νεογέννητων αγοριών και δύο νεογέννητων κοριτσιών στο νοσοκομείο Countess of Chester και για επίθεση σε άλλα νεογέννητα, συχνά ενώ δούλευε νυχτερινές βάρδιες, κατά το χρονικό διάστημα μεταξύ 2015 και 2016.

Η Λέτμπι δηλητηρίασε ορισμένα από τα βρέφη - θύματά της, χορηγώντας με ένεση ινσουλίνη και σε άλλα ένεση με αέρα ή ταΐζοντας τα βρέφη εξαναγκαστικά με γάλα.

«Τα σκότωσα επίτηδες γιατί δεν είμαι αρκετά καλή για να τα φροντίζω» έγραφε ένα χειρόγραφο σημείωμα που εντόπισαν αστυνομικοί, όταν έκαναν έρευνα στο σπίτι της μετά τη σύλληψή της. «Είμαι ένας φρικτός, διαβολικός άνθρωπος», έγραφε.

Ορισμένα από τα θύματά της ήταν δίδυμα. Όπως αποδείχθηκε, μάλιστα, ένα κορίτσι αποπειράθηκε να το σκοτώσει τρεις φορές πριν τελικά το κάνει την τέταρτη.

«Την Λούσι Λέτμπι την εμπιστεύτηκαν να προστατεύει ευάλωτα βρέφη. Όσοι εργάζονταν μαζί της δεν γνώριζαν ότι ανάμεσά τους βρισκόταν μια δολοφόνος» δήλωσε η Πασκάλ Τζόουνς, δημόσιος κατήγορος από την Εισαγγελία του Στέμματος του Ηνωμένου Βασιλείου.

Σύμφωνα με την ίδια, η νοσοκόμα «έκανε ό,τι μπορούσε για να αποκρύψει τα εγκλήματά της».

Συγκινητικές μαρτυρίες γονιών θυμάτων

Πριν την ανακοίνωση της ποινής, στη δικαστική αίθουσα ακούστηκαν σήμερα συγκινητικές, σπαραχτικές αφηγήσεις από γονείς βρεφών που δολοφόνησε η Λέτμπι ή προσπάθησε να σκοτώσει, με τους γονείς να μιλούν για τη φρίκη και το τραύμα της απώλειας των μωρών τους.

«Δεν υπάρχει ποινή που να συγκρίνεται με τη βασανιστική αγωνία που έχουμε βιώσει ως συνέπεια των πράξεών σας», είπε η μητέρα ενός νεογέννητου αγοριού, που δολοφονήθηκε στα χέρια της Λέτμπι.

Ανάμεσα στα θύματα της βρεφοκτόνου, δίδυμα ακόμη και τρίδυμα, δύο από τα οποία πέθαναν μέσα σε 24 ώρες το ένα από το άλλο μετά την επιστροφή από την άδειά της τον Ιούνιο του 2016. Το τρίτο σώθηκε, μετά τη συνεχή παράκληση των γονιών του να μεταφερθεί σε άλλο νοσοκομείο.

«Η Λούσι Λέτμπι κατέστρεψε τις ζωές μας. Ο θυμός και το μίσος που έχω απέναντί της δεν θα φύγουν ποτέ», είπε ο πατέρας των τριδύμων.

Μια μητέρα διδύμων, το ένα από τα οποία δολοφονήθηκε ενώ το άλλο επέζησε, είπε ότι ελπίζει η Λέτμπι να ζήσει για πολλά χρόνια και κάθε μέρα να υποφέρει για όσα έκανε. «Η οικογένειά μου δεν θα σε σκεφτεί ποτέ ξανά – από σήμερα είσαι ένα τίποτα», ανέφερε η μητέρα.

Η αστυνομία συνεχίζει να μελετά χιλιάδες φακέλους αναζητώντας πιθανά επιπλέον θύματα της Λέτμπι.

Χθες, ο Guardian σε δημοσίευμά του ανέφερε ότι η αστυνομία διερευνά δεκάδες «ύποπτα» περιστατικά, στα οποία φέρονται ως θύματα 30 βρέφη.

«Όταν διαπράττεις τέτοια φρικτά εγκλήματα, είναι δειλία να μην αντιμετωπίζεις τα θύματα», δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ, σχολιάζοντας την απουσία της Λέτμπι από το δικαστήριο.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

«Κανόνι» σε μεγάλη ασφαλιστική στην Ελλάδα - Χιλιάδες οδηγοί χωρίς κάλυψη από 1η Ιουλίου!

Εθνικό Απολυτήριο: Τέλος στις Πανελλαδικές όπως τις ξέραμε – Τι προβλέπει το σχέδιο για την εκπαίδευση το 2025

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 16/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

sxoleio-deuteris-eukairias-2.jpg
Πρόσκληση απόσπασης μόνιμων εκπαιδευτικών στα σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας για το σχολικό έτος 2025-2026
Ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων από 16 έως 25 Ιουνίου 2025 για αποσπάσεις μόνιμων εκπαιδευτικών σε Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας
Πρόσκληση απόσπασης μόνιμων εκπαιδευτικών στα σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας για το σχολικό έτος 2025-2026
αστυν
Μακελειό σε φεστιβάλ στη Γιούτα: Τρεις νεκροί και δύο τραυματίες από πυροβολισμούς
Ένα βρέφος, μια 41χρονη και ένας 18χρονος μεταξύ των θυμάτων σε αιματηρή συμπλοκή κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ Westfest στο Σολτ Λέικ Σίτι
Μακελειό σε φεστιβάλ στη Γιούτα: Τρεις νεκροί και δύο τραυματίες από πυροβολισμούς
taksi
Ένωση Γονέων Καλαμαριάς κατά του «χαρατσιού» στη θερινή απασχόληση 2025
Οι γονείς καλούνται να πληρώσουν για πρώτη φορά συμμετοχή στο πρόγραμμα, ενώ η Ένωση ζητά άμεση κατάργηση της εισφοράς και διεύρυνση των θέσεων
Ένωση Γονέων Καλαμαριάς κατά του «χαρατσιού» στη θερινή απασχόληση 2025
Μια γιορτή για όλους
«Μια γιορτή για όλους» – Διήμερες εκδηλώσεις στην Πλαζ Αρετσούς με επίκεντρο τα δικαιώματα όλων των παιδιών
Η Ένωση Συλλόγων Γονέων Καλαμαριάς και ο «Ηλιάτορας» ενώνουν δυνάμεις για ένα διήμερο δράσεων, τέχνης και συζητήσεων με στόχο την ευαισθητοποίηση και...
«Μια γιορτή για όλους» – Διήμερες εκδηλώσεις στην Πλαζ Αρετσούς με επίκεντρο τα δικαιώματα όλων των παιδιών