Φωτογράφηση μοντέλου σε τζαμί
Αντιδράσεις για φωτογράφιση μοντέλου σε τζαμί - Συλλήψεις για προσβολή θρησκείας

Ένας Τούρκος φωτογράφος και ένα μοντέλο συνελήφθησαν στην Τουρκία για «προσβολή θρησκευτικών αξιών», μετά από φωτογράφιση στο τζαμί Kocatepe στην Άγκυρα.

Σύμφωνα με το Balkan Insight, ο φωτογράφος-σκηνοθέτης Bilal Kisa και το μοντέλο Ezgi Cebeci ήρθαν αντιμέτωποι με σφοδρές αντιδράσεις από λογαριασμούς εθνικιστών και ισλαμιστών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αφότου μοιράστηκαν μια σειρά από φωτογραφίες οι οποίες τραβήχτηκαν μέσα και μπροστά από το τζαμί.

Στις συγκεκριμένες φωτογραφίες, το μοντέλο φορούσε ισλαμικές χάντρες προσευχής ως κολιέ, μια φαρδιά μαντίλα και ένα ανδρικό μουσουλμανικό καπέλο προσευχής. Μάλιστα, σε κάποιες εξ αυτών φορούσε ένα crop top που άφηνε ακάλυπτη την κοιλιά της, στοιχείο που ενέτεινε τις αντιδράσεις.

«Αυτές οι φωτογραφίες αποδίδουν τη μαγεία των αντίθετων στην πιο αγνή μορφή τους» είχε γράψει στην ανάρτησή του.

Ο Kisa ζήτησε «συγγνώμη» τη Δευτέρα με ανάρτησή του στο Instagram, αλλά αυτός και ο Cebeci συνελήφθησαν από τις αρχές, ενώ οι φωτογραφίες του κατασχέθηκαν και σβήστηκαν από τα social media.

«Ξεκίνησε αυτεπάγγελτη έρευνα για το αδίκημα της δημόσιας προσβολής των θρησκευτικών αξιών που υιοθετεί ένα τμήμα του κοινού… λόγω των φωτογραφιών που τράβηξε ένας σκηνοθέτης ονόματι Bilal Kisa με μια γυναίκα στο τζαμί της Άγκυρας Kocatepe και δημοσιεύτηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Εισαγγελία της Άγκυρας.

Στην «συγγνώμη» του, ο Kisa είπε ότι το έργο του είχε «απομακρυνθεί από τον σκοπό του».

Επέμεινε ότι δεν είχε πρόθεση να προσβάλει το Ισλάμ ή τους Μουσουλμάνους, αλλά ότι ήθελε να «σπάσει τις προκαταλήψεις μιας συγκεκριμένης ομάδας ανθρώπων που προσβάλλονται από το τζαμί και να δείξει ότι το μέρος όπου θα βρουν την ειρήνη είναι το τζαμί».

«Ζητώ συγγνώμη από όλους όσους πλήγωσα και παρεξήγησα», έγραψε.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750€: Βγήκε το Μητρώο Ωφελουμένων - Μάθετε αν είστε μέσα και ξεκινήστε

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

εκλογές, κάλπη, δημοσκόπηση
Δημοσκόπηση MRB: Το 68% θέλει αλλαγή κυβέρνησης - Ανατροπές για Καρυστιανού και Τσίπρα
«Όχι» σε τρίτη θητεία Μητσοτάκη από το 68% – Το «μπλόκο» σε Τσίπρα-Σαμαρά, πού κινείται το ΠΑΣΟΚ
Δημοσκόπηση MRB: Το 68% θέλει αλλαγή κυβέρνησης - Ανατροπές για Καρυστιανού και Τσίπρα
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στα social media για τις αυξήσεις στον επισιτισμό
Μητσοτάκης: «Στηρίζουμε έμπρακτα την εστίαση, έως 25% αύξηση στον κατώτατο μισθό» (Βίντεο)
Στα social media ο πρωθυπουργός μιλάει για τις αλλαγές που φέρνει η νέα συλλογική σύμβαση στον επισιτισμό
Μητσοτάκης: «Στηρίζουμε έμπρακτα την εστίαση, έως 25% αύξηση στον κατώτατο μισθό» (Βίντεο)
Γιώργος Τσαγκαράκης
Ένα Ευαγγέλιο του 1745 "έκαψε" τον γκαλερίστα Τσαγκαράκη – Πάνω από 300 οι πλαστοί πίνακες
Στο «μικροσκόπιο» της ΕΛ.ΑΣ. οι αποθήκες σε Γλυφάδα και Ελληνικό – Το βίντεο στο TikTok που κινητοποίησε το «ελληνικό FBI» και οι βαριές κατηγορίες...
Ένα Ευαγγέλιο του 1745 "έκαψε" τον γκαλερίστα Τσαγκαράκη – Πάνω από 300 οι πλαστοί πίνακες