δαλάι λάμα
Ο πνευματικός ηγέτης αναγκάστηκε να ζητήσει δημόσια «συγγνώμη» από το αγόρι και την οικογένειά του

Σφοδρή κριτική και αντιδράσεις προκάλεσε η ανάρμοστη συμπεριφορά του Δαλάι Λάμα, του πνευματικού ηγέτη του Θιβέτ ο οποίος ζει εξόριστος στην Ινδία από το 1959, καθώς φίλησε ένα νεαρό αγόρι στα χείλη κατά τη διάρκεια δημόσιας εκδήλωσης.

Όπως μεταδίδει η Guardian, το περιστατικό έλαβε χώρα στα τέλη Φεβρουαρίου, στο ναό του Δαλάι Λάμα στη Ντχαραμσάλα, όπου παρευρέθηκαν 100 νεαροί μαθητές, για την αποφοίτησή τους από το ινδικό Ίδρυμα M3M.

Μετά τον σάλο που δημιουργήθηκε, καθώς όπως ανέφεραν αρκετοί, η πράξη του πνευματικού ηγέτη παρέπεμπε σε πράξη παιδοφιλίας, ο Δαλάι Λάμα ζήτησε με ανάρτησή του στα social media, δημόσια" συγγνώμη" τόσο από το αγόρι όσο και από την οικογένειά του.

Το περιστατικό

Ο 87χρονος πνευματικός ηγέτης κάλεσε το αγόρι να ανέβει στη σκηνή που καθόταν εκείνος και πριν τον αφήσει να τον αγκαλιάσει του ζήτησε να τον φιλήσει πρώτα στο μάγουλο. Το αγόρι υπάκουσε, ενώ στη συνέχεια ο ίδιος του ζήτησε να τον φιλήσει στο στόμα.

Όταν το ανήλικο αγόρι έσκυψε και τον φίλησε στα χείλη, υπό τα χειροκροτήματα και τα γέλια των παρευρισκόμενων, ο Δαλάι Λάμα ζήτησε από τον μαθητή να του "γλύψει τη γλώσσα", με το αγόρι να έρχεται φανερά σε αμηχανία.

Στη συνέχεια, ο πνευματικός ηγέτης μίλησε στο αγόρι, συμβουλεύοντάς του να κοιτάξει αυτούς που δημιουργούν «ειρήνη και ευτυχία» και να μην ακολουθήσει «ανθρώπινα όντα που σκοτώνουν πάντα άλλους ανθρώπους», πριν τον αγκαλιάσει για τελευταία φορά.

Οι συγκεκριμένες εικόνες έγιναν viral και πολλοί καταδίκασαν τη συμπεριφορά του Δαλάι Λάμα, χαρακτηρίζοντας τις πράξεις του "ακατάλληλες", "σκανδαλώδεις" και "αηδιαστικές".

Σημειώνεται πως αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Δαλάι Λάμα βρίσκεται στο στόχαστρο, καθώς όπως αναφέρει η Guardian, το 2019 προκάλεσε ξανά κατακραυγή όταν ανέφερε πως αν ο Δαλάι Λάμα επέστρεφε ως γυναίκα "θα έπρεπε να είναι πιο ελκυστική", δήλωση για την οποία το γραφείο του είχε απολογηθεί δημοσίως.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τα πολύ συχνά ελληνικά επώνυμα που προέρχονται από αλβανικές λέξεις

35.000 στην ουρά: Τελευταία ευκαιρία για το online εύκολο Proficiency ΧΩΡΙΣ προφορικά, έκθεση έως 26 Ιουνίου

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 24/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα